Såld

En riktig landshövdingspärla med två badrum.

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se
Jennifer Bäck
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sofiagatan 46B

3:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 862 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 71 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Sofiagatan 46B,
416 72 Göteborg

Beskrivning

I ett av Bagaregårdens vackraste Landshövdingshus finns nu denna underbara trea att förvärva. Bostaden har tidigare varit uppdelat i två bostäder men som nu disponeras som en och om tre rum. Genomgående tidstypiska detaljer som generös takhöjd, livsverk, spröjsade fönster och brädgolv i original kännetecknar bostaden. Ni erbjuds ett renoverat kök där nytt möter original och gott om förvaringsmöjligheter via ett skafferi tillsammans med bra arbetsyta. Vardagsrum för umgänge, två rofyllda sovrum med goda förvaringsmöjligheter och till sist, inte ett utan två badrum. Lite unikt och väldigt bra vid gäster. En bostad som bör upplevas på plats! Välkomna hem!

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det mindre än tio minuter att gå till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskebodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger på kort gångavstånd. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det är lätt att ta sig ut på lederna.

Bostaden 71,2 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt trapporna leda er upp till våning två, under tiden kan ni beundra det vackra trapphuset som går i tidsenlig anda. Kliv in i hallen och här möts ni av en bostad som tidigare varit två stycken ettor som blivit sammanslagna till en trea. Ljus och välkomnande hall med vitmålade väggar tillsammans med vitoljade brädgolv i original ger härlig rymd. De ljusa ytskikten löper genomgående för hela bostaden.

Bostadens kök är stilfullt renoverat och här har det valts att bevara den äldre stilen tillsammans med det nya för att bibehålla charmen. Kompletteringen har gjort med inredning från IKEA under 2012 i en mörkgrå kulör på de släta köksluckorna tillsammans med äldre överskåp i en härlig ljusblå kulör. Till det har väggarna kaklats vitt och en massiv bänkskiva i sten. Vitvarorna är av hög kvalitet, där induktionsspisen och den inbyggda ugnen kommer från Gorenje. Köksfläkten kommer från Franke, en kombinerad kyl med frys från Samsung och den integrerade diskmaskinen kommer från IKEA. Samtliga vitvaror är från 2012. Ett inbyggt skafferi kompletterar köksskåpens förvaring och intill det stora fönsterpartiet finns det plats för ett mindre matbord.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Välbevarad charm i form av listverk i tak, de vackra fönsterpartiet och brädgolven i original. I rummet kan ni möblera med soffa, bord, tv-möbel och för er som önskar matbord finns det gott om plats.

Ni erbjuds två väldisponerade sovrum där ni i båda har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande avlastningsmöbler. Förvaringen av kläder och skor sker bäst via tre inbyggda klädkammare i bostaden. Genomgående även i dessa rum är vitmålade väggar och vitoljade brädgolv i original.

Sist men inte minst erbjud ni i denna bostad två stycken badrum. Perfekt när ni har gäster över. Det ena badrummet är helkaklat i ljus färgsättning med golvvärme och utrustat med WC, handfat, spegel och duschhörna med skjutdörr. Gästtoaletten är också helkaklad i vitt med lila inslag tillsammans med WC, handfat, spegel, badrumsskåp och handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 862 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Lgh 8: 1,51183 förening & 1,51183 årsavgift. Lgh 9: 1,51183 förening & 1,51183 årsavgift.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 730 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 230 kr/mån, och hushållsel 500 kr/mån.
Driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 38:6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8 & 9/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 71 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Lgh 8: 36,6 kvm + lgh 9: 34,6 kvm.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 150 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-02-04.

Övriga byggnader: Till bostaden hör två vindsförråd om ca 7 kvm vardera samt ett källarförråd om ca 8 kvm.

Information Förening

Förening: HSB Brf Åreskutan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 57 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Åresskutan är Göteborgs äldsta HSB-förening och grundades 1926. Föreningen äger fastigheterna Bagaregården 38:6, 38:7, 38:10 och 38:11 med adress Sofiagatan 40-46. Föreningen består av 57 lägenheter som upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har låst utrymme för cyklar, gemensam tvättstuga med digitalt bokningssystem och utrustat med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Föreningen har även ett gemensamt gym och en övernattningslägenhet till förfogande för medlemmarna.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en mycket god ekonomi vilket avspeglar sig i de låga månadsavgifterna. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20200320.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhålsplan.
Gjorda renoveringar:
1984 genomgick husen en omfattande ROT-renovering med takbyte, stambyte, byte av fasad, fönster och dörrar samt ny installation av el.
Under de senaste åren har omfattande underhåll genomförts på bla fasad, värme och ventilation.
2013 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugorna.
2015 installerades nytt portkodsystem samt upprustning av utemiljön.
2016 Pågående bygge av hus mot föreningens innergården.
2018 Renovering av gym, OVK, nytt golv samlingslokal och återställning av klinkergolv i tvättstuga.

Parkering: Föreningen förfogar inte över några parkeringsplaster. Boendekort gäller i området!

TV och bredband: Föreningen är anslutna till bredbandsbolaget som levererar både kabel-tv och bredband (ingår i avgiften).

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam uteplats med grillmöjligheter på baksidan av fastigheten.

Övrigt: Gå gärna in på föreningens hemsida: www.areskutan.com för mer information.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning