Såld

Sekelskifteslägenhet med bevarad charm & lugnt gårdsläge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Hedåsgatan 4A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 261 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
2/6, ej hiss
Byggår:
1914
Adress:
Hedåsgatan 4A,
412 53 GÖTEBORG

Beskrivning

I en magnifik sekelskiftesfastighet anno 1914 finner ni denna fina tvåa om 69 kvm med rum i fil, dryga 3 meter i takhöjd, bevarade stuckaturer, takrosetter, djupa fönsternischer liksom vackra spegeldörrar. Lägenheten har renoverat kök med hög standard, trivsamma sällskapsytor med fint fönsterparti mot gården, stort sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med dusch. Lägenheten ligger på en av Göteborgs mest eftertraktade adresser och är en perfekt lägenhet för innerstadsparet. Stabil förening med god ekonomi.

Hedåsgatan är ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Göteborgs paradstråk, Kungsportsavenyn samt vackra Näckrosparken finner du stenkast bort. Helt tyst och lugnt med en synnerligen trivsam och rogivande gårdsmiljö. En oas mitt i city med ett rikt restaurangutbud, evenemang och rekreation direkt utanför porten.

Lägenhetens ca 69 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Hallen är möblerbar och har plats för avhängning. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som ger en känsla av rymd.

Köket är renoverat med klassiska materialval och här tar man verkligen tillvara på den höga takhöjden med dubbla överskåp. Köksinredning i vitt kombineras med bänkytor i trä och mörkgrått kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl med frys samt vinkyl. Ett högt dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp. I köket finns en öppning med vitrinskåp in mot vardagsrummet som blir ett fint inslag och binder samman rummen.

Vardagsrummet stoltserar med ett generöst fönsterparti mot gården samt vackert parkettgolv i holländsk läggning. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Fin stuckatur och takrosett.

Sovrummet är avskilt beläget längst in i lägenheten och har gott om plats för en dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Här återfinns parkettgolvet i holländsk läggning och väggarna är målade i grått med fina taklister. Ett vackert fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har snyggt grönt klinkergolv och helkaklade väggar i en ljus sandfärgad ton. Inredningen består av wc, handfat, spegel med infälld belysning, väggskåp, handdukstork, duschhörna med rundade vikväggar i glas samt både handdusch och taksil.

Från trapphuset når man en gemensam balkong som vetter mot innergården.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 261 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,95%. Andel av årsavgift är 3,94676%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6, ej hiss. Hiss finns i huvudentrén men ej i gårdsuppgången.

Byggår: 1914.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 69 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 155 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-11-01.

Information Förening

Förening: Brf Bergkristallen 18. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 22 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bergkristallen 18 är en äkta bostadsrättsförening med 22 lägenheter som upplåts som bostadsrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 1983 (äger marken).
Fastigheten bebyggdes 1914 och består av 1 flerbostadshus. Värdeåret är 1960. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 922 m², varav 1 751 m² utgör lägenhetsyta och 171 m² utgör lokalyta.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga som ligger på innergården. Där ligger även ett övernattningsrum som man kan hyra för 200kr/natt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen är lågt belånad. Föreningens lån är för närvarande amorteringsfria. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-06-18).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Söderberg och partners. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig till 2040.
I dagsläget pågår renovering av fönster mot gatan (2020-06-18). Under året planeras kontroll av tegel och putsfasad.
2021 planeras renovering av fönster mot gården.
2022 planeras bättringsmålning av plåttak.
Utfört underhåll:
1975 Rörstambyte och elstambyte
1986 Omputsning av fasad
1993 Renovering av balkonger
2004 Montering av snörasskydd mot Hedåsgatan
2006 Renovering köksskorstenar
2007 Montering skorstensskydd
2009 Nytt energistyrningssystem, brandsynsåtgärder samt renovering tvättstuga
2010 Byggnation av taksäkerhet samt renovering/målning fastighetens plåttak
2011 Ny centralenhet för porttelefon, renovering entrédörr samt utrymme under trappa vid
gårdsentré
2012 Renovering takterrass, byte brunn och ledningar på gården samtvärmekabel på tak
2013 Målning fönster mot gatan, sättningskontroll samt renovering värmesystem
2014 Installation av VVC, målning fönster mot gården inkl. dörrar och portgångstak på
gårdssidan samt spolning rörsystem där samtliga avloppsrör var intakta.
2015 Rivning och nybyggnad av loftgångsbalkonger, renovering av trapphus samt renovering portgång
2017 Fjärrvärmecentral med styrsystem, brandsynsåtgärder samt uppfräschning övernattningsrum
2018 Sättningskontroll
2019 Hissrenovering, terrassrenovering samt renovering av trapphus i gårdshus.

Parkering: Föreningen förfogar över tre parkeringsplatser som kan hyras per dygn för 150kr. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-tv och bredband via Comhem.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning