Snart till salu

Ljus gavellägenhet med solig sydvästbalkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Carl Larssonsgatan 5A

2:a Örgryte Bö

Kortfakta

Avgift:
3 703 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Carl Larssonsgatan 5A,
412 72 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Med eftertraktat gavelläge högst upp i en tidstypisk tegelfastighet anno 1946 ligger denna välplanerade tvåa med fönster i tre väderstreck och solig balkong i sydvästläge. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med rymd, bevarade fönsterbrädor i marmor, gjutjärnselement samt tidstypiska garderober som ger hemmet karaktär och charm. Trivsamt vardagsrum med utgång till balkongen och stor öppning mot sovrummet, renoverat kök med utrymme för stora middagssällskap samt ljust badrum med vardagslyx som handdukstork och golvvärme. Trygg och stabil HSB-förening.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med hållplats och skola inom kort avstånd. Precis intill ligger Bö affärscentrum med matbutik, pizzeria, servicebutik med kemtvätt och postutlämning, wokrestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår, Göteborgs fältrittklubb samt GLTK med tennisbanor och gym.

Lägenhetens 50,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt utrymme för garderober. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Ljust och rymligt kök som har utrymme för en större matplats och två fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Köksinredning i grått kombineras med mörka stenbänkytor och stänkskydd i vit mosaik. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet över - och underskåp samt ett stort skafferi. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl med frys i rostfritt utförande. Både golvet och väggarna är målade i vitt.

Trivsamt vardagsrum med stort fönsterparti som ger ett härligt ljusflöde där man kan umgås i goda vänners lag. Härifrån nås lägenhetens balkong som har ett eftertraktat sydvästläge med fri utsikt över omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats och övrigt möblemang. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

I anslutning till vardagsrummet ligger det rofyllda sovrummet som är målat i en behaglig grön nyans. Här kan man inreda med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheter finns i en tidstypisk inbyggd garderob med överskåp. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp.

Till sist erbjuder lägenheten ett helkaklat badrum som har svart klinkergolv med golvvärme och vita stora kakelplattor på väggarna. Inredningen består av WC, handfatskommod i grått, spegel, handdukstork, duschhörna med rundad vikdörr i klarglas samt både handdusch och taksil. Det är även förberett för att installera tvättmaskin om man önskar. Ett fönster ger naturligt ljus och vädringsmöjlighet.

Information Ekonomi

Avgift: 3 703 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,29252%. Andel av årsavgift är 1,29252%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 53/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 50,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 137 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-10-28.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kärralund i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kärralund i Göteborg äger bostadshusen Torp 26:1 och 27:3 med adress Carl Larssonsgatan 1, 3, 5 och 6. Marken upplåts av Göteborgs stad genom tomträtt. Tomträttsavgälden löper på 10 år och nästa förnyelse är år 2025. Föreningen består av 84 lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheterna tillhör ett vindsförråd samt ett källarförråd. I föreningen finns det gemensamma tvättstugor i hus 1 och hus 5, cykelförråd (uppgång 1A, 3A, 5A & 6A), hobbyrum (uppgång 3A), bibliotek i (uppgång 3A), styrelsekontor samt mötesrum.

Föreningens ekonomi: Välskött och stabil HSB-förening med mycket god ekonomi. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar inför 2021.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och fastigheterna är i mycket gott skick.
Styrelserummet i hus 5 håller på att göras om till en övernattningslägenhet. Det som kvarstår är att få godkännande från kommun och räddningstjänst då rummet byggs om från förråd till boyta, ambitionen är att det ska vara klart under 2020.
Framöver planeras fasadrenovering (fogrenovering).
Urval av stora och viktiga renoveringar som utförts:
1985 - Byte av samtliga lägenhetsfönster.
1995: Omläggning av samtliga tak
1997: Nya balkonger
2001: Stamrenovering av köksstammar
2003: Värmeinjustering samt byte av samtliga termostater
2002-2005: Nya badrumsstammar samt totalrenovering av samtliga badrum
2004-2005: Renovering av samtliga tvättstugor samt inköp av nya maskiner
2007: Byte till elektroniskt låssystem och möjlighet till Internetbokning av tvättstugor
2007: Uppgradering av bredbandsnät
2007: Reparation av västergavlar
2008: Uppgradering av digital-tv med möjlighet till HDTV
2009: Utbyte och modernisering av elsystem i samtliga lägenheter och allmäna utrymmen
2010: OVK Besiktning
2011-2012: Plåtinklädnad av skorstenar samt ny hemsida.
2013 - Renovering av 6 utvändiga källartrappor. ny sophantering med markbehållare och sopskåp.
2014- Reparation elektroniskt portlåssystem, underhåll av källarfönster samt byte av stuprörsanslutningar.
2014-2015 renovering av källartrappor.
2015 Breddat parkeringarna samt asfalterat gångstråk samt renoverat källartrapporna utvändigt.
2018 Ommålning av källarutrymmen.
2020 Utfördes dräneringsarbete kring hus 5, slutbesiktning i oktober. (Övriga 3 hus hade inget dräneringsbehov).

Parkering: Föreningen har 19 parkeringsplatser med el att hyra. Platserna finns mellan hus 5 och 6. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 400 kr/mån. För närvarande är det ca 3-4 års kötid. Gratis parkering i området.

TV och bredband: Tv och bredband via ComHem, ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning