Nyrenoverad trea i toppskick med sydöstbalkong

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Friggagatan 3A

3:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
3 450 000 kr
Avgift:
3 337 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 67,1 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
1983
Adress:
Friggagatan 3A,
411 01 GÖTEBORG

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad trea med öppen planlösning som har totalrenoverats under 2020 med genomgående fina materialval. Den öppna planlösningen skapar trevliga sällskapsytor och ett generöst fönsterparti bidrar med fint ljusinsläpp. Nyrenoverat kök som är genomtänkt utformat och har moderna materialval. Lägenheten har två sovrum varav det största har utgång till en härlig balkong med uppskattat gårdsläge. Tidlöst badrum med genomtänkt inredning och tvättmöjlighet. Riktigt goda förvaringsmöjligheter i generösa skjutdörrsgarderober.

Här betraktar man centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan har bland annat välutrustade gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Några favoritställen som finns i närområdet är Burgersson, Manana, Ölstugan Tullen och Odinsgrillen. Närliggande Odinsplatsen är en grön oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda från hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Lägenhetens 67,1 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. I taket sitter infällda spotlights. Lägenheten har totalrenoverats under 2020 och har genomgående vitlaserade ekparkettgolv och målade väggar i ljusgrått.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Vardagsrummet kan inredas med en soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti.

Modernt U-format kök som har köksinredning i grått från HTH med diskreta knoppar i mässing samt både bänkskiva och stänkskydd i grå natursten. Nedsänkt vask med snygg mässingsblandare. I taket sitter infällda spotlights. Köket är utrustat med induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, vinkyl samt integrerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Electrolux förutom diskmaskinen som är från Cylinda. Köket är genomtänkt utformat med bra förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Kökets disposition har gjorts om från originalritningen för att skapa ett extra sovrum.

I lägenhetens största sovrum ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och härifrån nås även lägenhetens balkong i sydöstläge som vetter mot gården.

Det andra sovrummet har plats för enkelsäng och arbetshörna. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Tidlöst renoverat badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, kombimaskin, duschhörna med vikdörrar i klarglas samt både handdusch och taksil. I taket sitter infällda spotlights.

Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning, disponeras som 3 rum och kök enligt nuvarande planlösning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 450 000 kr

Avgift: 3 337 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,43071%. Andel av årsavgift är 0,43071%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 139/1103.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7, hiss finns.

Byggår: 1983.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 67,1 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Registrerad som 2 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen men disponeras som 3 rum och kök.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 93 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-03-17.

Information Förening

Förening: HSB Friggagatan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Friggagatan är en välskött förening som äger och förvaltar två flerfamiljshus uppförda 1983 med fastighetsbeteckningen Stampen 13:31. Föreningen består av sammanlagt 202 bostadsrätter med en yta på totalt 15379 kvm, 6 affärslokaler samt 1 daghemslokal.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd, cykelrum, barnvagnsrum, gästrum, bastu, motionsrum, festlokal samt fyra tvättstugor med torkrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen är välskött med god ekonomi. De har byggt upp en ansenlig underhållsfond, vilket gjort att de kunnat genomföra stora
investeringar och finansierat detta med egna medel. Föreningen har lagt om tre lån och lånen är placerade till fördelaktig ränta. Dessutom har föreningen genomfört hyreshöjningar i föreningens affärslokaler. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-06-11).

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget pågår en OVK och när den är slutförd planerar föreningen att utföra en ny energideklaration av fastigheten. I övrigt finns inga planerade renoveringar den närmsta tiden.
Gjorda renoveringar:
2005 renovering av hiss och hisskorgar samt målning av plåtfasader mot Odinsplatsen och Friggagatan.
2006-2007 omfattande uppgradering av skalskyddet med nya entréportar samt digitalt passersystem till entréer, soprum, källare och garage, värmeinjustering, nytt ventilationssystem samt uppgradering av maskiner tvättstugorna.
2007 trafikbullersanering på de mest utsatta lägenheterna då fönstren byttes ut till bullerbrytande laminatglas.
2008 renovering av mötes- och festlokalen.
2009 renovering av övernattningsrum och bastu.
2009-2010 värmeinjustering.
2011 rensning av samtliga avloppsstammar, obligatorisk ventliationskontroll (OVK) samt trappslipning i samtliga entreér och trapphus. Samma år utfördes även en genomgång av fastigheten samt upprättande av underhållsplan.
2012 omfattande renovering av innergården med ny beläggning, och tätskikt mot det underliggande garaget samt återuppbyggnad av gård. Samma år gjordes även en ordentlig genomgång av fasaden mot Odinsgatan och Friggagatan.
2013 färdigställdes gården och en kontorslokal byggdes om till två nya bostadsrättslägenheter.
2017 garantibesiktning av gatufasaderna och besiktning av fönstren har utförts samt injustering och kontroll av ventilationen.
2018-2019 färdigställdes ett fönsterbyte i olika etapper.

Parkering: I föreningen finns ca 100 garageplatser samt ett tiotal Mc platser. Garageplats i bur kan hyras för 560kr/månad och utan bur 510kr/månad. I dagsläget är det cirka 3 års kö.

I närområdet finns flera externa garage att hyra, besök; www.q-park.se alternativt www.p-bolaget.goteborg.se.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Grundutbud av tv via Comhem samt kollektivt bredband via Halebop ingår i avgiften.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida på www.friggagatan.se.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning