Såld

Stor och ljus tvårummare med balkong i bästa läge

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Knarrhögsgatan 6A

2:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 880 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 60 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1945
Adress:
Knarrhögsgatan 6A,
431 60 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till denna vackra och stora tvårummare i hjärtat av Mölndal! Här erbjuds genomgående fräscha och ljusa ytskikt med bevarad charm i form av vitmålade brädgolv och en balkong i bästa läge! Här finner ni en riktigt bra planlösning med ljus färgsättning, ovanligt bra förvaring och ett mycket stilrent kök samt helkaklat badrum.

Lägenheten ligger centralt och i ett av Mölndals populäraste områden. Läget är ett stenkast från knytpunkten i kollektivtrafiken (Mölndal centrum) och Mölndal Galleria som har utvecklats till en naturlig del av Mölndals innerstad, med butiker, caféer och restauranger. I närheten finns även skolor, mataffärer och härliga naturområden.

Välkommen till ett hem att trivas i!

Hall: Välkomna in i hallen till denna fina lägenhet. Till vänster finns gott om utrymme för avhängning och förvaring i form av en platsbyggs skjutdörrsgarderob. Golvet präglas av ljus laminat och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum: Laminaten vandrar vidare in i lägenheten för lägenheten och till höger finner ni det stora och härliga vardagsrummet. Här finns plats för både en stor soffgrupp med tillhörande möblemang och ett matsalsbord för upp till 8 personer. Intill soffan ligger balkongen som vetter ut mot skarpt västerläge. Här kan du njuta av solen från tidig eftermiddag till sen kväll, perfekt för fredagsölen!

Kök: Till vänster om hallen bryter laminatgolvet av till det fantastiska brädgolvet i original. Här har även nuvarande ägare målat golvet i vitt för att få en så ljus och trevlig känsla som möjligt. Köket går i vita toner som gifter sig väl med golvet och charmas av med en ek-bänkskiva på ett läckert sätt! Köket totalrenoverades under 2016 som inreds med induktionshäll, ugn, fläkt, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är från 2016. Intill köket finns plats för ett mindre bord vid fönstret för 2-4 personer.

Sovrum: Bredvid köket finner vi det stora och ljusa sovrummet som även här präglas av det fina vitmålade brädgolvet. Rummet har grym förvaring i form av två djupa klädkammare. Sovrummet ger plats för en stor säng och tillhörande möblemang.

Badrum: Helkaklat badrum i vitgråa nyanser. Inreds med Wc, dusch, handfat och spegelskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 880 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,76567%. Andel av årsavgift är 4,76567%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss.

Byggår: 1945.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 60 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 99 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-06-28.

Information Förening

Förening: HSB BRF Abborren 2 i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 24 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Abboren 2. Föreningens byggnad består av 24 stycken lägenheter som upplåts med bostadsrätt.
Lägenhetsfördelning enligt nedan:

4 st 1 rok
16 st 2 rok
4 st 3 rok.

Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 1 328knm.
HSB Mölndal sköter föreningens fastighetsskötsel.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga finns i samma trappuppgång.
Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts utav HSB Mölndal. Föreningens ekonomi är god och lån/kvm ligger på ca 1700 kr, vilket är väldigt bra!
Under 2020 gjordes en avgiftshöjning på 2%.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en 30-årig underhållsplan upprättad som uppdateras av styrelsen vartannat år. Planen ligger till grund för föreningensstämmans beslut om reservering och ianspråktagande av fonderade medel för yttre fastighetsunderhåll. Årligen reserveras minst det belopp som anges i stadgarna.

På gång just nu: 2020 - Nya porttelefoner skall installeras(färdigt i våras). - Trappuppgångarna skall renoveras (närmaste året) (OVK nu till höst).
Utförda renoveringar 2019 - Föreningen har även investerat i att installera 3-fas i hela fastigheten. Utöver detta har föreningen investerat i ett system för individuell mätning och debitering för elförbrukningen i alla lägenheter.
2014 - Kommunicerade brandvarmare har monterats i trapphusen samt på vinden och i källaren.
2013 - Byte av termostater
2012 - Bygglovsansökan för sophusen godkändes och kom därefter på plats.
2011 - Brandorientering genomfördes - OVK-besiktning utförd och godkänd
1989 - Stammar byttes.

Parkering: Sköts via Mölndals stad. Finns en del boendeparkeringar på gatan och angränsande gator. Kostnad ca 500 kr/mån.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband från Com Hem. Basutbudet på tv ingår i avgiften, bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavare.

Övrigt: Föreningens gemensamhetsutrymmen:
-Tvättstuga (nya maskiner), torkrum (där ny fläkt skall sättas in) samt ett rum med mangel.
-Ett större "hobbyrum" finns att nyttja, där man kan utföra arbeten så som målning och reparationer.
-Ett mindre utrymme med handfat och arbetsbänk kan användas för att tvätta penslar etc.

Mölndal Centrum

I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Planritning