Såld

Ljus genomgångstvåa med soldränkt sydvästbalkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Arvid Lindmansgatan 25G

2:a Slätta Damm

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 051 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1951
Adress:
Arvid Lindmansgatan 25G,
417 26 Göteborg

Beskrivning


Med bekvämt läge en trappa upp i huset ligger denna ljusa genomgångstvåa med fönster i två väderstreck samt en härlig balkong mot ett soldränkt sydvästläge. Lägenheten erbjuder ett trivsamt vardagsrum med utgång till balkongen, renoverat kök med plats för större middagssällskap, rymligt sovrum, helkaklat badrum samt goda förvaringsmöjligheter i en nyrenoverad klädkammare med fönster.

Området Slätta Damm är naturskönt och ligger precis intill den grönskande Hisingsparken. Här bor ni lugnt och skönt med närhet till skog, strövområden, motionsslingor och utsiktsplatser samtidigt som stadens puls endast en kort buss- eller cykeltur bort. Närområdet bjuder på god service och bra kommunikationer med buss 25. Vid Bjurslätts torg finns en liten närbutik, två pizzerior, sushirestaurang samt vårdcentral. Det finns även ett trevligt hembageri i närheten där färska frallor kan inhandlas för helgmorgonens långfrukost. Wieselgrensplatsen ligger på bekvämt avstånd och här finns flera bra mataffärer, apotek, banker med mera.

Lägenhetens 54 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i nyrenoverad klädkammare med fönster. Parkettgolv och vitmålade väggar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd.

Trivsamt vardagsrum med fint ljusinsläpp samt utgång till lägenhetens balkong. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Köket har köksinredning i vitt med släta handtagslösa luckor, bänkytor i mörkgrå laminat och stänkskydd i vitt liggande kakel. Arbetsytorna belyses av spotlights. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, fläktkåpa samt kyl med frys. Golvet kläs av en svart plastmatta och vitmålade väggar. I köket ryms en matplats för fyra till sex personer. Ett fönster med bidrar med ljusinsläpp.

Sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna, byrå eller garderober. Parkettgolv och vitmålade väggar med ett fondparti i mörk tapet. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum i olivgröna toner som har fint ljusinsläpp. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt duschkabin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 051 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,29814%. Andel av årsavgift är 0,29814%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 229/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1951.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 126 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-12-17.

Information Förening

Förening: HSB Brf Tolered. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 318 st lägenheter och 27 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Tolered äger fastigheten Tolered 147:1 med adress Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staafsgatan 14-22 och Toleredsgatan 9. Fastigheten är upplåten med tomträtt som omförhandlades 2019 och avtalet löper i 10 år. Föreningen består av 318 lägenheter och 27 lokaler/förråd. Föreningen bildades 1947 och fastigheterna är uppförda 1951.

Gemensamma utrymmen: I källaren i varje husblock finns cykelrum samt tvättstugor och torkrum. I föreningen finns även relaxavdelning med fritidsrum och bastu (Karl Staaffsgatan 16 B), fritidslokal (Karl Staaffsgatan 22) och hobbylokal (Arvid Lindmansgatan 21G). Tvättstuga med torkrum hittar vi i samma fastighet som bostaden. Föreningen har även en övernattningslägenhet för uthyrning till medlemmarna i föreningen. Lägenheten ligger på källarplan mellan uppgång 19A och B på Arvid Lindmansgatan. Lägenheten har tre sovplatser, toalett och dusch, diskbänk med vattenkokare och porslin samt bord och stolar.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Årsredovisningen för 2019 beräknas vara klar i början av juni. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar för 2020 (2020-05-18).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. Under hösten 2020 planeras OVK, dessutom kommer köks- och badrumskanalerna att sotas/rengöras. Det fleråriga projektet markdräneringen på gårdarna runt husen fortsätter enligt plan och beräknas vara helt klart 2021. I övrigt finns inga större renoveringar inplanerade framöver.
Urval av utföra renoveringar:
2018- pågående: Markdränering på gårdarna runt husen.
2018: Byte av samtliga entrépartier samt installation av nytt elektroniskt passersystem med brickor.
2015: Underhållsarbete målning av tak samt fönsterplåtar mm
2014: Nya tvättmaskiner.
2012: Kranarna i kök och badrum byttes ut.
2008: Energideklaration genomfördes.
2007: Genomfördes visst underhållsarbete av taken.
2006-2007: Trapphusen målades om.
2006: Torktumlare installerades i tvättstugorna.
1985: ROT-renovering. Samtliga V/A-stammar byttes i kök och badrum samt el-stigare. Under samma år renoverades även samtliga balkonger.

Parkering: Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 med uttag för motorvärmare. Det finns också ca 15 avgiftsbelagda besöksplatser. Samtliga parkeringsplatser ligger belägna längs med Björlandavägen. Priserna är för närvarande 160 kr/månad för plats utan el, samt 240 kr/månad för plats med el. Förutom bilplatserna har föreningen dessutom ca 15 MC-platser i garage som kan hyras för 160 kr/mån. I dagsläget finns det både lediga parkeringsplatser och ledig MC-plats (2020-05-18). Kontakta expeditionen här för förfrågan om parkeringsplats.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till tv, bredband och IP-telefoni via fiber med Telia som operatör. Föreningen är även ansluten till TV och Bredband via Comhem from 26 maj endast Digital-tv. För hastigheter och priser, kontakta Telia alternativt Comhem.

Gårdsplats: Gård med lekplats samt grillplats.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder, den som bor i lägenheten måste äga minst 10%. Om man ska göra en renovering i lägenheten ska man alltid kontakta föreningen först. Föreningen brukar varje år samordna en vårresa och en höstresa för sina medlemmar Resmålen varierar men kan vara t.ex. Köpenhamn och Ullared.

Hisingen Slätta Damm

Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Vid Wieselgrensplatsen ligger Lundby sjukhus och ett köpcentrum med apotek. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är
det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och
restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning