Ljus gavellägenhet med härlig balkong & gemensam takterrass

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Solventilsgatan 4

2:a Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
2 595 000 kr
Avgift:
3 240 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51,7 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Solventilsgatan 4,
417 23 GÖTEBORG

Beskrivning

På Solventilsgatan 4 som ligger precis intill Kvillebäcksparken ligger denna välplanerade tvåa med fint ljusflöde, härligt gavelläge samt balkong som nås via pardörrar från både vardagsrummet och sovrummet. Genomgående stilrena materialval och generös takhöjd. Tidlöst kök med vitvaror från Cylinda och öppen planlösning mot vardagsrummet. Rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett stort helkaklat badrum med egen tvättavdelning. Lägenheten har perfekt storlek och planlösning för en person men passar även för två! Föreningen har en stor gemensam takterrass med underbar utsikt över Göteborg.

Kvillebäcken är en ny stadsdel i Göteborg som ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Mellan de nybyggda husen blandas små mysiga gårdsgator med breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor man centralt, endast en hållplats från Nordstan med buss och två hållplatser med spårvagn och med praktiskt cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och knutpunkten för kollektivtrafiken nås på bara några minuter. Även Kville Saluhall ligger inom kort gångavstånd. Det är inte heller långt till kajerna längs med Norra Älvstranden samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm.

Lägenhetens 51,7 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i form av en garderob och ett städskåp. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Från hallen kommer man vidare in till lägenhetens sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning som har fint ljusinsläpp från flera fönsterpartier. Köket har tidlösa materialval med köksinredning i vitt, bänkskiva i eklaminat och vitt kakel i rak liggande sättning. Vitvaror från Cylinda i rostfritt utförande som utgörs av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, fläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys. Invid köksfönstret ryms en matplats för fyra personer men det finns även plats för större sällskap tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet.

Vardagsrumsdelen kan inredas med en soffhörna och tv-möbel. Dubbeldörrar i glas ut till lägenhetens balkong bidrar med ett rikligt ljusinsläpp. Balkongen är långsmal och har sol från öster och väster samt utsikt mot Kvillebäcksparken.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg med skjutdörrar varav en i spegelglas. Sovrummet har ett trivsamt gavelläge med ljusinsläpp från ett långsmalt fönster samt dubbeldörrar i glas ut till lägenhetens balkong som även nås från vardagsrummet.

Stort och välplanerat badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, väggskåp, handdukstork samt duschhörna med vikdörr i frostat glas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, två överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. Ett smalt fönster bidrar med ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 595 000 kr

Avgift: 3 240 kr/mån. I avgiften ingår kallvatten, bredband 1000/1000 och telefoni. Kostnad för varmvatten och el tillkommer efter individuell mätning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,7514%. Andel av årsavgift är 0,79329%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 375 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 80 kr/mån, vatten/avlopp 75 kr/mån, och hushållsel 220 kr/mån.
Föreningen har gemensamt elavtal där varje lägenhet har separata mätare för individuell debitering.

Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11102/A1102/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 2016.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 51,7 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburen golvvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Bilplats: Under huset och innergården finns ett garage med 44 platser. Kostnad för garageplats ca 1000 kr/mån. I dagsläget är det kö.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 88 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-05-06.

Information Förening

Förening: Brf Kvillebäcksparken. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 121 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Kvillebäcksparken bildades 2009 och den ekonomiska planen registrerades 2015. Föreningen äger fastigheten Kvillebäcken 77:2 som består av fyra flerbostadshus, med adress Penselgatan 10, Solventilsgatan 4 och Långängen 1A-B. Föreningen utgörs av 121 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Kvarteret uppfördes i enlighet med kraven på Miljöbyggnad Silver, vilket innebär hus med höga energikrav och låga driftskostnader. Husen uppfördes av Ivar Kjellberg och var inflyttningsklara 2016.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Gemensamma cykelförråd i källaren. Postfack i entréplan och tidningsfack utanför varje lägenhetsdörr. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-04-23).
I avgiften ingår kallvatten, bredband 1000/1000 och telefoni. Kostnad för varmvatten och el tillkommer efter individuell mätning.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkad via Trygg-Hansa. Ansvarsförsärking ingår för styrelsen samt ett kollektiv bostadsrättstillägg ingår för lägenheterna.

Kommande/gjorda renoveringar: Inget större underhåll inplanerat då husen är relativt nybyggda.

Parkering: Under huset och innergården finns ett garage med 44 platser. Kostnad för garageplats ca 1000 kr/mån och MC-plats ca 500kr/mån. Till platserna är det lång kö.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till ett fibernät. From april 2020 har föreningen ett gruppavtal med Ownit där det ingår 1 000 Mbit och telefoni. Digital-TV står medlemmen själv för.

Gårdsplats: Grönskande mysig innergård med växter, parkbänkar och fin ljussättning. I uppgång Penselgatan 10 finns även en stor takterrass om ca 60 kvm med underbar utsikt över Göteborg. På terrassen finns bänkar, solstolar, gasolgrill samt en del växter.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med ägarandelar 10/90. Juridisk person accepteras inte som medlem. Andrahandsuthyrning måste godkännas av styrelsen. Varmvatten och el debiteras av föreningen efter faktisk förbrukning.

Centrala Hisingen - Kvillebäcken

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning