Exklusivt renoverad fyrarumslägenhet med villakänsla, terrass och trädgård

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Pipblåsaregatan 15A

4:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
5 850 000 kr
Avgift:
4 820 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 105 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1928
Adress:
Pipblåsaregatan 15A,
412 67 Göteborg

Beskrivning

I en välmående villafastighet belägen på Pipblåsaregatan finner ni denna underbara bostad. Ett vackert hem som har de karaktäristiska detaljerna som förväntas men som känns modern med sina välgjorda renoveringar och lämnar en neutral bas att inreda efter. Stort och gediget platsbyggt kök med vacker bänkskiva i carraramarmor. Given matplats invid det charmiga burspråket. Generöst sällskapsrum med fiskbensparkett, originalfönster och takrosett. Intill vardagsrummet är lägenhetens terrass belägen, givetvis i bästa västerläge och direkt access till föreningens trevliga trädgård. Tre sovrum och helkaklat badrum med dusch och badkar. Fönster mot tre väderstreck och stora öppna ytor gör att ljuset flödar igenom hela bostaden. Ett hem att verkligen förälskas i! Varmt välkomna till ett boende i en attraktiv stadsdel för er som vill bo i lugna kvarter med villakänslan och grönskan runtomkring, men som samtidigt önskar bekväma avstånd till hela stadens utbud av restauranger, nöjen, kultur och shopping. Omgivningarna erbjuder all den närservice som förväntas och vi har omedelbar närhet till kommunikationer som tar er till stadskärnan på några få minuter. Delsjön och Skatås ligger i närheten för en mer naturnära upplevelse och är perfekt för er som älskar promenader, löpning eller träning i andra former.

Välkomnande entré med fiskbensparkett på golvet och avhängning för ytterkläder i nisch. Här finns plats för hallmöbel och sittplats.

Till vänster i hallen når man två av lägenhetens tre sovrum. Två rymliga rum med heltäckningsmatta på golv, vita väggar och plats för dubbelsäng.

Till höger från hallen når man ett ljust och luftigt kök med vita väggar, fiskbensparkett på golvet samt ett burspråk som skänker rummet ett härligt ljus. Matplats med utrymme för stora sällskap invid burspråket.

Platsbyggt kök med inredning från Hedlunds Snickeri i Lerum och bänkskiva i carraramarmor. Köket är utrustat med induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn samt mikro från Siemens. Integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd från Gram.

Vardagsrummet nås via ett skjutdörrsparti, vita väggar och fiskbensparkett på golvet. Utgång till terrass i västerläge där solen lyser fram till sena kvällen, från terrassen nås trappan ner vidare ut i trädgården. Otroligt fint ljusinsläpp via charmiga originalfönster.

Från vardagsrummet nås det större sovrummet av tre. Här ligger en heltäckningsmatta på golvet och väggarna är vita. Plats för dubbelsäng och övrig sovrumsmöbel. Fem garderober samt mindre klädkammare för förvaring. Rummet är beläget mot trädgården och här vaknar man till fåglarnas kvitter.

Slutligen badrummet, där det på golvet ligger en carraraklinker med underliggande golvvärme. Vitt kakel på väggar, inbyggt badkar, duschhörna, handfatskommod, WC samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare med förvaring ovan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 850 000 kr

Avgift: 4 820 kr/mån. Ingår i månadsavgift: Värme och vatten. Andel i föreningen är 39,33%. Andel av årsavgift är 38,69%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 451 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 151 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: BÖ 50:11.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 80001B/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1928.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 105 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Övriga byggnader: Tillhörande lägenheten finns ett källarförråd om ca 8 kvm.

Information Förening

Förening: Brf Pipblåsaregatan 15A.

Allmänt om föreningen: Föreningens fastighet Bö 50:11 med adress Pipblåsaregatan 15 i Göteborg registrerades år 2010. Fastigheten byggdes 1928 och består av ett flerbostadshus med 2 våningar, källare och inredd vind. Föreningen upplåter 3 st lägenheter med bostadsrätt samt en lokal som hyrs ut. Under 2012 totalrenoverades föreningens byggnad då tak lades om, fasad målades, samtlig el i huset byttes ut. Avloppsstammar byttes ut samt all inkommande vatten drogs om. Under 2012 renoverades även föreningens samtliga bad och kök.

Gemensamma utrymmen: Gemensam och inhägnad trädgård med utemöbler, grill och plats för lek.
Barnvagnsutrymme i källare med ingång vid ramp.
Gemensam tvättstuga i källare.

Föreningens ekonomi: Föreningen står inte för några planerade avgiftshöjningar.

Kommande/gjorda renoveringar: Planerat underhåll:

2020 Installerades Laddboxar till föreningens parkeringsplatser
2020 Byte av termostatventiler
2022 Elsäkerhetsbesiktning och energideklaration
2022 Målning plank, fönster och dörrar

Historiskt underhåll:

2018 Målat om källare
2018 Underhåll av dörrar
2016 Ventilation vån 2
2015 Takrenovering
2014 Fasad, fönster och kodlås
2013 Fönsterrenovering
2012 Takrenovering, trapphus, byte VA-ledningar, renovering källare och tvättstuga
1990 Dränering.

Parkering: Parkeringsplats tillhörande lägenhet 300 kr/mån
Garage finns att hyra.

TV och bredband: Bredband: Telia.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning