Såld

Ljus 30-tals pärla med låg avgift

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklandagatan 41C

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 576 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 67 kvm
Våning:
1/6, ej hiss
Byggår:
1934-1935
Adress:
Eklandagatan 41C,
412 61 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till denna fantastiska 30-tals pärla i underbara Johanneberg! En stor och unik tvårummare belägen bekvämt på första våningen i stabil och trivsam förening. Här möts ni av bevarade originaldetaljer i form av tjusiga brädgolv och fönsterbänkar i marmor. Genomgående stilrent och modernt inredd där tidernas trendiga färgsättningar möter äldre charm.

På föreningens trädgårdssida finns en stor innergård med pergola, loungemöbler, grillar och utekök, inglasat lusthus med värme samt odlingslådor. Stabil förening med låga avgifter som betalas kvartalsvis. Bredband 100 Mbs ingår i avgiften.

Johanneberg är onekligen ett av stadens mest populära områden och längs Eklandagatan ligger denna tidstypiska fastighet som ritades 1934 av arkitekt Erik Holmdal. Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, restauranger och träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers och Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Detta är lägenheten för dig som vill bo i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för mer information.

Bostadens 67 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter och stor klädkammare. Genomgående generös takhöjd löper i hela bostaden och bidrar till härlig rymd.

Ett socialt vardagsrum möter er här näst. Stora fina fönsterpartier som bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de ljusa ytskikten. Kikar ni ut genom fönstren så kan ni beskåda de vackra tegelröda 30-tals fastigheterna. I vardagsrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel samt matbord för ett större sällskap. Mycket trevlig plats där ni kan möta vänner och familj. Detaljer som gjutjärnselement, fönsterbrädor i marmor och vackert brädgolv i original påminner om husets anor från 1930-talet.

Från vardagsrummet skymtar ni köket. Här finner ni ett stort och rymligt kök med nya köksluckor i grågrön färgsättning med rostfria knoppar och en robust bänkskiva i massiv ek. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av gasspis, köksfläkt, ugn, mikro, integrerad diskmaskin (2020) samt en kombinerad kyl och frys (2019). Rikligt med ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och intill har ett matbord för minst 4 personer en given plats.

I fil med både kök och vardagsrum finner ni det grandiosa och rofyllda sovrummet som är lika stort som vardagsrummet. Underbar plats för avkoppling i en massiv dubbelsäng och plats för skrivbord med tillhörande möblemang. Utöver den förvaringsmöjligheten som ges i form av den stora skjutdörrsgarderoben med spegelglas, präglas sovrummet av brädgolv i original och en grågrön fondtapet som knyter ihop lägenhetens helhetskänsla.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och ljusgrått/blått klinker på golv. inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt en duschhörna med draperi.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 576 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Andel i föreningen är 2,4%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, ej hiss. En halv trappa upp.

Byggår: 1934-1935.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 67 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Bredbandsbolaget är leverantör av bredband, TV och bredbandstelefoni. Föreningen har ett gemensamt avtal som ger medlemmarna förmånliga priser. TV och bredband ingår i avgiften.

Bilplats: I fastigheten finns ett garage avsett för motorcykelparkering. Avgiften är 200 kr per månad och det finns en kort kö för att få plats i garaget. Kontakta styrelsen om behov finns.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Information Förening

Förening: Göteborgs Brf nr 2. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Johanneberg 16:1 på Eklandagatan 41-43. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.
Fastigheten bebyggdes åren 1934-1935 av ett bostadshus med 4 våningar ovan gatuplan. Föreningen upplåter 47 lägenheter med bostadsrätt, 1 hyreslägenhet samt 3 lokaler.

Föreningens ekonomi: Föreningen sköter den ekonomiska förvaltningen själva. De tar hjälp från EKJ Redovisningsbyrå AB samt Moore Stephens Ranby likt deras revisor.
Månadsavgiften inbetalas kvartalsvis.
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar inom en överskådlig framtid, kontrollerat med föreningen 20190306..
Föreningen har ingen överlåtelseavgift för sina medlemmar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren.
Föreningen planerar att byta ut fläkten på taket mot en tystare variant då den stör ägarna högst upp i B-huset. De har nu sparat ihop pengar till ett byte så det kommer ske inom kort. Föreningen diskuterar att eventuellt installera solceller på taket, men det dröjer nog innan de kommer till ett beslut. Föreningen har även beslutat att köpa in ytterligare en tvättmaskin till tvättstugan.
Gjorda renoveringar:
Föreningen har renoverat och genomfört ett omfattande underhåll av fastigheten de senaste åren. Samtliga rörstammarna och taket är bytt.
2003 renoverades tvättstugan.
2004 fräschades trapphusen upp och ytterdörrarna byttes ut mot säkerhetsdörrar.
2005 renoverades fasaden, balkongerna ommålades samt en mysig grillplats byggdes i föreningens trädgård.
2008 renoverades föreningens ventilationssystem. En godkänd OVK- besiktning utfördes när renoveringen var avslutad.
2009 har samtliga elstammar samt el i gemensamma utrymmen byttes ut. Lägenheterna har fått nya gruppcentraler och elmätare. Föreningens medlemmar handlar numera sin el via ett för föreningen gemensamt el -abonnemang. Varje medlem debiteras separat för sin faktiska förbrukning. Under samma år tog föreningen fram en underhållsplan för att få en god överblick över kommande underhållsbehov.
2010 genomfördes ytterligare förbättringar på den mysiga grillplatsen i föreningens trädgård, injustering av värmesystemet samt byte av ventiler i samtliga lägenheter.
2011 byggdes en gemensam samlingslokal i en av källarlokalerna.
2012 målades balkonger, ljudisolering sattes in i festlokalen och 100Mbits bredband installerades i samtliga lägenheter. Samma år omkonfiguerades två tvårumslägenheter till en etta och en trea.
2014 utfördes en omfattande trädgårdsrenovering som omfattade reparation av muren, omläggning av plattor på baksidan, installation av grindar vid trottoaren samt bygga en ny uteplats med uterum. samma år byggdes även ett gästrum.
2015 byttes pumpen till värmesystemet.
2016 putsning av fasad på framsidan av huset.
2017 installerades ett ljudsystem på uteplatsen och nya soffor införskaffades. Godisbutiken har fått nya markiser och ny
skylt mot höjd hyra. Även pizzerian har fått ett nytt fläktsystem och spjäll som också den finansierats med höjd hyra.
2018 bytte vi plåtar runt takfönstren, målade skorstenen och installerade en gångstege längs taket. Vi satte upp nya
fasadlampor och installerade värmeelement på uteplatsen. I tvättstugan installerades det ytterligare en tvättmaskin och
torktumlare. Samtidigt byttes den gamla torktumlaren ut mot en ny.
2019 byttes en central ventilationsfläkt för att minska ljudet för boende högst upp i huset. Föreningens stadgar uppdaterades
för att stämma överens med rådande lagar och regler. Det påbörjades även ett arbete med att se över samt
täta alla fönster och balkongdörrar i lägenheterna.

Parkering: Föreningen har ett garage som i dagsläget hyrs ut till motorcyklar, en liten kö till dessa.

Gårdsplats: Två gånger årligen anordnas städdagar då medlemmarna hjälps åt att rensa och städa i fastighet och trädgård. Föreningen har källsortering av soporna.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap med minsta andel 10 %.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning