Charmig och unik bostad med mycket låg avgift

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Carlandersplatsen 3

2:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
3 990 000 kr
Avgift:
2 388 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 67 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1926
Adress:
Carlandersplatsen 3,
412 55 Göteborg

Beskrivning

I ett välbevarat hus från tidigt sekelskiftet, beläget vid Korsvägen i centrala Göteborg har ni nu chansen att förvärva denna unika tvårummare. Bostaden har alla tänkbara attribut som påminner om tiden från förr, stora välvda fönster med djupa nischer, höga fotlister, vackra golv och takrosetter. Ni erbjuds ett rymligt vardagsrum som bjuder in till socialt umgänge, sovrummet är en perfekt plats för avkoppling i en stor dubbelsäng och köket är stort och rymligt med god förvaring samt goda arbetsytor. Den mysiga gemensamma balkongen är en perfekt plats för goda frukostar eller sena kvällar med en kopp te. Ett generöst badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober samt klädkammare finner ni också i bostaden.

Varmt välkomna på visning!

I området Johanneberg/Korsvägen har ni endast en kort promenad bort Avenyn med ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, affärer, banker, bibliotek etc. som leder ner till flera större shoppingstråk. Vid Korsvägen ligger Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg.

Lägenhetens 67 kvadratmeter disponeras enligt följande:

En vacker välbevarad träport leder er in till den pampiga entrén. Låt hissen eller trapporna ta er upp till våning ett och kliv in i den rymliga hallen. Redan här möts ni av härlig rymd tack vare den generösa takhöjden, som även är genomgående för bostaden. Ljusa väggar och fina parkettgolv ger ett sobert intryck. Bra med förvaring har ni på vänster sida i hallen, genom flertalet garderober.

Rakt fram från hallen har ni det magiska vardagsrummet. En perfekt plats som bjuder in till socialt umgänge med vänner och familj. En vacker inramning i form av ett välvt fönster ut mot gatan. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord, tv-möbel och en given plats för matsalsbord.

Intill vardagsrummet har ni sovrummet som lägenheten erbjuder. Rymligt och rofyllt med gott om plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. Även här har ni ett vackert inramat fönster som vetter mot gatan som ger härligt ljusflöde till de vitmålade väggarna. Bra förvaring även här i rummet tack vare garderober.

Bostadens kök är väl tilltaget och bjuder in till härliga middagar tillsammans. Rymligt rum med generöst ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger ljusgrå rutig linoleum. Köksinredningen går i klassiskt vitt med köksluckor i spegel tillsammans med rostfria beslag, vitt kakel ovan bänkskivan i ek. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både under – och överskåp samt ett välbevarat serveringsskåp i original. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Intill har ni en given plats för ett matsalsbord.

Från denna del av bostaden når ni även den gemensamma balkongen. Här har ni och grannen möjlighet att umgås tillsammans. Ta en go frukost här eller varför inte ett glas vin till sommarens varma kvällar. Här kan ni även ha blommor och odlingar.

Badrummet har vitt kakel på vägg och ljus våtrummsmatta på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod i vitt, spegelskåp, duschhörna med vikbar vägg i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 990 000 kr

Avgift: 2 388 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,58968%. Andel av årsavgift är 1,6501%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 27.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 1926.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 67 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Anslutning via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Internet: Anslutning via ComHem, ingår i avgiften.

Uteplats: Gemensam balkong!

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 142 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-12-17.

Information Förening

Förening: Brf Carlandersplatsen 1 2 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 39 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Carlandersplatsen är en välordnad förening med mycket god ekonomi och låg belåning. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten Lorensberg 33:27 år 2001.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningens ekonomi är stabil, under 2017 amorterade föreningen 1 miljon på sitt lån och det medförde att lån/kvadratmeter är nere på 1 938 kr. Genomsnittet i Göteborg ligger på 6000 kr lån/ kvm. I dagsläget finns det inga avgiftsförändringar inplanerade.Senaste förändringen var inför 2020 när föreningen höjde med 1 %, Kontrollerat med föreningen 20200513.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Större omfattande renoveringar genomfördes 1995-1997. Inga stora renoveringar föreligger. Föreningen följer en upprättad underhållsplan.

Parkering: Föreningen förfogar över två garageplatser. Kölista tillämpas för hur länge man varit boende i fastigheten.

TV och bredband: Tv och bredbandsanslutning ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och separata elmätare till varje lägenhet. Dessa mäts av en gång i kvartalet och läggs på avgiften för varje enskild lägenhet.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning