Såld

Välskött familjevilla

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carolina Lindén
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Partille

Med Lundin Partille får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nedre Furuskogsvägen 28

Partille

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 178 kvm
Biarea:
ca 65 kvm
Byggår:
1965
Tomtarea:
ca 921 kvm
Adress:
Nedre Furuskogsvägen 28,
433 41 Partille

Beskrivning

Välkommen till en mycket trevlig och välskött villa för den stora familjen. Här bor ni i ett lugnt och familjärt område med närhet till natur, shopping och mataffärer. En kort promenad bort finns goda kommunikationsförbindelser som tar er till Göteborg på drygt 10 minuter.

Huset disponeras över ett socialt planerat entréplan med öppna ytor och rikt med ljusinsläpp från breda fönsterpartier. Stort modernt kök från Marbodal som erbjuder bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Uterum och altan byggd för härliga sommardagar och som gjord för den perfekta grillfesten. En trevlig trädgård som vetter ut mot den gröna baksidan med naturen som närmsta granne.
På nedre plan finner ni en större tvättstuga, grovkök, hobbyrum och bastu. Bostaden är idag fördelad över fyra sovrum med möjlighet till fem sovrum, tre toaletter, ett allrum, två stycken uteplatser och ett rymligt garage samt parkering för fyra bilar på uppfarten. En tillbyggd friggebod finns bakom garaget som ni kan använda som förvaring eller verkstad.

Furuskog är ett populärt område som tilltalar de allra flesta, här bor och trivs familjer i alla åldrar. Här finns bland annat fin natur och promenadstråk, lokala förskolor och skolor samt gångavstånd till köpcentret Allum med ett stort utbud av affärer, caféer, restauranger och en stor ICA Maxi. Här bor ni även med närhet till Partille Arena med bowling, gym och idrott.

Överplan:

Välkomna in i entrén från trädgården in i den ljusa hallen. Golvet följs liksom största delen av övervåningen av ljus laminat för att skapa en enhetlig känsla genom bostaden.

Sovrum 1: Till höger om hallen ligger ett sovrum med klädkammare. Här finns det plats för en mindre säng och skrivbord.

Toalett 1: Vidare genom hallen finner ni en en mindre toalett i original, inredd med wc och handfat. Väggarna präglas av rödvitt kakel och golvet består av klinker.

Vardagsrum: Stort allrum med stora fönsterpartier som genererar rikligt med ljusinsläpp från bostadens trädgård. En stor och social planlösning för den stora familjen där ni kan njuta av mysiga kvällar i den stora soffgruppen framför den värmande eldstaden. Matsalen ansluter sig direkt genom den öppna planlösningen där ni får plats med ett stort matbord.

Kök: Nuvarande ägare har tagit ner väggen från kök till vardagsrum för att skapa en större och med gemensam yta. Ett stort och modernt kök från Marbodal som renoverades 2010, men vitvaror har under åren förnyats och bytts ut. Golvet bryts av från den sociala delen av övervåningen i mörkgrå laminat, samt en blommig fondvägg. Köket består av ljusa skåpsluckor med silverfärgade handtag följt av en praktisk mörkgrå bänkskiva i laminat. Mycket bra arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med induktionshäll (2017), fläkt (2010), (2010), mikro (2017), diskmaskin (2010) samt kyl och frys i fullhöjd från 2015.
Här finns även en större köksö som dessutom står på hjul, vilket gör det väldigt praktiskt att möblera utefter olika tillställningar.

Uteplats/altan: Från köket når ni den inglasade uteplatsen på husets baksida som vetter ut mot den mindre skogen. Här kan ni möblera en mysig uteplats med bord och stolar och se kvällssolens strålar smyga sig genom träden. Uteplatsen fortsätter, men utan tak för att kunna fånga vindens sus i håret. Ner för trappan och vidare runt huset finner vi husets underbara altandäck i västerläge. Föreställ er själva sittandes ner i en skön soffgrupp med slutna ögon en solig fredagseftermiddag, rosévinet i handen och doften från den heta grillen, kvalité!

Badrum: Renoverades 2001 med kakel och klinker i mörkgrå nyans. Inredd med wc, badrumsskåp, badkar samt nyinsatt handfat och bänkskiva från 2020

Sovrum 2: Det största sovrummet i huset som vetter mot öst finner ni på övervåningen bredvid trappan. Ljusa väggar och golv. Här finns det gott om yta och förvaring i form av en stor garderob och en klädkammare.

Sovrum 3: Mellanstora sovrummet som även det inreds med en klädkammare. Här finns plats för bland annat säng och skrivbord.

Bottenplan:

Från parkeringen i öst välkomnas ni in genom groventrén som idag används för det mesta som den vardagliga ingången av nuvarande ägare. Golvet är nylagt 2019 med grå klinker som följer ytterhallen till trappan och väggarna är vitmålade från samma år.

Sovrum: Till vänster om hallen finns ett större sovrum som idag används som kontor/motionsrum, men går lika bra att använda som sovrum.

Toalett 2: Vidare från sovrummet finns husets tredje toalett som som renoverades 2018 med nytt kakel, ny wc och kommod.

Hobbyrummet används idag som ett förvaringsrum där ni också hittar ett redigt kassaskåp. Observera att kassaskåpet ingår i köpet. Det sägs att skåpet kommer från ett gammalt bankvalv, men ingen har lyckats lösa kombinationen.

Tvättstuga: Till höger om hallen finns alla småbarnsföräldrars praktiska dröm - en stor tvättstuga! Renoverades 2019 med ny klinker, diskho, bänk och skåp för att maximera arbetsytan och goda förvaringsmöjligheter. Den här tvättstugan finns till för dig som vill koppla av och vara för dig själv en stund!

Pannrum: Genom tvättstugan finner ni pannrummet där bergvärmepumpen befinner sig. Bredvid pumpen står idag en duschkabin. Observera att duschkabinen kommer tas bort innan försäljning, men möjlighet till att installera en ny för nya köpare finns givetvis. Bredvid duschen finns en bastu av äldre karaktär, men är inte flitigt använd av nuvarande ägare. Bastun är testad innan försäljning och fungerar. Tips: Ny panel, aggregat och duschkabin så har ni en helt egen spa-avdelning på bottenplan.

Gillestuga: Finner ni bredvid tvättstugan åt andra hållet. Här sätter bara er egen fantasi gränser. Nuvarande ägare har använt det som en "ungdomsgård" för sina söner och deras vänner. Inreddes tidigare med pingisbord och tv-hörna. På senare år har det nyttjats som en maffig biosalong, som sagt, fantasin flödar i detta rum!

Garage: Uppvärmt garage, plats för en snabb sommarbil.

Friggebod: För att få plats med sommarbilen byggdes 2015 en friggebod på husets baksida. Den används idag som verkstad/förråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 432 000 kr varav byggnadsvärde 2 864 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 35 300 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 14 500 kr/år, försäkring 4 000 kr/år, vatten/avlopp 3 000 kr/år, renhållning 1 000 kr/år, sotning 500 kr/år, och hushållsel 12 300 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 14-IM2-48/1560.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 14-IM2-48/1561.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 14-IM2-48/1562.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 14-IM2-48/1563.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 14-IM2-48/1564.1.
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning Mm(5 st).
Planbestämmelser: Stadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Partille 11:40.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan i souterräng.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1965.

Senaste renovering/ombyggnad: Större utvändiga renoveringar:

Byte av tak - 2000
Byte av en del råspont, ny underlagspapp, bärläkt och nya betongpannor.

Dränering - 2014
Ny dränering och isolering längs hela kortsidan mot syd vidare långsidan i väst fram till trapp.

Resterande renoveringar hänvisar vi till frågelistan som finns tillgänglig på visning.

Storlek: Boarea ca 178 m², biarea ca 65 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Murverk. Bjälklag: Lättbetong. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: koppar och lackerad plåt . Fönster: Kopplade 2-glas fönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Vattenburen bergvärme.
Nätbolag: Partille energi.
Elleverantör: Karlstad energi.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 93 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-03-19.

TV- och internetanslutning: TV: Antenn. Internet: Mobilt bredband.

Övriga byggnader: Friggebod.

Tomt: Tomtarea 921 m².

Partille

Friluftsliv, storstadsliv och shopping


Välkommen till Partille, ett trivsamt område med stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar. Här bor man på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg. Förutom Partille centrum utgörs Partille av flera mindre områden såsom Furulund, Björndammen, Mellby, Lexby och Paradiset. Bebyggelsen består av alltifrån pampiga sekelskiftesvillor till funktionella radhusområden och toppmoderna bostäder.
I Partille Arena är en multiarena för kultur- och idrottsevenemang och här finns även en bowlinganläggning, ett gym och en stor restaurang. I Partille Kulturum ryms bibliotek, teater, café och mycket mer. Det stora köpcentret Allum gör det enkelt att handla på hemmaplan, med sitt gedigna utbud av butiker, mataffärer och matställen.
Partillebor har gott om lummig, orörd skog och mark att vistas i. I Bokedalens naturreservat och Paradisets friluftsområde finns flera motions- och vandringsleder. Sommartid badas det i Stora Kåsjön och Humlebadet, och i Säveån och Björndammen fiskas det lax.

I Partille lever du med närhet till både härlig natur och det moderna storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Korrekt övervåning!
Korrekt övervåning!
Bottenplan
Bottenplan