Snart till salu

Välplanerat hem med stor balkong i hjärtat av Linné

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Linnégatan 78

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Avgift:
4 391 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 75,2 kvm
Våning:
5/9, hiss
Byggår:
1985
Adress:
Linnégatan 78,
413 08 GÖTEBORG
Intresserad av denna bostad - Haris

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på haris.pipic@lundin.se.

Lägenhet har genomgått en totalrenovering under 2018 där i princip allt byttes ut förutom betongväggarna och balkongen med gedigna materialval. Se nedan beskrivning under interiör.

Med perfekt läge mitt på Linnégatan ligger denna ljusa och rymliga tvåa med generösa fönsterpartier och underbar balkong. Här bor ni med utsikt över Linnégatans vackra arkitektur och grönska. Lägenheten har ljusa och luftiga sällskapsytor som inbjuder till samvaro med familj och vänner. Härligt kök och gott om utrymme för en stor matplats intill. Lättmöblerat sovrum med plats för dubbelsäng och mer därtill. Bra förvaringsmöjligheter i både sovrum och hall i form av klädkammare och garderober.

Längs Linnégatan och dess tvärgator finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Linnéstaden har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

Fin förening med barnvänlig och trivsam innergård. Vidare finns tvättstugor, bastu och motionsrum. Välkomna att boka visning.

Genomförda renoveringar samt tidpunkt

Under våren april – maj 2018 genomfördes renoveringar av följande;

- Byte av hela köket inklusive alla vitvaror.
- Byte av alla golv i hela lägenheten
- Byte av el; samtliga strömbrytare och dimmers på takbelysning inklusive kök och badrum.
- Spackling (tidigare strukturtapet) och tapetsering samt målning av samtliga väggar i lägenheten.
- Byte av alla golvlister
- Byte av innerdörrar (3 stycken) samt nya dörrbeslag
- Byte av garderob i hallen

Under oktober månad 2018

- Byte av / renovering av badrum inklusive ny tvättmaskin och torktumlare. Finns certifikat på att arbetet genomförts i enlighet med nutida regelverk och blivit inspekterat under perioden av Inspector AB.
- Renovering av garderob, målning av väggar samt uppsättning av elfa hyllor etc.

Val av interiör

Kök: Marbodal kök med 10 års garanti. Vitvaror; kyl och frys Samsung, mikrovågsugn Samsung. Fläkt – kol i linje med vad som får användas i brf. Spis SMEG.

Diskmaskin ’Sverige’ Asko – närmast ljudlös och möjlighet att ersätta delar som kan gå sönder istället för att köpa ny. Kaklet i köket består av glasplattor – frostad glas. (2500 SEK m2) – köpt på Homes i Billdal.

Badrum: Italienska klinkerplattor olivgråa till färgen med en bruten struktur på golvet. Väggarna klädda med kakel med svag bruten textur som skapar liv i form av vågrörelse vid ljussättning – allt beställt av Badrumsgruppen i Sisjön tillsammans med dusch och kranar etc. = tillhör duschen. Handdukstork av märket Nordhem.

Interiör beställt från Göteborgs Kakelhus och kommer från England. Färg på interiören: olivgrå. Belysning, spegel och kranar vid handfat: beställd från Göteborgs Kakelhus och kommer från England. Taklampan i borstat stål med vackra glaskupor som speglar ljuset i kaklet kommer från Ljusexperten i Kungsbacka.

Golv: Behandlat ekgolv med borstning för att få det rustika utseendet 17 mm.

Innerdörrar: Swedoor med frostat glas

Tapet sovrum Poetry heter tapeten. Samma tapet i båda ”sovrummen” ifall man vill sätta upp en vägg igen – går att kombinera med färgsättningen i vardagsrummet.

Tapet kök: Industridesign – kan torkas av med lätt fuktad trasa.

Lister – fönster (något som brf är noga med att man sköter då det påverkar inomhusklimatet)
I samtliga fönster har listor bytts ut och ersatta av nya vilket på verkar inomhus klimatet. Även hakarna som brukas vid öppning av mellanfönsterna är utbytta.

Information Ekonomi

Avgift: 4 391 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,29922%. Andel av årsavgift är 0,29922%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 235/1502.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 9, hiss finns.

Byggår: 1985.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 75,2 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: ComHem.

Bilplats: Föreningen har 109 p-platser. Till dessa är det separat kö.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd samt i källaren finns även en tvättstuga samt ett cykelförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Slottsskogen . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen omfattar fastigheten Kommendantsängen 10:16 med 25135 kvm bostadsyta fördelat på 315 lägenheter. Därtill kommer gemensamma lokaler, 109 parkeringsplatser samt tjugotalet affärslokaler.
Föreningen ingår i två samfällheter - en för sophantering och en för gården.
25 137 kvm utgör bostäder och 2186 kvm utgör affärslokaler.

Förutom bostäderna finns det många gemensamma lokaler och andra faciliteter i föreningen, som bidrar till trivsel, gemenskap och ett bra boende. Här finns föreningslokal, herr- och dambastu med solterass, familjebastu, hobbyrum, motionsrum, pingisrum och gästrum. På gården finns grillplats, boulebana och lekplats. Det finns flera tvättstugor (varav en är allergisanerad, garage för bil och MC, cykelförråd och barnvagnsrum.

Till det gemensamma hör också aktiviteter som gårdsfester, julmusik på gården, bridge- och boulespel samt informationsmöten och temakvällar i föreningslokalen.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning