Snart till salu

Ljus och luftig trea med två ljuvliga balkonger

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sonya Hedenbratts gata 3

3:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Avgift:
4 804 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 95 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Sonya Hedenbratts gata 3,
412 49 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på nicklas.arnesson@lundin.se.

Nu erbjuds en generös trea högst upp i huset med två stora balkonger att förvärva på en adress med namn efter en av Göteborgs mest erkända musiker och jazzartist- Sonya Hedenbratt, född på 1930-talet. Härlig social planlösning mellan kök och vardagsrum tillsammans med stora fönsterpartier gör att ljuset flödar fritt. Lägenheten erbjuder även två rofyllda sovrum, två generösa klädkammare, helkaklat badrum med tvättavdelning som underlättar vardagssysslorna samt en gästtoalett. Ett hem att trivas i! Observera att detta är en kommande bostad. Välkommen att kontakta Nicklas Arnesson på 0735162269 för intresseanmälan.

Brf Ängshusen som nyproducerades 2016 upplevs ligga i Stora Torps parklandskap och dess arkitektur är lekfull och sofistikerad på en och samma gång. Området kring Örgryte Torp – där staden möter Delsjön - har mycket att erbjuda. Här kan man hämta kraft ur den vackra och grönskande miljön med en skogspromenad eller löprunda. I närheten ligger Skatås friluftsområde, badplatser, volleybollplan, golfklubb, tennisklubb och gym. Bö centrum med spårvagnshållplats, tempo, servicebutik, postombud och pizzeria finns ett par minuter bort. I området finns vårdcentral och flera förskolor och skolor. Focushuset vid Liseberg erbjuder apotek, systembolag, skomakare samt en av Göteborgs mest välsorterade matbutiker. Ytterligare någon km bort ligger Avenyn dit man cyklar på tio minuter.

Lägenhetens 95 kvm disponeras enligt följande:

Välkomna in genom entrépartiet av aluminium och glas som har kodlås och porttelefon. Ta antingen den rymliga hissen eller trapporna som kantas av trappräcke av målat smide med handledare av ek upp till det femte våningsplanet. Innanför ytterdörren möts ni sen av en hall med plats för avhängning i en praktisk skjutdörrsgarderob samt ytterligare förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare med klädstång. Väggarna är målade i vitt och golvet är belagt med klinkers. Från hallen nås även lägenhetens gästtoalett.

Vidare in i lägenheten möts man av vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Underbara sällskapsytor med stort fönsterparti och utgång till den stora trevliga inglasade balkongen i sydvästläge. Underbar plats där ni kan inreda med loungegrupp och växter. Vardagsrummet ger plats för olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel.

Praktiskt kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spis, inbyggd ugn och mikro i bra arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys. Bänkskiva i svart granit.

Genom hallen når ni de två rofyllda sovrummen. Det största sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang samt förvaring i form av en rymlig klädkammare. Härifrån nås lägenhetens andra balkong som har morgonsol där ni kan sitta och avnjuta frukosten. Det mindre sovrummet rymmer en enkelsäng med tillhörande sängbord. Fönster i två väderstreck som ger ett behagligt ljus i rummet.

Strategiskt placerat mellan sovrummen finns det välplanerade badrummet. Inredningen består av WC, handfatskommod, spegel med belysning samt duschhörna. Det finns även tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsyta för att skapa en bekväm vardag.

Information Ekonomi

Avgift: 4 804 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, digital-tv, bredband och telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,4727%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftskostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: B1402/1402.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Våningsplan 5 av 5.

Byggår: 2016.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 95 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med ftx-system.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 76 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-12-14.

Information Förening

Förening: Brf Ängshusen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ängshusen bildades 2014 och samma år bebyggdes fastigheten Torp 50:5 med NCC som entreprenör. De två byggnaderna består av 70 lägenheter och en gemensamhetslokal.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör förråd som är belägna på källarplan. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.
I föreningen finns en gemensamhetslokal med kök och wc, övernattningslägenhet, bastu med duschrum, hobbyrum samt miljörum. Cykelrum finns i källaren. Det finns även cykelparkering vid entrén. Barnvagnar och rullstolar förvaras på avsatt utrymme i källaren.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nordic Life. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-08-11).

Försäkring: Varje boende omfattas av det bostadsrättstillägg till den fastighetsförsäkring som föreningen upphandlat med Moderna Försäkringar.

Parkering: Det finns garage under husen med 80 parkeringsplatser varav föreningen förvaltar 56 platser genom delägd samfällighetsförening. Det finns garageplatser för bil och MC. Det är i dagsläget kö till bilplatserna (2020-08-11). Garageplatsen följer inte lägenheten vid ägarbyte. Kostnaden för garageplats är för närvarande för bil 1200 kr/mån och för MC 500 kr/mån. För köinformation: Skicka e-post till garage@angshusen.se. För närvarande är det 5-6 personer i kö.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät. Basutbud från ComHem för bredband, telefoni och digital-TV ingår i avgiften, utökat utbud bekostas själv av bostadsrättsinnehavaren.

Gårdsplats: Innergård med gemensamt möblemang och grillplats samt lekplats.

Övrigt: Mer information se föreningens hemsida www.angshusen.se.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning