Såld

Högst upp med två toaletter och inglasad balkong

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se
Philip Salomonsson
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ridspögatan 6B

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 132 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1966-1967
Adress:
Ridspögatan 6B,
431 32 Mölndal

Beskrivning

Varmt välkomna till Ridspögatan 6B! En stilfullt renoverad lägenhet med genomgående fina ytskikt, ljust kök samt både badrum och gästtoalett. Bostaden erbjuder två bra sovrum, lättmöblerat vardagsrum med plats för stora familjen, bra förvaringsmöjligheter samt en fantastiskt härlig inglasad balkong!
Här bor ni ett barnvänligt område med gångavstånd till nya Mölndals Innerstad med restauranger, caféer och affärer samt goda kommunikationer med både spårvagn, buss och pendeltåg.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

Rymligt vardagsrum med ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med en djup fönsternisch i mörk sten. Här kan man inreda med soffgrupp, matplats och mysig läshörna. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

Stort och trivsamt kök som erbjuder gott om förvaring, bra arbetsytor och där köksbordet har sin givna plats invid fönstret. Ljus köksinredning i vitt med vitrinskåp med frostade glas. Det vita kaklet bryts av mot de mörka laminatbänkskivorna som ger karaktär. Den maskinella utrustningen utgörs av spishäll, fläktkåpa, inbyggd micro, inbyggd ugn, kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

Det största sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i garderober. På golvet ligger ekparkett och väggarna är tapetserade i sober färgsättning med fondtapet.

Badrummet ät helkaklat med ljust klinkergolv och väggar i vitt kakel med fondparti. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, badkar och tvätthörna med tvättmaskin och arbetsbänk. Rummet förses med naturligt ljus genom ett fönster med frostat glas.

Lägenhetens andra sovrum passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Här finner ni ytterligare garderober som ger goda förvaringsmöjligheter. Fönstret har ett insynsskyddat läge med utsikt över innergården. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

Gästtoaletten nås via hallen och är helkaklat med mörkt klinkergolv och vita väggar med en mörk bård. Inredningen består av wc, handfat med kommod och spegel med belysning.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 132 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer avseende bredband och tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 7 kr. Andel i föreningen är 0,34396%. Andel av årsavgift är 0,34451%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 801 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, hushållsel 411 kr/mån, och övrigt 245 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Posten "övrigt" är ett obligatoriskt tillägg på 245 kr avseende bredband och tv.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 150/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1966-1967.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 78 m². lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 120 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-06-26.

Information Förening

Förening: HSB Brf Korndahl i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Korndahl i Mölndal äger och förvaltar fastigheterna Förbygeln 1 och Fyrsprånget 1 som innefattar adresserna Ponnygatan 1A-7B; Ridspögatan 2A-8B, 1A-7B; Skrittgatan 2A-8B.
Föreningen består av 323 bostadsrättslägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns flertalet tvättstugor. Det finns även en gästlägenhet, fritidslokal, aktivitetslokal som kan nyttjas för exempelvis pingis och biljard samt träningslokal med bastu för medlemmarna att nyttja.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning, dock är föreningen fortfarande en HSB-förening. Detta medför att föreningen kräver medlemskap via HSB för att kunna godkänna nya medlemmar. Vid årsskiftet 2017/2018 sänkte föreningen avgifterna med 2%. Föreningen höjde avgifterna med 3% i april 2019. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en upprättad 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen.

Gjorda renoveringar:
2000 Balkongerna byggdes ut och glasades in.
2003-2007 Renovering av badrum och avloppsstammar.
2010-2012 Fönsterbyten.
2015 Entrépartibyte, upprustning av trapphus och renovering av tvättstugor.
2016 Nya entrédörrar åt gatan har monterats tillsammans med portlås och porttelefon.
2017 Utbyte av entrépartier har slutförts. Digitalt bokningssystem till tvättstugor.
2019 Spolades avloppsstammarna. Under samma år genomfördes grundförstärkning och varm- och kallvattenrör byttes på Ponnygatan.
2020 Byttes varm- och kallvattenrör på resterande adresser. Under året byttes även värmeväxlaren. Färdigställande av grundförstärkning.

Föreningen planerar översyn av balkongdörrar 2020/2021. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen har 150 st parkeringsplatser, 45 st parkeringsplatser med eluttag samt 120 st garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 90 kr/mån, parkeringsplats med eluttag ca 120 kr/mån och garage ca 190 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.

TV och bredband: Tv, bredband och telefoni via Comhem. Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 245 kr.

Gårdsplats: Föreningen har en stor innegård med lekplats, trädgård och grillplats. De härliga grönytorna och planteringarna uppskattas av både stora och små.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.
Medlemskap hos HSB Mölndal krävs för samtliga ägare. Ansök direkt via HSB Mölndals hemsida.
Köparen och säljaren ska även boka möte med representant från föreningen för en tillsyn i lägenheten. Styrelseexpedition som ligger på Ridspögatan 2B är öppen ojämn vecka på onsdagar kl. 18.30-19.30.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning