Såld

Fantastiskt radhus i bostadsrättsform

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Algot Scotts Gata 78

Radhus Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 721 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 127 kvm
Byggår:
2014
Adress:
Algot Scotts Gata 78,
43145 Mölndal
Lundin
Lundin

Beskrivning

Nu erbjuds ett trivsamt, fräscht och bekvämt boende med ett attraktivt läge med nära till allt, byggår 2014. Ett lättskött och tryggt boende med två uteplatser. Bostaden är välskött och har tre fina sovrum, ett ljust vardagsrum i öppen planlösning och ett mysigt stort allrum. Köket är stilrent med högkvalitativ inredning. Toalett finns på två av planen. Det finns gott om förvaringsutrymme samt tillhörande förråd på utsidan. Ett fantastiskt läge och radhusidyll. Nära till skolor och dagis och enkelt att ta sig in till stan med buss eller cykel. Ett perfekt boende för er som vill bo i ett lättskött radhus i barnvänligt område och samtidigt snabbt vill kunna ta er in till city. Välkomna på visning!

Brf Ängslyckan på Stallbacken ligger centralt i Mölndals nya stadspark. Här växer ett nytt grönt bostadsområde fram mellan villaområden, hästhagar och nybyggda flerbostadshus på bekvämt avstånd från Mölndals centrum och Mölndal galleria. Från Åby allé börjar ett stråk som utgörs av Frölundagatan och Storgatan. Stråket passerar stadskärnan och binder samman västra och östra Mölndal. På Stallbacken får du det bästa av två världar. Trygghet och lugnet i Solängens grannskap och det sköna stadslivet runt hörnet. Förskola, skola. resturanger och bra kommunikationer tillhör basutbudet, som förgylls av många möjligheter för fritidens alla aktiviteter. Åbybadet, ishallen, travbanan, flera idrottsanläggningar och ridhus finns alldeles i närheten. Dessutom är det gångavstånd till flera fina naturområden, som Åbybergsparken, Änggårdsbergen och Safjällets naturreservat

Hall: Välkomna in till den rymliga hallen som följs av mörkgrå klinkers som sedan växlar om till det härliga ekparketten och väggarna präglas av vitt och harmonisk tapet. Till höger finns en platsbyggs skjutdörrsgarderob för avhängning.

Kök: Vidare in till vänster finner vi det stora och mycket rymliga köket från ingen mindre än HTH. HTH-köket är mer än bara ett kök – det är hemmets samlingspunkt där det moderna livet levs. Här har vi exklusiva detaljval så som stenskiva i granit, väggtegel i grått och en inbyggd vinkyl i den praktiska köksön. Den fina ekparketten fortsätter prägla bostaden på ett enhetligt sätt och spottar i taket lyser upp tillvaron. Köket utrustas med keramikspis, frånluftsfläkt, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin, vinkyl samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom vinkylen som installerades 2016.

Vardagsrum: Tack vare den smidiga och öppna planlösningen kommer möts vi nu av det stora vardagsrummet som ger utrymme till hela familjen! Idag möbleras rummet med större matsalsbord och en större soffgrupp. Här är också bostadens ljusinsläpp exemplariskt tack vare stora fönsterpartier längs med vardagsrummet. Här finns även utgången till den härliga altanen i sydvästläge. Här smyger sig solen fram tidig eftermiddag och värmer upp sommarmiddagen!

Badrum nedervåning: Nedervåningens badrum finner vi till höger från hallen. Ett modernt och smart planerat badrum som följs av mörkgrå klinker med golvvärme och vitt kakel. Till höger in i badrummet finner vi bostadens tvättrum med bra arbetsyta och förvaring. Badrummet utrustas med kommod, spegelskåp, högskåp, wc, dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Övervåning:

Allrum: Upp för trappan kommer vi fram till en härlig övervåning med fönster i två väderstreck. Det första vi möts av är ett allrum som gör plats för en soffgrupp och myshörna. Bio, tv-spel eller hobbyrum - Här sätter bara fantasin gränser! Här uppe finns även en praktisk mindre klädkammare.

Sovrum 1: Det stora sovrummet präglas såklart vidare med ekparketten, vitmålade väggar och tapet. Här finns plats för en stor säng och kläderna förvarar ni i den platsbyggda skjutdörrsgarderoben.

Sovrum 2: Ett mysigt sovrum med ekparkett, vitmålade väggar och en underbar dinosaurie-tapet.

Sovrum 3: Ett lika stort och lika mysigt sovrum, men med här en underbar bil-tapet.

Badrum övervåning: Badrummet på övervåningen är också rymligt och följs av ljusgrå klinker med värmegolv och vitt kakel. För att få det bästa av två världar har vi här ett härligt badkar som står redo för avkoppling! Badrummet utrustas med kommod, spegelskåp, högskåp, handdukstork, wc och badkar

Entré: Bostadens entré omringas vackert av grönska och blommor, mindre gräsmatta och en riktigt trevlig uteplats som kan användas för en härligt lounge-grupp. Välkomna in!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 721 kr/mån. Tillägg för vattenförbrukning tillkommer på ca 320kr. Andel i föreningen är 3,3164%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 1 460 kr/mån fördelat enligt följande:
Uppvärmning 800 kr/mån, försäkring 360 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarnas uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stallbacken 14.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10.

Byggår: 2014.

Storlek: 5 rum och kök, varav 3-5 sovrum. Boarea ca 127 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning.

Uteplats: Uteplats i öst och altan i syd.

Bilplats: Asfalterad parkering på uppfarten.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 75 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-01-15.

Information Förening

Förening: Brf Ängslyckan på Stallbacken.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Mölndal stallbacken 14 i Mölndals kommun, med adress Algot Scotts
gata nr 44 - 96. På fastigheten har 27 stycken radhuslägenheter uppförts varav fyra stycken enplanslägenheter, tio stycken tvåplanslägenheter och tretton stycken treplanslägenheter. Förråd finns till samtliga bostäder. Inflyttning skedde under våren och sommaren 2014.

Föreningens ekonomi: HSB Mölndal sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Kommande/gjorda renoveringar: 2016:
Tvåårsbesiktning har genomförts på alla hus av Peter Sörensson AB. Åtgärder har gjorts under året på de anmärkningar som gjordes, men alla punkter har inte stängts och besiktningen är därför inte stängd.

En underhållsplan med planerat underhåll på 10, 20, 35, 40, 50,60 och 100 års intervall har upprättats. Föreningens budget för 2017 avsätter pengar till yttre fond för planerat underhåll inom 20 år.

2016:
En omröstning har hållits om att köpa in en utredning av en extern konsult om frivilliga kapitaltillskott. 17 av 27 hushåll deltog i omröstningen. Förslaget röstades ner av medlemmarna. Inget underhåll har genomförts under året.

TV och bredband: Tv och bredband är uppkopplat till Mölndals stadsnät via fiber.

Åby -Stallbacken

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.