Funkispärla med vackra attribut och solig balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gibraltargatan 56

3:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
3 990 000 kr
Avgift:
3 843 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 80 kvm
Våning:
2, hiss
Byggår:
1940
Adress:
Gibraltargatan 56,
412 58 GÖTEBORG
Götaplatsen - En kort promenad bort
Götaplatsen - En kort promenad bort
Natursköna Näckrosdammen
Natursköna Näckrosdammen
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten! Tips från mäklaren
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten! Tips från mäklaren

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva en underbar funkispärla i omåttligt populära Johanneberg. Tack vare genomgångsläget med fönster i två väderstreck bidrar detta till ett härligt ljus in i lägenheten.
Lägenheten har en generös takhöjd genomgående, tillsammans med stilrena ytskikt och klassisk fiskbensparkett samt brädgolv i original som ger er en sober bas att inreda till. Härliga sällskapsytor med plats för både matsalsbord och soffgrupp i vardagsrummet där en fungerande öppen spis ger karaktär till rummet. Ni har ett stilrent kök i vitt med plats för matbord, två sovrum varav det ena leder er ut till den härliga balkongen. Till sist ett helkaklat badrum. Ett hem att trivas i!

Stark föreningen som sänkte avgifterna med ca 10% i somras.

Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker och vårdcentral. Härifrån nås också Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen på visning och välkommen hem!

Interiör: Lägenhetens 80 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Kliv in i den rymliga hallen. Redan här möts ni av härlig rymd tack vare den generösa takhöjden, som även är genomgående för bostaden. Ljusa väggar och brädgolv i original på golv ger ett sobert intryck. Bra med avhängningsytor har ni på vänster sida i hallen, samt en inbyggd original garderob på höger sida.

Rakt fram når ni det magiska vardagsrummet i genomgångsläge. En perfekt plats som bjuder in till socialt umgänge med vänner och familj. Det stora fönsterpartiet i västerläge släpper in gott om ljus som spelar fint mot fiskbensparketten på golvet. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord, tv-möbel och en given plats för matsalsbord. Den öppna spisen bidrar till 30-tals känslan på ett gemytlig sätt.

Intill vardagsrummet har ni det första av två sovrum som lägenheten. Rymligt och rofyllt med gott om plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. En inbyggd garderob hjälper till med förvaringen av kläder och skor. Ljusa väggar och fiskbensparkett på golv även här. Från rummet når ni även balkongen som är omringad av grönska och med många härliga soltimmar att hämta. Här avnjuts med fördel morgonkoppen.

Lägenhetens kök går i stilrena materialval med släta köksluckor i vitt, rött kakel ovan den den rustika bänkskivan i trä. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både under – och överskåp. Vitvarorna består av spis/ugn, diskret köksfläkt (2018), diskmaskin (2019) och kyl/frys (2018) i rostfritt utförande samt mikrovågsugn. Det stora inbyggda skafferiet är ett tacksamt plus för köksförvaringen.

Bredvid köket har ni det andra sovrummet. Ljust, i bra storlek med bra förvaring via en inbyggd garderob. Perfekt som gästrum, kontor eller barnrum för den som önskar det.

Badrummet går i vitt kakel på vägg och mörka klinkerplattor på golv med golvvärme under. Inredningen består av WC, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas och en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (insatt 2019) som underlättar vardagssysslorna. Handdukstorken gör att man alltid kan förvänta sig en varm handduk efter duschen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 990 000 kr

Avgift: 3 843 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,69%. Andel av årsavgift är 5,68%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 47:16.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3.

Våningsplan: Våningsplan 2, hiss finns.

Byggår: 1940.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 80 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Uteplats: Balkong i soligt läge.

Information Förening

Förening: Brf Gibraltargatan 56. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Fastigheten bebyggdes år 1940 och består av ett flerbostadshus, föreningen äger sin fastighet. Fastigheten omfattar 23 bostadsrätter med en sammanlagd bostadsarea om 1 354 kvm samt 3 stycken lokaler med en lokalyta om 112 kvm.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.
Cykelförråd beläget i källaren.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen. Föreningen sänkte avgifterna under 2020 med 10%.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvars försäkring finns även för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Kommande:
Föreningen ska se över hissen, ytterdörren samt ev. målning av trapphus och tvättstuga.


Utfört arbete:
2019 - Automatisk belysning i trapphus
2013-2015: Fönster, balkongdörrar åt väster
2013-2015: Fönster, balkongdörrar åt öster
2014: Termostater lägenheter
2013: Putsfasad, översyn lagning
2012: Ny takbeläggning
2012: Ny hissmaskin inklusive linor, samt hisskorg
2012: Fönsterrenovering västra fasaden
2012: Nya källarförråd och målning källare
2012: Byggnation av 2 vindslägenheter
2009: Relining avloppsstammar ut mot gatan
2008: Gjutning av nya balkonger
2008: Översyn putsfasad
2007: Ny porttelefon
2006: Nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter
2006: Målning trapphus
2006: Ny elinstallation lägenheter
2006: Relining av vertikala avloppsstammar.

Parkering: Boendeparkering gäller i området.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ComHem, tv och bredband ingår i avgiften.

Övrigt: För senast utförd energideklaration har giltighetstiden gått ut, styrelsen arbetar med att ta fram en ny energideklaration.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning