Såld

Etagelägenhet högst upp i huset med både takterrass & balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Södra vägen 41

4:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 039 kr/mån
Rum:
4,5 rum
Boarea:
193 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
1923
Adress:
Södra vägen 41,
412 54 GÖTEBORG
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

I en vacker stenfastighet anno 1923 belägen på attraktiva Södra vägen finner ni denna generösa etagelägenhet. En unik bostad med högt i tak, fina fönster med utsikt över staden, takfönster samt både takterrass och balkong i lugnt gårdsläge. Två braskaminer, en på vardera plan, bidrar till hög mysfaktor. Lägenheten är i dagsläget en fyra med två sovrum men kan byggas om till en sexa genom att skapa ytterligare två rum, om man önskar. Stort badrum med två ingångar, separat gästwc samt tvättstuga. Som ett extra plus erbjuder lägenheten riktigt bra förvaringsmöjligheter. Här bor ni även i en nästintill obelånad förening med låga avgifter.

Bostaden som byggdes 2008/2009 disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Vid entrén kläs golvet av stengolv och väggarna är målade i ljusgrått. I taket sitter infällda spotlights.

Härliga öppna sällskapsytor som kan inredas med en soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. En braskamin bidrar med värme och hög mysfaktor. Fint ljusinsläpp från flera fönsterpartier och snedtak upp i nock. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i ljusa toner samt har en karaktäristisk tegelvägg.

Stort, välplanerat och socialt kök. Köksinredning i vitt från Invita kombineras med massiva bänkytor i svart sten. Köket är utrustat med induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, inbyggd kaffemaskin, integrerad diskmaskin samt side-by-side kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Siemens. Köket erbjuder generösa arbetsytor, gott om förvaring samt en härlig köksö med flera sittplatser. Stengolv och ljust målade väggar med ett tegelväggsparti. Ett stort fönsterparti med grönskande utsikt ger ett fint ljusinsläpp.

I anslutning till köket finns en tvättstuga med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns en arbetsbänk med infälld vask, goda förvaringsmöjligheter samt tvättmaskin och torktumlare från Miele som installerades 2017.

Lägenheten har två generösa sovrum som båda har plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter. Golven kläs av ekparkett och väggarna är tapetserade i naturnära färger. Det största sovrummet har utgång till en mysig balkong med lugnt gårdsläge.

Stort badrum som nås från både hallen och det största sovrummet. Klassiska materialval med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med mörkgrått fondparti. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, stor kommod med dubbla handfat och varsin ovansittande spegel som belyses av spotlights, handdukstork samt duschhörna med dörr i frostat glas. I taket sitter infällda spotlights.

Till sist erbjuder entréplan även en gästtoalett med ljusa färgval som är inredd med vägghängd wc, handfatskommod samt spegelskåp.


ÖVRE PLAN

En spiraltrappa leder upp till övre plan som utgörs av ett generöst allrum med braskamin som har ljusinsläpp från flera takfönster samt stora skjutdörrar i glas ut till en härlig takterrass som även den har lugnt gårdsläge. Golven kläs av ekparkett och väggarna är målade i ljusa naturnära färger och har karaktäristiska tegelväggar. På övre plan finns även goda förvaringsmöjligheter i två förråd. Om man vill kan övre plan delas av får att skapa ytterligare två rum, se alternativ planritning.

Lägenheten disponeras som 4,5 rum och kök men är registrerad som 3 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Här bor ni med bekvämt avstånd till allt som Göteborg har att erbjuda och på några minuters gångavstånd ligger evenemangstråket med Liseberg, Världskulturmuseét, Universeum, Svenska mässan och Scandinavium.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 039 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,04%. Andel av årsavgift är 5,03585%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 845 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 700 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Södra vägen 41, 412 54 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1923

Lägenhetsnummer: 132/1601

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6. Hiss finns.

Storlek: 4,5 rum. Boarea 193 kvm. Areauppgifter enligt uppmätning. Disponeras som 4,5 rum och kök men är registrerad som 3 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Tillträdesdag: 2021-04-30 00:00:00

Information Förening

Förening: BRF Berzelius. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Berzelius bildades 2004 och förvärvade samma år fastigheten Lorensberg 25:1-2 med adresserna Södra vägen 41-43. Fastigheten bebyggdes 1923 och består av ett flerbostadshus. Föreningen består av 35 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 5 hyresrättslokaler.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en stark ekonomi och är skuldfri.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft och självdrag.

Energideklaration: Utförd 2010-09-16. Energiprestanda 115 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2025. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
2024 planeras målning av fönster mot Södra vägen.
Urval av utförda renoveringar:
2003 Relining av avloppsstammar i badrum. I samband med badrumsrenoveringar byts stammarna och det är endast ett fåtal stammar kvar att byta. Samma år utfördes även målning av gårdsfönster, byte av samtliga stuprännor samt högtrycksspolning av tegeltak.
2008 I samband med att vinden byggdes om till 5 lägenheter byttes plåttak. Nya hissmaskinerier, renovering av hisskorgar samt byte av hissdörrar. Samma år målades även fasaden och delar av V/A-stammar renoverades med metoden relining.
2014 Högtrycksspolning, putslagning och bättringsmålning av gårdsfasaden.
2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2018 Utfördes målning och underhåll av fönster som vetter mot Berzeliigatan.
2019 Målades gårdsfasad, fönster samt putslagning. Samma år utfördes även reparation/målning av balkonger samt byte av avloppstammar i 41:an pga läckage.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. Gemensam innergård med cykelförråd.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning