Snart till salu

Lugnt gårdsläge med stor smidesbalkong i söder

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Nordhemsgatan 74B

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 750 000 kr
Avgift:
3 546 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58 kvm
Våning:
3/5, ej hiss
Byggår:
1905
Adress:
Nordhemsgatan 74B,
413 09 GÖTEBORG

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

I nedre delen av Nordhemsbacken ligger denna gedigna stenfastighet anno 1905. Lägenheten har ett lugnt gårdsläge med stor smidesbalkong i söder och stoltserar även med fina stuckaturer, takrosett och vacker kakelugn. Genomgående högt i tak, fina brädgolv och ljusa väggar samt renoverat kök och badrum med klassiska materialval. Lägenheten har en trevlig planlösning där vardagsrum och kök är avskilt från sovrum och badrum. Stabil förening med välskött fastighet och fyra hyresrätter.

Nordhemsgatan är en attraktiv gata i Linnéstaden som har ett unikt utbud av restauranger, caféer, mysiga butiker och större mataffärer. I närområdet finns även förskolor och skolor. Vid slutet av gatan öppnar sig natursköna Slottsskogen för långa promenader, joggingturer och utflykter. Kommunikationerna är goda då det från Linnégatan går flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar er till stadens alla hörn.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 750 000 kr

Avgift: 3 546 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,12%. Andel av årsavgift är 2,46%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 7414.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, ej hiss.

Byggår: 1905.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 58 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 196 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-11-28.

Information Förening

Förening: Brf Nordhemsgatan 72-74. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 42 st lägenheter varav 4 st hyresrätter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Nordhemsgatan 72-74 består av sammanlagt 42 bostader, varav 38 är bostadsrätter och 4 hyresrätter samt 1 hyresrättslokal. Föreningen äger fastigheterna Nordhemsgatan 72 (Olivedal 13:13) och Nordhemsgatan 74 (Olivedal 13:12) med en total yta på 2798 kvm. Föreningen äger marken. Fastigheten bebyggdes år 1905 och består av två flerbostadshus.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd, gemensam tvättstuga och cykelförråd. Möjlighet till cykeluppställning finns även via innergårdarna.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen har en god ekonomi och de fyra hyresrätterna är en dold tillgång. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-06-05).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015.
Under 2020 planeras målning av fastigheternas tak.
Framöver planeras relining av stammar/värme (ca 2021), renovering av trapphus samt underhåll hissar. Detta kan bli framskjutet från årtalen som står i underhållsplanen.
Utförda renoveringar:
1982 ROT-renovering, byte av vatten- & avloppsstammar (stambyte).
1996 Råvind ombyggda till vindslägenheter.
2007 Underhåll av tak, fasad, fönster, dörrar, befintliga balkonger.
2010 Nya balkonger mot innergården. Två hyresrätter renoverades och en tredje renoverades efter fuktskador
2010/2011 nya tvättmaskiner.
2011 spolning av rör &stammar.
2012 Både 72:ans och 74:ans gårdar har fått ett rejält lyft med bland annat ny bottenplatta, stenläggning och planteringar. Båda gårdarna dränerades även.
2016 Nya dörrar till trappuppgångarna.
2017 utfördes renovering av fasad och fönster samt OVK.
2019 utfördes OVK och energideklaration.

Parkering: Adressen Nordhemsgatan 72-74 är berättigad till boendeparkering inom område "M". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till tv och bredband via Comhem. Grundutbud av tv ingår i avgiften.

Gårdsplats: Två innergårdar, gårdarna erbjuder goda sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill under sommarhalvåret.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning