Snart till salu

tvåa med balkong på attraktiv adress

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sylvestergatan 5

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
2 112 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 43 kvm
Våning:
5/7, hiss
Byggår:
1929
Adress:
Sylvestergatan 5,
41132 Göteborg
Götaplatsen
Götaplatsen

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Det är inte ofta chansen ges till att förvärva en bostad på vackra Sylvestergatan – en riktig paradgata i Nedre Johanneberg som kännetecknas av sina sobra fastigheter. Arkitekturen kombineras från 20-talets klassicism och 30-talets funktionalism med vacker miljö och underbart läge. Här erbjuds ni en trivsam lägenhet högt upp i huset om två rum och kök. Bostaden har välbevarade detaljer så som höga fotlister och generös takhöjd. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som ger en härlig rymd. Ni erbjuds ett vardagsrum där vänner och familj kan samlas, ett rofyllt sovrum, ett funktionellt kök och till sist ett helkaklat badrum. Ett hem för er att trivas i! I grannskapet hittar ni den populära kaffebaren Mahogny Coffee och bästa pizzorna i stan på BOV. Här finns också grönsakshandlare samt flertalet minilivs, och det tar bara några minuter att gå till Landala Torg - ett levande stadsdelstorg med bland annat mataffär, systembolag, apotek, bageri, gym och fiskaffär. Läget är mycket attraktivt och passar den som uppskattar lugnet där hemma men som ändå vill nå stadskärnan och dess fördelar på ett par minuter. I närområdet finns allt man kan önska i form av affärer, bussar, restauranger och trevliga promenadstråk. Direkt närhet till både Handels och Chalmers. Avenyn, vackra Näckrosdammen och Johannebergsparken ligger endast ett stenkast från lägenheten.

Information Ekonomi

Avgift: 2 112 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,9904%. Andel av årsavgift är 4,56945%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 220 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 120 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Enligt schablon, kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13/1402.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7, hiss finns.

Byggår: 1929.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 43 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Telenor. Internet: Telenor.

Bilplats: Föreningen förfogar över fyra egna parkeringsplatser som är uthyrda.

Information Förening

Förening: Brf Sylvestergatan 5. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 21 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Sylvestergatan 5 förvärvade år 2014 fastigheten Göteborg Johanneberg 5:2 och det består av ett flerbostadshus med 19 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 hyresrätter.
Föreningen har stabil ekonomi och välskött fastighet. Dold tillgång är de två hyresrätter som finns kvar i föreningen, den dagen de säljs bringar det ytterligare pengar till föreningens kassa.

Gemensamma utrymmen: Låst cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2050. I dagsläget finns inga större renoveringar inplanerade.
Föreningen har under året utfört mindre löpande reparationer och underhåll, men också genomfört ett utbyte av alla
befintliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar, installerat postboxar i entrén och beslutat om installation av bredband
via fiber, där arbetena sedan påbörjades och slutfördes under januari 2020.
Under 2018 genomfördes stambyte på gatuplan och råttgiljotin installerades i avloppssystemet.

Parkering: Föreningen förfogar över fyra egna parkeringsplatser som är uthyrda.

TV och bredband: Fiber via Telenor.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler och grill.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning