Såld

Smakfullt boende med rejäl uteplats i soligt läge

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Hinderbanan 8

3:a Kvibergs terrasser

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 373 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 82 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
2011
Adress:
Hinderbanan 8,
415 23 Göteborg

Beskrivning

Ett väldigt ljust och fint boende i populära Kvibergs terrasser beläget i en av Göteborgs modernaste stadsdelar. Insynsskyddat på entréplan, erbjuder detta boende något för de allra flesta. Bra ljusinsläpp och en stor underbar uteplats i soligt sydvästläge ger en behaglig miljö! Två sovrum, rymligt vardagsrum, välutrustat kök med matplats utanför och ett stort och fint badrum med tvättmaskin och torktumlare. Öppen planlösning och exemplariska förvaringslösningar. Bara att flytta in!

Här får Ni ett bekvämt avstånd till Göteborgs centrum genom buss- och spårvagnslinjer i närheten. Närhet till skolor och dagis och härliga naturområden. Vad sägs om att vara granne med Sveriges största beachvolleyhall, eller att ta en joggingtur i otroligt vackra grönområden samt fina cykelvägar som leder in mot stan?! Från Bunkebergets topp har du dessutom en av stans bästa utsikter. Allt detta och mycket mer kan detta nyproducerade område bjuda på, välkomna på visning!

Ett stenkast ifrån bra kommunikationer som bl.a spårvagnslinjer 6,7 och 11 samt busslinjer 58 och 519.

Rumsbeskrivning: Bostadens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Hall
Inbjudande hall som öppnar upp mot denna välplanerade trerumslägenhet. Plats för avhängning av skor och ytterkläder till höger.

Kök
Ljust kök med kvadraten på rätt plats. Skåpinredningen går i vitt och bryts av med handtag i rostfritt. Kakel samt en bänkskiva i grått. Generöst med avlastningsytor och förvaringsmöjligheter i de många skåpen. God plats för matbord. Direkt utgång till den inglasade balkongen.

Vardagsrum
Tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum sprids här ett behagligt ljusflöde. Rummet ger plats för soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel och det finns även plats för ytterligare fristående möblemang. Från vardagsrummet tar vi oss ut till den stora uteplatsen som vetter mot väster och den trevliga innergården. Här finns det plats för matbord och annan möblering. Perfekt väderstreck då man kan avnjuta härliga soliga sommarkvällar. En praktisk trätrall och utrymme för såväl bord som stolar och grillmöjligheter gör detta till en plats där man verkligen kan trivas!

Sovrum
Två välplanerade sovrum som ger plats för säng med tillhörande möblemang.

Badrum
Fräscht och väl tilltaget badrum med kakel i vitt samt en klinker i grått. Utrustat med wc-stol, handfat i kommod, duschhörna samt tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 373 kr/mån. Andel i föreningen är 2,46978%. Andel av årsavgift är 2,47431%.

Driftkostnad: Elräkningarna brukar hamna på ca 250:-/mån i snitt i för denna lägenhet. Ett bostadsrättstillägg brukar tillkomma på försäkringen om 30:-/mån generellt (kontakta ditt försäkringsbolag för mer info). Medlemmarna står för vattenförbrukningen själva, baserat på enskild förbrukning. Se "infoblad" för fakturering kring detta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 00002/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns.

Byggår: 2011.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 82 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FT - ventilation.

TV- och internetanslutning: TV: I månadsavgiften ingår Telia Tripel Play. Internet: I månadsavgiften ingår Telia Tripel Play.

Uteplats: Uteplats, läge sydväst.

Energideklaration: Energiprestanda 60 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: Brf Översten inom Kvibergs Terrass.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Översten inom Kvibergs Terrass bildades den 18 Augusti 2008. Byggnationen av föreningens fastighet färdigställdes under första kvartalet 2011 och togs i bruk av medlemmarna under mars och april månad. Föreningen består av de två fastigheter närmast Kvibergs regemente, med adresserna Hinderbanan 6, 8 och 10.Fastigheterna består av 40 st bostadslägenheter samt ett garage med 15 bilplatser.
Uppvärmning och el: Fjärrvärme TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via Gothnet. Allmänt om föreningen: Brf Översten inom Kvibergs terrass. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 40 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheten 2011 (äger marken). En överlåtelseavgift tas ut om 1 120 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp). Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om 448 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017. Föreningen har en tvättstuga i källaren på Hinderbanan 6 som är till för grovtvätt i första hand. I föreningen finns även cykelrum och barnvagnsrum. Stor och generös innergård med plats för många olika aktiviteter. En cirkelformad plats med skyddande häckar som ger lä och skydd. Sittplatser vid träd eller under en pergola ger skugga. I mitten ligger en försänkt stenmjölsyta som rymmer grillplats och sittplats för gårdsfester. Denna yta omges av gräsklädda avsatser för solbad eller picknick. Utanför avsatserna finns en yta med lekredskap. Flerstammiga träd utmed gångvägarna skapar rumskänsla. För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfoversten.se Renoveringar 2013 utfördes en tvåårsbesiktning och de brister som upptäcktes har under samma år åtgärdats. Under året togs en 30-årig underhållsplan fram. 2015 målades nedre delarna av innerväggarna i garaget då träet tidigare var obehandlat. 2016 gjordes en mätning av fläkt- och ventilationssystemet med godkända kriterier.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!