Snart till salu

Renoverad bostad med radhuskänsla & uteplats i västerläge

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Poetgatan 33

4:a Hisings backa

Kortfakta

Pris/Bud:
2 750 000 kr
Avgift:
6 238 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 91,5 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1980
Adress:
Poetgatan 33,
422 55 HISINGS BACKA
Intresserad av denna bostad - Alexander
Intresserad av denna bostad - Alexander

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på alexander.ryberg@lundin.se.

Välkomna till denna hemtrevliga 4:a med generös uteplats på Poetgatan 33.
Denna mycket charmiga och ljusa lägenhet om fyra rum och kök med uteplats kommer snart ut till försäljning. Bostaden renoverades under 2018 och har ett modernt kök med bra förvaringsmöjligheter samt vita skåpsluckor. Det ljusa och öppna vardagsrummet ger en känsla av rymd och bjuder på generösa sällskapsytor och fint ljusinsläpp från rummets stora fönsterpartier. Här finns det gott om plats för både soffgrupp och matplats. Från vardagsrummet når du den stora och trevliga uteplatsen som gör att du kan tillbringa tid utomhus utan att behöva lämna lägenheten. Här har du stor plats för utemöbler och sociala ytor för att umgås med familj och vänner. Här bor du i ett lugnt och familjevänligt område med gott om grönområden, förskola , skola och servicebutiker i närheten på Selma Lagerlöfs torg. Mycket goda kommunikationer tar dig smidigt in till Göteborg city.

Lägenheten disponeras enligt följande.
Ni välkomnas in till hallen med väggar i ljus kulör och på golvet ligger pergo vinylgolv. Här finns gott om förvaringsutrymme. Till höger finner ni bostadens gästtoalett.

Köket är välplanerat och erbjuder gott om förvaring. Inredningen består av ljust kakel ovanför den stilfulla arbetsbänken och luckor i vitt. Maskinparken består av häll, inbyggnadsugn, kyl och frys, fläkt samt diskmaskin.

Vardagsrummet är stort och rymligt och har ett härligt ljusinflöde tack vare det generösa fönsterpartiet. Golvet pryds av parkett och väggarna har ljusa toner. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matgrupp. Härifrån har ni utgång till den rymliga uteplatsen i västerläge.

Sovrum 1
Ett harmoniskt och rogivande sovrum med fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. Här finns även gott om förvaring i form av flertalet garderober.

Sovrum 2
Detta ljusa rum erbjuder plats för säng och garderob.

Sovrum 3
Detta lite mindre rum erbjuder plats för säng och en mindre garderob. Här kan barn eller gäster sova gott! Eller varför inte göra det till ett hemmakontor.

Badrum
Det fräscha och smakfulla badrummet har stilrent klinkergolv och helkaklade väggar. Inredningen består av toalett, Badkar med dusch, handfat med kommod, förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare som förenklar vardagssysslorna.

Gästtoalett
Gästtoaletten är i stilren design med klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns en toalett och handfat med kommod.

Till bostaden ingår ett förråd som ligger utanför entrén.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 750 000 kr

Avgift: 6 238 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, samt bredband och ett bostadsrättstillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,49069%. Andel av årsavgift är 1,49068%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1980.

Storlek: 4 rum. Boarea ca 91,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-02-13.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Backa Västergård. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 72 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Backa 37:39 med adress Poetgatan. Föreningen består av 13 byggnader med totalt 72 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och en lokal.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett källarförråd med samma nummer som lägenheten.
Det finns 4 st. cykelrum och 1 st. mopedrum med 7 platser i föreningen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.

Försäkring: Från den 1 januari 2015 är föreningen försäkrad genom Folksam. Denna försäkring täcker skador som uppkommer på byggnader, markanläggningar mm vid t ex brand eller vattenskada.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar:
2013 Utfördes fönsterbyte samt värmeinjustering.
2013 Värmeinjustering, målning grund, gemensamhetslokal och projektledning.
2015 utfördes spolning av avloppsstammar, takrenoveringar, målning av lekplats, renovering av fastighetsexpeditionen samt byte av belysning i tvättstugorna. Föreningen har gjort en förnyelse av fastighetens energiförsörjningssystem och genomfört flera energibesparande åtgärder.
2017 Uppfräschning av föreningens utemiljö och lekplats.
2017 Belysning utanför bostäderna.
2017 Spolning av dagvattenbrunnar.
2018 Byte av säkerhetsdörrar.

Parkering: Föreningen har ca 92 st P-platser och 6 gästparkeringar, ca 25 st av P-platserna har elstolpe.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Comhem.

Övrigt: För mer information besök föreningens hemsida: www.brfbackavastergard.se.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning