Såld

Yteffektiv lägenhet med fantastik uteplats

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Hovås Allé 37

2:a Hovås

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 559 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Hovås Allé 37,
436 57 Hovås

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna ska ni vara till denna tjusiga tvåa i hjärtat av Nya Hovås! En väldisponerad rundgångslägenhet med stor uteplats som vetter mot den lummiga innergården, med grannar åt bara ett håll. Genomgående ljusa ytskikt med gott om ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Kök och vardagsrum i halvöppen planlösning, smart planerat för att skapa en social och trevlig yta. Mysigt sovrum och helkaklat badrum. Vacker innergård med mysigt orangeri, odlingsbäddar och boulebana.

Om ni tänker dig att man lyfter upp en trivsam och levande del av centrala Göteborg och lägger den en dryg mil söderut, precis mellan hav och skog, då får ni, Nya Hovås - det bästa av två världar! Här bor ni i ett omtyckt område med en urban känsla samtidigt som underbar natur och salta bad ligger nära. Kommunikationer, butiker och restauranger finns i direkt utanför porten.

Hall: Välkommen in genom dörren och in i denna pärla till bostad! Ljus ekparkett och vitmålade väggar som följer hela lägenheten enhetligt. Platsbyggd garderob till höger.

Kök: Ett stilrent och välplanerat kök i ljusa toner. Vita luckor med silvriga handtag, följt av kakel i vitt och en träfärgad laminatskiva. Köket är utrustat med induktionshäll, rostfria vitvaror såsom kyl/frys, varmluftsugn, fläkt, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin.

Vardagsrum: Rymligt och ljust vardagsrum som bjuder in till social tillvaro tack vare den halvöppna planlösningen. Här finns plats för soffgrupp och mindre matbord.

Sovrum: Mysigt sovrum där ni får plats med en större säng. Sovrummet är också inrett med en stor platsbyggd skjutdörrsgarderob.

Badrum: Helkaklat och rymligt badrum som bjuder på allt som kan tänkas behövas. Badrummet är utrustat med dusch, wc, kommod, spegelskåp, handdukstork samt kombinerad tvätt- och torktumlare.

Uteplats: En fantastik uteplats på hela 15 kvm som omringas av grönska. Här kan ni bjuda över era vänner på grill och njuta av långa lugna dagar och eftermiddagssolen!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 559 kr/mån. I avgiften ingår värme, bredband och tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 476 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,72%. Andel av årsavgift är 0,79%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 472 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, vatten/avlopp 130 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Hovås 451:61.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C3-1001/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 2017.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Observera att lägenheten är registrerad som 1 rok, men omgjord till en tvåa.

Uppvärmning: Värmepump.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Uteplats: Fantastisk uteplats på 15,5 kvm.

Bilplats: Garage i källarplan.
Separat kö.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 78 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-12-07.

Information Förening

Förening: Brf Solgränd. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 76 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Solgränd är ett kvarter om tre flerbostadshus i Hovås med totalt 76 nyproducerade och högkvalitativa bostadsrättslägenheter fördelat från 1 rok till 5 rok på total yta om 6180 kvm. Föreningen innehar miljömärkning Svanen.

Föreningens ekonomi: Föreningen har mycket god ekonomi och sänkte avgiften med 15% 1/7-2019 och har inga planerade avgiftsändringar. De fortsatt låga räntorna gynnar det ekonomiska läget och föreningen kommer att gå med ett stort överskott under lång tid framöver. Efter avgiftssänkningen har föreningen den lägsta snittavgiften av samtliga föreningar i Nya Hovås.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa.

Parkering: Administration och uthyrning av parkeringsplatser till föreningens garage hanteras via Aimo-park. Aimo-parks kundservice 0771-96 90 00 (helgfria vardagar 8-17). Garageplats kostar 1200 kr/mån, kösystem tillämpas. I föreningens garage finns parkeringsplatser för elbil.
Det finns dessutom möjlighet att ansöka om parkeringsplats i P-huset vid Ica.

TV och bredband: Levereras av Comhem 100/100 MB.

Gårdsplats: Ett mysigt orangeri finns att disponera för medlemmarna. Är man intresserad av odling finns en trädgårdsgrupp som man kan delta i. På gården finns odlingsbäddar, boulebana och cykelförråd. Sop- och avfallshantering finns i servicehuset. I källarplan ligger garaget som nås smidigt via hiss.

Hovås

Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Nya Hovås är en ny liten stadsdel i området, där visionen är att skapa en småskalig blandstad i världsklass. När området är färdigställt beräknas det finnas ca 1300 bostäder, 20-30 butiker samt 600 nya arbetsplatser. I området finner vi Spektrumhuset som håller på att utvecklas till en 5000 kvadratmeter stor kunskapsgalleria som erbjuder en mix av aktiviteter, butiker och mötesplatser. På bottenplan finns Small Shops och en restaurang med bowlinghall i källaren. På plan ett finns ett kunskapstorg för kulturverksamheter och i de övre planen färdigställs nu en grundskola för årskurs 4-9 där skolgården ligger på taket.

Både Origohuset och Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, frisörer, träningsställen och apotek. Högsbo 421 och Frölunda Torg ligger också på nära avstånd.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor att välja på. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning öppen för allmänheten.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning