Såld

Utsiktsläge på insynsskyddad tomt

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sabbatsvägen 24

Hisings Kärra

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Boarea:
ca 87 kvm
Biarea:
ca 73 kvm
Byggår:
1962
Tomtarea:
ca 938 kvm
Adress:
Sabbatsvägen 24,
42543 Hisings kärra

Beskrivning

I ett av områdets bästa lägen finns nu ett välplanerat enplanshus till försäljning. Här bor man lugnt och privat med en insynsskyddad baksida och potentiell utsikt över Mysternas hus och grönområden. Villan uppfördes på 40-talet då tänkt som en sommarstuga. I mitten på 60-talet byggde nuvarande ägare ut huset till en fullt fungerande villa. På 70-talet tillkom sedan garaget med en totalyta på ca. 20 kvm. År 2009 byggdes uterummet till som kan nyttjas större delen av året (ej inräknat i BOA). En effektiv frånluftsvärmepump installerades också 2009 vilket håller driftskostnaderna på en bra nivå.

Med en känsla av svensk småstadsidyll bor man i här som i en oas mitt i staden. Med naturen runt hörnet passar området perfekt för barnfamiljen och något som kan rekommenderas är Svankällans våtmarkspark som ligger i nära anslutning och erbjuder fina promenad- och motionsstråk, skidspår och skridskoåkning om vintern samt fågelsjön Svankällan. I närområdet finns det även Tolsereds 4H gård samt flera golfbanor. Här bor ni med närhet till goda kommunikationer samt vardaglig bekvämlighet med närliggande butiker vid Kärra Centrum och i Bäckebols köpcentrum med bland annat Ikea, Coop, El-Giganten samt flera möbel- och byggvaruhus. I Gerrebacka finns två förskolor och i Kärra centrum finns flera förskolor samt låg- mellan- och högstadieskola. Trots det naturnära läget är det nära till Göteborgs centrum samt även Kungälvs nya köpcentrum.

Här föreligger ett renoveringsbehov vilket öppnar upp möjligheten att skapa sitt egna drömhem – välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 323 000 kr varav byggnadsvärde 909 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 33 000 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 13 000 kr/år, försäkring 8 000 kr/år, vatten/avlopp 5 000 kr/år, renhållning 3 000 kr/år, och hushållsel 4 000 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 14-SÄE-794.1.
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:11 ändamål: Vägar.
Planbestämmelser: Byggnadsplan Vattenskyddsområde.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kärra 13:45.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1962.

Senaste renovering/ombyggnad:
Tak: 80-talet
Dusch källare: 1989
Dränering: 1992
Toalett entréplan 1993
Frånluftsvärmepump: 2009
Uterum: 2009.

Storlek: Boarea ca 87 m², biarea ca 73 m². Areauppgifter enligt mätprotokoll.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 95 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-09-18.

Tomt: Tomtarea 938 m².

Hisings Kärra Gerrebacka

I Gerrebacka kombineras lantliv och storstadsliv. Området består av olika bostadsområden i skiftande byggstilar och omgärdas av vidsträckt, vacker natur. Här finns både bostadsrätter, radhus och friliggande villor som alla har naturen inpå knuten.

I närliggande Kärra centrum hittar man god vardagsservice. Här finns mataffär, några butiker, frisör och även bibliotek, apotek och vårdcentral. I Bäckebol och vid Backaplan finns flera köpcentrum och stormarknader. Centrala Göteborg nås lätt med bil eller buss.

Många barnfamiljer bosätter sig gärna här, skolområdet hänger ihop med Hisings Kärra och har flera förskolor och grundskolor. Kärra HF och Kärra KIF är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera idrottsanläggningar och föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året.

Närheten till naturen är en stor tillgång för de boende i Gerrebacka. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra
naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte långt.

Gerrebacka inbjuder till ett behagligt, stadsnära boende i lantlig och rogivande miljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning