Såld

Centralt läge med närhet till innerstaden och universiteten

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se
Philip Salomonsson
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Irisgatan 5F

1:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 032 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 44 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Irisgatan 5F,
431 61 Mölndal

Beskrivning

Välkommen till denna mysiga etta belägen på populär adress mitt i Mölndal. Lägenheten har ett rymligt och härligt vardagsrum med stort ljusinsläpp. Här finns sovalkov med plats för dubbelsäng. Bostaden renoverades under 2020 på uppdrag av bostadsrättsföreningen med nya ytskikt och nytt kök. Stort, helkaklat badrum med plats för tvättmaskin.

I populära Åby bor du med naturen runt husknuten samt promenadavstånd till Mölndals Innerstad och dess nybyggda galleria. Här erbjuds ett stort utbud av butiker, restauranger och trevliga caféer! Goda kommunikationer via spårvagn, buss och tåg tar dig till Universiteten, Högskolorna samt Göteborgs pulserande stadsliv på ca 15 minuter. Området har även ett bra strategiskt läge där det går snabbt och lätt att ta sig ut på E6/E20 och Söderleden.

Välkommen på visning!

Lägenhetens 44 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Du välkomnas in i en stor hall med avhängning samt förvaring i tre platsbyggda garderober. Golvet pryds av nyslipat parkettgolv lagt i holländskt förband som löper tröskellöst in i vardagsrummet. Väggarna är genomgående vitmålade.

Det rymliga vardagsrummet erbjuder gott om plats för möblering med soffgrupp, matbord samt läshörna. Sovalkoven rymmer smidigt en dubbelsäng och förvaring erbjuds i klädkammaren. Den smarta placeringen gör det möjligt att skärma av sovplatsen. Kanske en trendig industrivägg hade gjort sig bra här? Eller varför inte bara skärma av med fina textilier?

Ifrån vardagsrummet når du bostadens balkong i soligt västerläge. Här finns möjlighet till inglasning för dig som vill skapa en mer privat oas där du kan avnjuta kvällens sista soltimmar. Här ryms både caféset och loungehörna som bjuder in till trevligt umgänge i goda vänners lag.

Köket renoverades under 2020 med vita släta luckor och vitt kakel som tillsammans med den grå laminatbänkskivan ger ett stilrent intryck. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, spishäll, ugn och fläkt. Här finns även plats för installation av diskmaskin, för den som önskar. Plats för matbord för två till tre personer.

Det helkaklade badrummet är väl tilltaget och går i sober färgsättning. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp och badkar. Här finns plats för tvättmaskin. Tvättstugan ligger annars på bekvämt avstånd en trappa ner, i grannuppgången. Vädringsfönstret bidrar med naturligt ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 032 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,44%. Andel av årsavgift ej presenterad av ekonomisk förvaltare.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 9.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss.

Byggår: 1968.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 44 m². Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 122 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-12-28.

Övrigt: Bostaden upplåts av Brf Katrineberg i Mölndal.

Information Förening

Förening: Brf Katrineberg i Mölndal .

Allmänt om föreningen: Brf Katrineberg äger fastigheten Katrineberg 1 i Mölndals kommun vilken förvärvades 2005. I föreningen finns 136 lägenheter, varav 6 upplåts med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: De tre gemensamma tvättstugor är belägna på källarplan. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum för medlemmarna att nyttja.
Föreningen har även en expedition.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Föreningen planerar en indexhöjning av månadsavgiften till årsskiftet på ca 2%. Inga beslut tagna i dagsläget (2020-07-03).

Kommande/gjorda renoveringar: Renoveringar:
2006 byggdes balkongerna ut.
2009-2010 renoverades delar av fasaden.
2012 installerades två nya värmeväxlare till uppvärmningsenheten.
2013 utfördes underhåll av altaner.
2014 renoverades tegelfasaden.
2015 fortsatte fasadrenoveringarna och i samband med detta byttes takhuvar som var felaktigt utformade på fläktsystemet.
2018 ventilationsåtgärder slutförda och godkända. Underhåll av innergårdar och lekplatser.
2019 projektering inför fönsterbyte.
2020 justering av underhållsplanen.

I dagsläget pågår fönsterbyte som beräknas vara klart under året. Vidare uppdateras portarna med nya tag-system. Inom en 5-års period planerar föreningen att renovera stammarna. Under hösten 2020 planeras ett möte inför en förstudie gällande framtida stamrenovering. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2020-07-03).

Parkering: Föreningen förfogar över 145 parkeringsplatser till en kostnad om ca 155 kr/mån. I dagsläget finns det ledig plats fr o m 1 augusti 2020.

TV och bredband: I avgiften ingår tv via comhem (grundutbud) och bredband via Ownit (1000/1000).

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning