Industriell charm med karaktär och sjöutsikt

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Tallkottegatan 5

3:a Stensjön

Kortfakta

Pris/Bud:
3 200 000 kr
Avgift:
4 233 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 68 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Adress:
Tallkottegatan 5,
431 36 MÖLNDAL
Planlösning 3 rok - lägenhet 63 och 65
Planlösning 3 rok - lägenhet 63 och 65

Beskrivning

Med ett fantastiskt utsiktsläge intill Stensjön erbjuds nu en unik möjlighet till ett helt nytt hem i en stilfull gedigen byggnad med industriell karaktär. Byggnaden som är känd under namnet "Tonvillan" har en rik historia och har ursprungligen varit kontor för margarinfabriken Mustad samt under senare tid bland annat fungerat som lokal för Mölndals musikskola. Fastigheten ägs av Brf Mustad som nu låtit göra om byggnaden till fyra toppmoderna bostadslägenheter. Detta innebär att du får chansen till en nyproducerad lägenhet samtidigt som du erhåller alla fördelar med att bli medlem i en trygg äldre bostadsrättsförening med stabil ekonomi.

Lägenheterna har modern utformning med fina materialval. Samtliga fyra lägenheter har gavellägen och därmed ljusinsläpp från flera håll. Husets historia gör sig påmind genom de djupa fönstersmygarna med marmorbänkar, den härliga takhöjden samt flera vackra detaljer i trapphusen bland annat.

Huset har ett fantastiskt läge med utsikt över Stensjön och nejden. Här bor man perfekt om man önskar närhet till naturen samt sjölivet med badplatser, bangolf och kanotuthyrning inpå knuten. Här finns även beachvollyplaner samt motionsspår och i närområdet finns både en butik samt en pizzeria. Busshållplats ligger i direkt anslutning till området och man kan enkelt ta sig till Mölndal centrum samt Göteborgs innerstad på bara 15 minuter.

Tonvillans fyra lägenheter är belägna med två bostäder (en 2.a samt en 3:a) på varje plan. Varmt välkommen med er bokning till visningarna!

Bostadens disposition:

En stor och möblerbar hall välkomnar oss med goda ytor samt ett klinkergolv i jordnära beige. Här finns plats för möblering samt för avhängning av ytterkläder och i hörnet står en garderob. Den generösa storleken gör att man t.ex. får plats med en arbetsplats i hallen. Vi fortsätter in i köket och vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med utsikt över natursköna Stensjön. Hela lägenheten har vattenburen golvvärme vilket ger en skön komfort. I vardagsrummet samt sovrummet ligger mattlackat ekparkettgolv. Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt en trivsam utformning. Rummet ligger i öppen planlösning mot köket som har en klassisk vit interiör med släta luckor och rostfria beslag. Laminatbänkskivor samt rostfri diskbänk. Fasat vitt kakel över diskbänken. Kyl/frys samt hällspis och diskmaskin. Badrummet är utrustat med wc, handfat, duschhörna samt tvättmaskin. Vitt kakel på väggarna och beige klinkergolv med vattenburen värme undertill. Huvudsovrummet har ett vackert och rofyllt utsiktsläge man gärna vaknar till och här finns plats för en dubbelsäng samt övrigt möblemang. Ytterligare ett bra sovrum är beläget intill köket och nås från hallen. Garderober finns i både sovrummen och hallen och ytterligare förvaring finns i husets källarförråd. Varmt välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 200 000 kr

Avgift: 4 233 kr/mån. Månadsavgiften inkluderar vatten samt kabel-tv (grundutbud).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,4278%. Andel av årsavgift är 1,4278%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 1 129 kr/mån fördelat enligt följande:
Uppvärmning 400 kr/mån, försäkring 200 kr/mån, hushållsel 400 kr/mån, och övrigt 129 kr/mån.
Värmetillägget om 400 kronor är en uppskattning, Denna kostnad kan behöva justeras framöver. Kostnader för el och försäkring är individuella och beror på förbrukning, vanor och avtal och kan därför variera. Posten övrigt avser månadskostnaden för bredband vilket tillkommer.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 63.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 68 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas detta separat av lägenhetsinnehavaren. Internet: Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Bahnhof. Samtliga lägenhetsinnehavare betalar 129 kr per månad för bredbandet.

Uteplats: Bygglovsansökan avseende balkonger för husets fyra lägenheter är inlämnad och svar inväntas i skrivande stund.

Bilplats: En parkeringsplats till varje lägenhet finns att hyra i nuläget.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 66 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-05-16.

Information Förening

Förening: Brf Mustad. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 61 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 1987-06-04. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2007-11-18 och nuvarande stadgar registrerades 2016-11-30 hos Bolagsverket.

Fastigheterna bebyggdes 1981 och består av fem flerbostadshus. Föreningen upplåter 59 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Efter upplåtelsen av de 4 lägenheterna i Tonvillan kommer föreningen att upplåta totalt 63 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt.

För vidare info om trivselregler, renoveringar i bostaden, äldre årsredovisningar m.m, vänligen se hemsidan brfmustad.se.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor, en föreningslokal samt en övernattningsbostad. Föreningslokalen samt övernattningsbostaden är bokningsbar via föreningens hemsida.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Avgifterna för 2017 höjdes med 4% för bostäder, parkeringsplatser och förråd. Vid årsskiftet 2017/2018 har en avgiftshöjning gjorts med 3%. De senaste två åren har avgifterna varit oförändrade.

Försäkring: Föreningens byggnader är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar som alltså inte behöver teckna det separat.

Gårdsplats: Föreningen har en trevlig gårdsmiljö och även en nybyggd uteplats som medlemmarna kan nyttja.

Planritning

Planlösning 3 rok - lägenhet 63 och 65
Planlösning 3 rok - lägenhet 63 och 65