Såld

Tjugotalstrea med social atmosfär & vidsträckt utsikt

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Övre Olskroksgatan 20

3:a Olskroken / Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 288 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 91 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1928
Adress:
Övre Olskroksgatan 20,
416 67 GÖTEBORG

Beskrivning

Letar ni efter ett boende med generös takhöjd, walk-in-closet, socialt kök och noll insyn? Ett boende högst upp i huset med makalös utsikt och första parkett för stadens fyrverkerier på nyårsafton? Då har ni hittat ert drömboende.

Välkommen till en tjugotalstrea med framtaget brädgolv, bevarade originaldetaljer såsom takrosetter och fönsterbänkar i marmor. Social planlösning med stora generösa rum där det största sovrummet har en tillhörande lyxig walk-in-closet redo att hänga upp era kläder i och ytterligare ett sovrum som kan göras till vad ni än behagar. Stilfull hall med marmorgolv och väggpanel med el- och nätkablar indraget i väggen samt modernt badrum med tvättmaskin och torktumlare. Om en walk-in-closet inte är tillräckligt så finns det ytterligare en mindre i hallen för ytterkläder, skor och städskåp.

Har vi sagt att lägenheten även har två stycken vindsförråd?

Varmt välkommen på visning!

Lägenhetens 91 kvm disponeras enligt följande:

Tryck på våning 4 i hissen för att sen väl innanför ytterdörren välkomnas av en vacker, inbjudande och pampig hall med vita originaldörrar, golv som kläs med stora plattor av vit marmor och väggar målade i en behaglig blå nyans. Här finns goda möjligheter för avhängning och förvaring samt praktisk inredning i form av den inbyggda bokhyllan med LED-belysning. Hallen leder er till samtliga rum i denna vackra lägenhet och här hittar ni även en mindre walk-in-closet med städskåp och mycket god förvaring.

Lägenheten har ett stort och luftigt vardagsrum med vita väggar, takrosett och fransk balkong med pardörrar som ger det ultimata ljusinsläppet samt bjuder på sagolika solnedgångar. Vardagsrummet kan inredas med en generös soffgrupp samt matsalsbord för stora middagssällskap med vänner och familj. Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket vilket skapare en social planlösning som binds samman med det fina brädgolvet.

Ljust, luftigt och socialt kök som inbjuder till matlagning. Köket har köksinredning från Kvik med stilrena vita släta handtagslösa luckor som bryts av med mörka bänkytor samt stänkskydd i vitt kakel. Välutformat med gott om förvaringsmöjligheter samt bra arbetsytor för matlagning. Den maskinella utrustningen består av en spishäll, fläktkåpa, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn och -mikro i ergonomisk arbetshöjd samt integrerad kyl och frys. Vid fönstret finns en platsbyggd bänk som är en given plats att avnjuta morgonkaffet på och här har man även vidsträckt utsikt över staden.

Lägenhetens “Master Bedroom” är generöst utformat och de vita, vackra väggarna tillsammans med brädgolvet skapar en utomordentlig mysig och harmonisk känsla. Här finns ett stort och härligt fönster med djup fönsterbänk i marmor som levererar utsikt över Bagaregården med noll insyn. Med långa dramatiska gardiner kan man skapa en lyxig miljö. I sovrummet finner ni även en väldigt generös walk-in-closet med varm inbjudande belysning, mjuk heltäckningsmatta samt tillhörande hyllor och skoförvaring.

Det mindre sovrummet ligger precis intill det stora och passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum. Rummet har vita väggar tillsammans med fint brädgolv. Här kan man inreda med säng, skrivbordshörna och stor rymlig garderob. Förvaring så som tvättkorgar och skåp kan man gömma bakom dörren. Även detta rum levererar fin utsikt och har noll insyn.

Badrummet har tidlösa materialval som mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt som bryts av med en fondvägg i ljus mosaik. Här erbjuds man hög komfort med behaglig golvvärme och inredningen består wc, handfatskommod, spegel, handdukstork samt duschhörna med rundade vikväggar i klarglas. Det finns även en tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare vilket underlättar i vardagen. I taket sitter infällda spotlights som ger den rätta belysningen.

Till lägenheten hör två vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 288 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, TV & bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 8,86%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 983 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 833 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 9/1501.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Byggår: 1928.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 91 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 158 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-03-04.

Information Förening

Förening: Brf Övre Olskroksgatan 20. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Övre Olskroksgatan 20 är en äkta bostadsrättsförening med 11 bostadsrättslägenheter och en hyresokal. Föreningen äger fastigheten Olskroken 11:9 med adress Övre Olskroksgatan 20. Föreningen bildades år 2009 och köpte fastigheten 2010.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga i källaren med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Ekonomichefen AB. Lägenhetsregister och teknisk förvaltning sköts av föreningen själva. Föreningen följer konsumentprisindex. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-10-05).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga omfattande renoveringar är inplanerade utan endast allmänt underhåll.
Gjorda renoveringar:
1980 utfördes V/A-stambyte.
2010 utfördes en fastighetsbesiktning i samband med ombildningen. Under året utfördes även en uppgradering av föreningens hiss samt fasadrenovering.
2013 Kompletterande fasadarbete, OVK samt fortsatt arbete med exploatering av vinden.
2014 Ombyggnation av lokal till bostadsrättslägenhet samt trapphusrenovering.
2016 Byte av ventiler och termostater.
2019 plåtades skorstenarna in.
2020 Energideklaration.

Parkering: Föreningen har en parkeringsplats. Platsen är abonnerad av den kommersiella verksamheten vardagar kl. 08-18. Övrig tid finns den tillgänglig för föreningens medlemmar. Bokning görs på föreningens hemsida. Boendeparkering gäller på gatorna i området.

TV och bredband: Kabel-Tv (silverpaket) och bredband 100/10 mbit via Comhem ingår i avgiften.

Gårdsplats: Föreningen har en möblerad uteplats med grillar.

Övrigt: Föreningen har en hemsida i vilken man kan boka tvättstuga, boka parkering, få kallelser, skicka meddelanden mm. Till hemsidan finns även en app för ios och android. http://okg20.se/.

Olskroken Bagaregården

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning