solig balkong, garageplats ingår i månadsavgiften

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Övre Hallegatan 40

2:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
1 975 000 kr
Avgift:
4 071 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 58,7 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1969
Adress:
Övre Hallegatan 40,
417 09 GÖTEBORG
Välsorterad saluhall på kort avstånd
Välsorterad saluhall på kort avstånd

Beskrivning

Här bor ni med grönskande omgivningar vid foten av Ramberget. Området ligger med närhet till det mesta. I nära anslutning ligger Rambergsskolan med årskurs F-9 och flera förskolor. På Wieselgrensplatsen finns apotek, Folktandvård, Lundby sjukhus, banker, olika butiker samt flera caféer och restauranger. Bara några minuter bort ligger även Backaplan, som erbjuder ett stort utbud av shopping med mera. Natursköna promenader förläggs med fördel till Keillers park där man kan njuta av vackra promenadstråk och från toppen av Ramberget bjuds man på en bedårande utsikt över hela Göteborg. Lockar citypulsen mer tar ni enkelt spårvagn eller buss från Wieselgrensplatsen. Tio minuter senare är ni mitt i city. OBS Garageplats och el ingår i månadsavgiften.

Lägenheten har renoveringsbehov.

Rumsbeskrivning:
Stor hall med plats för ytterkläder och skor, dessutom ett ordentligt garderobsparti.
Vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen som ligger med fritt och ljust läge. Fin original ekparkett på golvet.
Kök med bra arbetsytor och bra förvaring i köksskåp. Matplats intill fönstret.
Sovrum med plats för dubbelsäng, Stort garderobsparti löser det mesta av förvaringen.
Fräscht badrum med dusch, kakel på väggar, klinker på golvet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 975 000 kr

Avgift: 4 071 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,19317%. Andel av årsavgift är 0,19317%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 100 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån.
Riktvärde.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 318/1303.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 1969.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 58,7 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Net at Once och TV-basutbud via Sappa (20 kanaler). Ingår i avgiften. Från och med 2019-07-01 kommer Telia ta över leveransen och det som kommer ingå är tv (paketet Lagom), bredband (100/100 Mbit) och IP-telefoni.

Bilplats: Föreningen har 467 garageplatser så samtliga 420 lägenheter har en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar. Det finns tillgång till tvättplatser med varmvatten och högtryckstvätt.

Energideklaration: Energiprestanda 94 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd. Det finns även ett antal mindre matkällarförråd som man kan hyra för 10kr/mån. I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga och torkrum. Föreningsmedlemmarna har även tillgång till två stycken boulebanor och ett schackbräde. Föreningen erbjuder dessutom möjlighet att nyttja snickerilokal (Västra Stillestorpsgatan 9), gästlägenhet med 4 sängplatser (kostar ca 125/dygn), träningslokal (i källaren på Övre Hallegatan 32). Föreningen har en stuga med plats för 40 personer, här bedrivs många aktiviteter och kurser, stugan kan hyras för privata arrangemang. Föreningen har även en mindre lokal på Västra Stillestorpsgatan 7, även denna lokal kan hyras av medlemmarna i föreningen.

Information Förening

Förening: HSB Brf Linjalen.
I föreningen finns 420 st lägenheter varav 6 st hyresrätter och 42 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Linjalen består av 420 st bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter och 42 lokaler. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. Föreningen bildades 1971. Föreningens adresser är Västra Stillestoropsgatan 1-21 och Övre hallegatan 8-52.

Gemensamma utrymmen: Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd. Det finns även ett antal mindre matkällarförråd som man kan hyra för 10kr/mån. I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga och torkrum. Föreningsmedlemmarna har även tillgång till två stycken boulebanor och ett schackbräde. Föreningen erbjuder dessutom möjlighet att nyttja snickerilokal (Västra Stillestorpsgatan 9), gästlägenhet med 4 sängplatser (kostar ca 125/dygn), träningslokal (i källaren på Övre Hallegatan 32). Föreningen har en stuga med plats för 40 personer, här bedrivs många aktiviteter och kurser, stugan kan hyras för privata arrangemang. Föreningen har även en mindre lokal på Västra Stillestorpsgatan 7, även denna lokal kan hyras av medlemmarna i föreningen.

Föreningens ekonomi: Välskött, äldre och stabil HSB förening med god ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.

Kommande/gjorda renoveringar: Löpande underhåll enligt underhållsplanen. I dagsläget pågår fönsterbyte och viss fasadrenovering som startade 2018 och beräknas pågå i ca 3 år.
Utförda renoveringar:
2008 Garagerenovering, nytt låssystem.
2010-2012 stambyte samt renovering av badrum. Samma period utfördes även installation av 3-fas el.
2012 inglasning av balkonger, viss fasadrenovering, separering av el och vatten, byte av tak samt besiktning av fastigheterna.
2012-2013 iordningställande av gårdar.
2013 fasadrenovering.
2014 installerat postboxar i entrén samt radonmätning avslutad med godkänt resultat.
2014-2015 dränering av gårdssidan på Övre Hallegatan 16-18.
2016-2017 Stor gårds/garagetaksrenovering på Västra Stillestorpsgatan.

Parkering: Föreningen har 467 garageplatser så samtliga 420 lägenheter har en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar. Det finns tillgång till tvättplatser med varmvatten och högtryckstvätt.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Net at Once och TV-basutbud via Sappa (20 kanaler). Ingår i avgiften. Från och med 2019-07-01 kommer Telia ta över leveransen och det som kommer ingå är tv (paketet Lagom), bredband (100/100 Mbit) och IP-telefoni.

Hisingen centralt

Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Vid Wieselgrensplatsen ligger Lundby sjukhus och ett köpcentrum med apotek. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är
det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och
restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning