bra planerad bostad med balkong i solläge

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare
Poya Sondosi
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Astris Gata 58

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 980 000 kr
Avgift:
2 920 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
2012-2013
Adress:
Astris Gata 58,
417 67 GÖTEBORG
Intresserad av denna bostad - Alexander
Intresserad av denna bostad - Alexander

Beskrivning

I lugn och vacker miljö på Eriksbergsplatån bor man med direkt närhet till den maritima miljön som kännetecknar Norra Älvstranden. Lägenheten erbjuder ett modernt och bekvämt boende som präglas av smart planering, stilrena materialval och hög komfort. Bra tillval såsom integrerad diskmaskin och självrengörande ugn. Lägenheten har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett stort sovrum med bra förvaring, badrum med tvättmöjlighet samt rymlig hall. Generösa fönsterpartier och balkong i solläge!

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Lägenhetens 55, kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i form av en skjutdörrsgarderob. Lägenheten har genomgående ekparkett samt vita väggar.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning med ett fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och en stor balkong i solläge med utsikt mot innergården.

Stilrent kök från Myresjö med köksinredning i grått kakel. Köket har bra med förvaringsskåp och är utrustat med induktionshäll, självrengörande ugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Siemens.

Från vardagsrummet nås sovrummet. Här finns plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Sovrummet har bra förvaring i form av flertalet garderober samt gott med ljusinsläpp tack vare de generösa fönsterpartierna.

Badrummet har klassiska materialval med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna med avskiljande glasvägg. Här finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Bosch med förvaringsskåp ovan.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 980 000 kr

Avgift: 2 920 kr/mån. I avgiften ingår, värme, kallvatten och Telia Triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,317%. Andel av årsavgift är 1,317%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31102/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 2012-2013.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 55 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 57 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-05-23.

Information Förening

Förening: Brf Serenaden i Västra Eriksberg.
I föreningen finns 66 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Serenaden förvärvade 2012 fastigheten Sannegården 76:1 och under 2012 nyproducerades föreningens hus på uppdrag av JM. Föreningen består av 66 lägenheter och en lokal belägna uppe på Platån i Västra Eriksberg.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykel-, och barnvagnsförvaring samt källarförråd. Extra förråd finns att hyra för medlemmar för 325kr/mån.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar.
Föreningen har bundit om sina lån och nästan minskat räntekostnaden med 2/3, föreningen har mycket god ekonomi och förutspår inga avgiftshöjningar närmaste 5 åren.

Kommande/gjorda renoveringar: Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmsta fem till tio åren.

Parkering: Föreningen besitter 58 st parkeringsplatser samt 36 st i garage (950 kr).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och IP-telefoni via Telia.

Övrigt: Föreningen har bygglov på inglasning av balkong, om lägenheten har balkong ovan för infästningen. detta pga att man inte får fästa något i fasaden.
Föreningen tillåter inte kolgrillar utan det skall vara gasolgrill.

Säljaren ska överlämna två bopärmar, tvconverter/mottagaren tillhör lägenheten samt routern som sitter i ett skåp i hallen.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning