Snart till salu

Etagelägenhet med solig västerbalkong & naturnära läge

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Birkagatan 47B

3:a Örgryte / Kärralund

Kortfakta

Avgift:
5 285 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 87 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Birkagatan 47B,
416 56 Göteborg
Områdets omtyckta bageri Lilla Sur
Områdets omtyckta bageri Lilla Sur
Här köper ni områdets bästa bröd och bullar!
Här köper ni områdets bästa bröd och bullar!
Närliggande Ölstugan Tullen
Närliggande Ölstugan Tullen
Restaurang Intill
Restaurang Intill
När ni är sugna på en fika ligger kafé Ozio en trevlig promenad bort
När ni är sugna på en fika ligger kafé Ozio en trevlig promenad bort

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Välkomna till lugnet i staden! Högst upp i huset finner ni denna välplanerade etagelägenhet om 87 kvm med generöst utformade rum, fint ljusinsläpp och solig västerbalkong. Lägenheten har genomgående fina parkettgolv, ljus färgsättning, renoverat kök och badrum samt gott om förvaringsutrymmen.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. I närområdet finner ni fina strövområden med porlande bäckar. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår. Vid Bö affärscentrum finns matvarubutiker, servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn, som har en hållplats alldeles i närheten. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Lägenhetens 87 kvm är disponerade enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i ett rymligt förråd under trappan. Slipbar ekparkett och vitmålade väggar som bryts av med en grå fondvägg. I taket sitter infällda spotlights. I hallen finns trappan upp till övre plan.

Ljust och rymligt kök som totalrenoverades 2013. Köket har köksinredning i vitt som bryts av med bänkskivor i svart sten och mönstrat kakel i grått. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror installerades 2013. Fint ljusinsläpp från två fönster samt utrymme för en matplats för sex personer. Slipbar ekparkett och vitmålade väggar. I taket sitter infällda spotlights.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob. Fiskbensparkett i original och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från ett dubbelfönster samt utgång till en härlig balkong i västerläge. På balkongen kan man njuta av de lugna omgivningarna och solens strålar från lunchtid fram till eftermiddagen.

Det mindre sovrummet har plats för enkelsäng, skrivbord och garderober. Fiskbensparkett i original och ljusrosa målade väggar. Ljusinsläpp från ett dubbelfönster.

Badrummet totalrenoverades 2014. Mörkgrått klinkergolv med härlig golvvärme och vita helkaklade väggar med fondparti i gul mosaik. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med rundade vikdörrar i glas samt både taksil och handdusch. Dessutom finns här vardagslyx i form av tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights och ett fönster bidrar med dagsljus.

VINDSPLAN

Stort och härligt vardagsrum som präglas av fint ljusinsläpp. Vardagsrummet kan inredas med både soffhörna och matsalsbord för stora middagssällskap. Här finns även ett rymligt förråd. Slipbar ekparkett och vitmålade väggar. Ljuset sprids in från tre fönster i öster samt två takfönster.

Till lägenheten hör vinds- och källarförråd.

Information Ekonomi

Avgift: 5 285 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten samt ett obligatoriskt tillägg om 100kr/mån för tv, bredband och telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,1988%. Andel av årsavgift är 4,1988%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 87 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 128 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2014-10-27.

Information Förening

Förening: Brf Birka 45- 47. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 35 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Birka 45-47 innehar tomträtten till fastigheten Torp 32:3 belägen på adresserna Birkagatan 45 och 47. Föreningen innehar totalt 35 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har också två lokaler som hyrs av en restaurang respektive en ideel förening. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt och avtalet löper till och med 2026.

Gemensamma utrymmen: Cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren på 47 B samt 45 B. Tvättstugan ligger i källaren i uppgång 47. Tvättstugan är utrustad med: två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Det finns även en kall- och en varmmangel. Det finns även en "spontantvättstuga" som man ej kan boka upp utan nyttjas när den är ledig. Spontantvättstugan är utrustad med: en tvättmaskin och en torktumlare. Mycket lätt att få tid i tvättstugan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, beslut tas på budgetmöte i november (2020-08-27).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. Inom den närmsta tiden finns inga stora renoveringar inplanerade.
Föreningen kommer behöva se över taket inom en tioårsperiod.
Utförda renoveringar:
1986-1987 Stambyte, el, tak, fasad och fönster.
2005 Byte av ytterdörrar på baksidan av pizzerian, inbrottssäkring av ytterdörrar till källargång samt källarfönster, förbättrat utseende och skydd på garagedörrarna samt dagvattenbrunn på garageuppfarten har åtgärdats.
2008 OVK besiktning utfördes.
2010 Besiktning av fastighetens yttre har genomförts, underhållsplanen har gåtts igenom och reviderats, service på maskinerna i tvättstugan, pizzerian har fått nya hängrännor och en brandbesiktning utfördes.
2011 Ventilationsarbete.
2013 Nya planteringar och nya entrédörrar
2014 Besiktning av balkonger, upprustning av de som behövdes samt tvätt och målning, målning av källarfönster och källardörrar samt energideklaration.
2015 Byte av garageportar, fasadtvätt samt injustering av värmen .
2016 Ny asfaltsbeläggning på alla gångytor samt p-plats, ny stenmur runt p-platserna, två nya p-platser, byte av samtliga termostatventiler i lägenheterna, revidering av underhållsplanen samt injustering av värmen.
2017 Underhållsspolning av rörstammarna, filmning av rörstammarna, filmning av rör under husplattan samt OVK.
2018 Utfördes renovering av Bankmannalokalen.
2019-2020 Utfördes relining av stammarna under bottenplattan. Man gjorde även en radonmätning som fick bra resultat med ungefär en tiondel av gränsvärdet.

Parkering: Föreningen förfogar över 27 parkeringsplatser som kan hyras för 225 kr/mån samt 4 garageplatser som kan höras för 450 kr/mån. I dagsläget är det ca 3 månaders kö till parkering och ca 10 års kö till garage (2020-08-27). Snöröjning och städning av parkeringsplats/garage står innehavaren själv för. I övrigt är det gratis parkering på omkringliggande gator.

TV och bredband: Föreningen har fiber via Telenor. Digital-tv (basubud), bredband med hastighet 100/100 samt IP-telefoni.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning