Såld

Örgrytevilla med goda uthyrningsmöjligheter i centralt läge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Peter Johansen
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Hackspettsgatan 26

Flerbostadshus

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
16 rum
Boarea:
317 kvm
Biarea:
143 kvm
Byggår:
1946
Tomtarea:
750 kvm
Adress:
Hackspettsgatan 26,
41270 Göteborg
Hackspettsgatan 26
Hackspettsgatan 26
Huset erbjuder 3 fungerande öppna spisar
Huset erbjuder 3 fungerande öppna spisar
Fiskbensparkett
Fiskbensparkett

Lundin Värdering

Boka nu
Utsikten från vindslägenheten
Utsikten från vindslägenheten

Beskrivning

Varmt välkomna till Hackspettsgatan 26 och denna mäktiga Örgrytevilla. Nu finns möjlighet att förvärva ett mycket bra förvaltningsobjekt i direkt närhet till Göteborgs innerstad. Byggnaden fördelar sig över 3 plan med inredd källare. Här erbjuds tre separata lägenheter samt två studentrum i källaren. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:

Entréplan: 116 kvm.
Våning 2: 114 kvm.
Våning 3 (vind): 87 kvm

Källarplan: 2 studentrum á 15 kvm. Gemensamt kök och toalett.

Garage med plats för två bilar.

För den som önskar att hyra ut är avkastningsmöjligheten mycket god med potentiella hyresintäkter runt 600.000 kr/år (bostad och garage).

För den som hellre vill bygga om till en pampig en- eller tvåfamiljsvilla finns givetvis möjligheter till detta. Huset kan tomställas inför tillträde om en köpare så önskar.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna ligger inom promenadavstånd men nås även lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. För den golfintresserade ligger Delsjö GK inte långt bort, tennisklubben GLTK ligger även i närhet med ett stort utbud av banor. I samma byggnad finns även Nordic Wellness. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Från området är man snabbt ute på riksväg 40 och Landvetter flygplats nås inom 20 minuter.

I källarplan finner man 2 studentrum, gemensam tvättstuga, bastu samt lägenhetsförråd. Här finns även en gillestuga som hör till lägenheten på entréplan.

Entréplanslägenheten fördelar sig över kök, badrum, tre sovrum, matsal, vardagsrum samt en gillestuga som kan användas som både sovrum såväl som vardagsrum I vardagsrum samt gillestuga finner man öppna spisar som är både estetiskt tilltalande och en myshöjande faktor. Invid gillestugan finns även både dusch och WC. Från vardagsrummet nås en härlig altan med access ut till gräsmattan.

Lägenheten på mellanplan fördelar sig över kök, badrum, 3 sovrum, matsal och vardagsrum. Här finns den lyxiga tillgången till hela tre balkonger i olika väderstreck. Öppen spis finns även på detta plan.

Vindslägenheten fördelar sig över kök, badrum, 2 sovrum och ett delbart vardagsrum. Från detta plan får man en extra härlig utsikt över området takåsar och lummiga miljöer.

Samtliga öppna spisar är besiktigade och godkända.

Varm välkomna till visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 7 962 000 kr varav byggnadsvärde 4 787 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Tomträtt

Tomträttsavgäld: 33 376 kr/år t.o.m 2025-10-29. Avgäldsperiod: 10 år.

Energideklaration: Utförd 2020-10-27. Energiprestanda 73 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Driftkostnad: Totalt ca 80 556 kr/år. Personer i hushållet: 10.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:19 516 kr/årUppvärmning:28 385 kr/årVatten/avlopp:14 351 kr/årRenhållning:9 000 kr/årFörsäkring:9 304 kr/år
Driftskostnaderna avser samtliga lägenheter
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Hackspettsgatan 26, 41270 Göteborg. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Skår 34:12

Byggnadstyp: Friliggande villa, flerbostadshus. Byggår: 1946

Byggnadssätt: Stomme:Trä, murverkFasad:PlåtTakbeklädnad:BetongpannorFönster:3-glasfönster isolerUppvärmning:Vattenburen fjärrvärme, 3 st öppna spisarVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

Storlek: Boarea 317 kvm.Biarea 143 kvm. 16 rum. Areauppgifter enligt mätprotokoll.

Tomt: Tomtarea 750 kvm.

Bilplats: Garage med plats för 2 bilar.

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning.

Tillträdesdag: 2021-04-30 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Lägenhet 1 ca. 141 kvm (inklusive allrum)
Lägenhet 1 ca. 141 kvm (inklusive allrum)
Lägenhet 2 ca. 114 kvm
Lägenhet 2 ca. 114 kvm
Lägenhet 3 - Ca 87 kvm
Lägenhet 3 - Ca 87 kvm
Källarplan
Källarplan