Charmig 1:a högst upp i huset

Moa Wirdby
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0704-55 22 73 moa.wirdby@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Mariagatan 21A

1:a Kungsladugård

Kortfakta

Pris/Bud:
2 250 000 kr
Avgift:
1 901 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 34 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1923
Adress:
Mariagatan 21A,
414 71 GÖTEBORG

Beskrivning

Högst upp i huset finner man denna vackra bostad som totalrenoverades med nytt kök i exemplarisk utformning. Den framtagna tegelväggen ger extra karaktär och badrummet är tidlöst renoverat med ljust klinkers och kakel, rymlig dusch samt golvvärme som ger en lyxigare känsla. Det ljusa rummet bidrar till den optimala planritningen.

Här bor du i en trygg förening med som genomfört de stora renoveringarna så som stambyte, tak och fasadbyte och har endast mindre underhållsarbete i underhållsplanen som förklarar den låga avgiften. På den gemensamma gården får du även tillgång till odlingslotter, lekplats och grillplats. Du bor i ett toppenområde som erbjuder mysiga caféer runt knuten, trevliga restauranger som Tapasbaren och Enoteca Maglia , flera mataffärer och apotek. Spårvagn finns ett stenkast bort och tar dig både till stadens puls och havets salta bad på bara några minuter. Kan man bo bättre?

Varmt välkommen på visning!

Lägenhetens 34 kvm disponeras enligt följande:

Du välkomnas in, högst upp i byggnaden, i en inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger en slitstark klinker med golvvärme som gör det lätt att hålla rent. Klinkern övergår i fin ekparkett.

Vidare till det underbara köket där du finner köksinredning i vitt med luckor som går i den äldre stilen fast är totalrenoverat 2011. Vackert framtagen tegelvägg ger hela bostaden extra karaktär och matchar perfekt till den vita köksinredningen och massiva bänkskivan i ek. Tacksam förvaring i skåp och lådor, utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll, fläkt och inbyggd ugn samt micro. Stor diskho i porslin med blandare samt utdragbar topp. Naturlig matplats för 4 personer med vy utöver den mysiga innergården.

Från köket tar du dig in i badrummet som även det totalrenoverades år 2011 i tidlöst snygga materialval, spottar i tak, och exklusiv inredning. Kakel och klinker i stilrent vitt och grått, fräscht med vägghängd toalett och tvättställsskåp samt utrustat med lyxig multidusch och golvvärme.

Det lättmöblerat rummet med plats för både sovmiljö, soffmöbel samt praktisk plats för skrivbordshörna släpper in generöst med ljus från de vackra fönster i original där även det vitmålade brädgolvet får ut sin rätt. Vackert vitmålat brädgolv får ut sin rätt med de vackert renoverade fönster i original. Genom fönsterna får du ett härligt solljus större delar av dagen med utsikt över Kungsladugårds hjärta.
Mellan kök och rum finns en väl tilltagen klädkammare för god förvaring av klädvård.

Välkommen att trivas!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 250 000 kr

Avgift: 1 901 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,8746%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1202A/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1923.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 34 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 130 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2014-06-16.

Information Förening

Förening: Brf Silverkällan Nr 5. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 13 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Silverkällan Nr 5 förvaltar fastigheten Göteborg Kungsladugård 17:5.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan finns i trappuppgång B och består av tvättmaskin och torktumlare. Barnvagnsrum och utrymme finns för att ställa cykel.

Föreningens ekonomi: Föreningen sköter den ekonomiska förvaltning själva. På grund av stora avskrivningar på stambyten, fasad och takbyte visar resultatet på minus.

Kommande/gjorda renoveringar: Alla stora renoveringar såsom stambyte är gjort (stamrenovering -05/06) och därför är det nu bara normalt löpande underhåll.
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Renoveringar.
2006: Renovering av el-stigare och stammar.
2011: Renovering av tvättstugan.
2012: Målning av fasad och samtliga fönster.
2012: Takomläggning och skorsstensrenovering.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område V. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: ComHem.

Övrigt: Varje år har man gemensamma städdagar, vår- och hösstädning av gården.
Föreningen har medlemskap i Sunfleet och tillgång till deras bilpool.

Kungsladugård

I Göteborgs västra centrum ligger Kungsladugård, denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan. Namnet stammar från den kungsgård som på 1600-talet hörde till Älvsborgs slott. På ladugårdens ängar byggdes Kungsladugård upp i början av 1900-talet.

Bebyggelsen består av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I kvarteren finns mataffärer och matställen, och vid Mariaplan finns trevliga butiker. Här ligger även plaskdammen som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Kungsladugårds grannområden har också mycket att erbjuda. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Kungsladugård är ett område som erbjuder stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och Slottsskogsvallens idrottscentrum och Frölundaborg är två större träningsanläggningar. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och grundskolor.

Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga gröna miljöer och rekreationsområden. Nere vid Klippan möter havet med vågskvalp och en blå horisont.

Kungsladugård inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning