Såld

Superfin lägenhet med balkong i högt och soligt läge

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rustmästaregatan 29

3:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 332 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 85 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
2011-2012
Adress:
Rustmästaregatan 29,
415 28 Göteborg

Beskrivning

Vi har nöjet att erbjuda Kvibergs härligaste trea! Belägen på våning 4, med läcker balkong! Stor trea om hela 85 kvm som är väl genomtänkt och påkostad med fina materialval. Solig balkong med plats för en stor loungegrupp och tacksam avskiljande spaljé mot grannarna. Öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matplats. Bra planerat med goda arbetsytor och integrerade vitvaror samt kyl och frys i fullhöjd. Rymligt sovrum med en riktig dröm-walk-in-closet i anslutning. Det andra sovrummet kan enkelt användas som kontor/gästrum med tillhörande möblemang. Fräscht badrum med bl.a. tvättmaskin, torktumlare och dusch. Ljus hall med plats för avhängning och ytterligare ett förråd i anslutning. Allt är nybyggt 2011-2012 och är fortfarande i nyskick. En lägenhet som måste upplevas på plats. Varmt välkomna att boka visning!

Hall
Välkomnande hall med ljusa ytskikt och parkettgolv i ek, vilket är genomgående i hela lägenheten. Plats för avhängning i form av en skjutdörrsgarderob.

Badrum
Fräscht och rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt, grått klinkergolv med golvvärme. Det finns dusch, kommod, Spotlights i tak, golvvärme vägghängd wc, tvättmaskin och torktumlare (från Siemens) med bänk ovan och överskåp för förvaring.

Kök och vardagsrum
Härligt rum med öppen planlösning mot matplatsen i ena änden och vardagsrumsdelen i andra. Bra med arbetsytor och skåp samt integrerade vitvaror i form av ugn, micro, diskmaskin och Induktionshäll. Vidare finns fläkt samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är från Bosch. Vid matplatsdelen finns fönster som vetter mot öst och vid vardagsrumsdelen finns fönster och utgång till den härliga uteplatsen i sydväst. Ekparkett och vitmålade väggar i hela rummet.

Sovrum
Rymligt sovrum som rymmer både dubbelsäng och förvaring. I anslutning finns en härlig walk-in-closet med mycket plats för kläder och annan förvaring.

Sovrum
Rymligt sovrum som passar perfekt som ett barnrum, kontor eller gästrum.


Välkommen!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 332 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 244kr/mån för tv/bredband/telefoni och ett tilläg om 300kr/mån för el á conto.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,385%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 150 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 453.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 2011-2012. Inflyttningsklart 2013.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 85 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FT - ventilation.

TV- och internetanslutning: TV: Ett avtal med Telia finns just nu, det är ett kollektivt avtal som förhandlas om med femårs intervaller. Internet: Ett avtal med Telia finns just nu, det är ett kollektivt avtal som förhandlas om med femårs intervaller.

Bilplats: Det är kö till både markplan och garageplatser - att beräkna en kötid är omöjligt eftersom ingen vet om och när någon medlem kommer att sälja sin lägenhet och därmed inte längre hyra sin p-plats. Vid försäljning av en lägenhet vet man inte heller om den medlemmen hyr en p-plats som kommer att frigöras till den befintliga kön.
Det kostar 375:-/ månad för parkering i markplan och 678:-/ månad för parkering i garage.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 81 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Kapten Blå. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 77 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: I föreningen finns 77 st lägenheter uppförda på fastigheterna Göteborg Kviberg 741:179 samt 741:183. Samtliga lägenheter är upplåtna som bostadsrätter. Den totala bostadsytan utgör 6.035 m2. Föreningen innehar även 49 p-platser några i markplan samt i ett gemensamhetsgarage som hyrs av Skanska Sverige AB.

Lägenhetsfördelning:
2 rok - 35 st
3 rok - 34 st
4 rok - 8 st

Alla lägenheter var inflyttade 2013. Arkitekt är Göteborgsbaserade byrån Krook & Tjäder. "Vi formulerade en tanke om den strikt hållna ramen som omfamnar ett varmt och livligt inre. Genom projektets olika bearbetningar har denna tanke bibehållits. Vi har den yttre strikta och mörka (svarta) fasaden med utstansade hål för fönstren.

Den inre varierade fasaden med champagnefärgad plåt och oregelbundna balkonger. Den kultiverade gården fortsätter in i den uppvuxna parken (Officerskullen). Lägenheterna når ut i det gröna rummet med terrasser och stora balkonger. Generösa glasade ytor för in ljus i lägenheterna och ger en kontakt ut och liv till staden".

Området ansluter i väster mot Bellevue/Gamlestaden och är en utbyggnad österut mot Kvibergs kaserner. Göteborgshumorn har då självklart kallat husen för Svartbygget.

Föreningens ekonomi: Ingen beräknad höjning av månadsavgiften under 2020.
Varje månad debiteras en uppskattad och föruträknad post (elavgift) på månadsavgiften. Årligen så sker en avstämning mellan förbrukad el samt debiterad el och korrigering sker.

Försäkring: Fastigheten är försäkrad hos Trygg-Hansa. Försakringen omfattar fullvärde. Fastighetsförsakringen omfattar även bostadsrättstillägg.

Kommande/gjorda renoveringar: Då fastigheten anses vara ganska ny så är skanska enbart där i dagsläget för att göra mindre besiktningsanmärkningar.

Parkering: För att ställa dig i kö till parkeringsplats (markplats) och/eller garageplats kontaktar du styrelsen via mail info@kaptenblå.se
Det går också bra att lägga en lapp i föreningens brevlåda Rustmästaregatan 31.
Pris för markplats 375:-/ månad och för garage 678:-/ månad.

Parkeringsplatser för Gäster
Gästparkeringar finns, köp p-biljett vid automaten, vid Brf Soldathemmet.

Policy och rutiner för bilplatser (markplan och garage) i Brf Kapten Blå
Policy för uthyrning av bilplatser i BRF Kapten Blå (giltig från och med 2015-10-06, eventuella avvikelser som infallit innan statuerad policy accepteras och regleras löpande framgent):

Det finns en kö för markplatser och en kö för garageplatser. Dessa köer administreras av Brf Kapten blå (styrelsen).

Det är endast tillåtet att ha en bilplats per lägenhet. Om det inte finns någon kö kan lägenhetsinnehavare ha tillgång till två eller flera bilplatser. Ägaren av lägenheten är platshyresgäst.
Andrahandsuthyrning av bilplats är inte tillåten.

Den som tackar nej till erbjudande om bilplats hamnar sist i den kö detta gäller.
Önskemål om internbyte (markplats mot markplats respektive garageplats mot garageplats) administreras av Brf Kapten Blå (styrelsen).
Direktbyte mellan markparplats och garageplats (eller tvärt om) är inte tillåtet. Det är tillåtet för bilplatsinnehavare att stå i kö till markplats och garageplats.
Bilplatsen följer inte med lägenheten vid en försäljning. Den nya lägenhetsinnehavaren får ställa sig i kö till markparkering respektive garageplats vid inflyttning/kontraktsskrivning.

TV och bredband: Ett avtal med Telia finns just nu, det är ett kollektivt avtal som de förhandlar om med femårs intervaller.

Övrigt: Till dig som vill köpa en bostadsrätt i vår förening - Välkommen!

Som boende i föreningen måste du följa föreningens stadgar och de regler som gäller för Brf Kapten Blå. Se under flikerna Trviselregler, Om Föreningen och Styrelseinformation.

VI är övertygade om att du kommer trivas i en av Kvibergsstadens mest attraktiva bostadsrättsföreningar. Tveka inte att kontakta någon av oss i styrelsen om du har några funderingar! Se rubriken Kontakt.

Avtal för el, försäkring, bredband finns redan i vår förening. Elförbrukningen fördebiteras på din månadsreäkning och så sker en avstämmning varje månad. Vill du öka din fördebitering - kontaktar du bara info@kaptenbla.se.

Föreningen har tecknat en fastighetsförsäkring som även innehåller tillägget för bostadsrätt. Vilket betyder att du som medlem inte behöver ta den extra kostanden/tillägget på din hemförsäkring. Men hemförsäkring behöver du naturligvis ha.

Enligt 32 § i Kapten Blås stadgar är det medlem som har underhållsansvar för dörrar. Detta får då anses omfatta även lås och nycklar etc. Därmed har föreningen inget ansvar för antal nycklar eller förkomna nycklar. Det är en sak mellan säljare och köpare av lägenheten.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning

Alternativ Planlösning
Alternativ Planlösning