Såld

Trivsam trea med balkong & öppen spis

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Birkagatan 24A

3:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 488 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 82 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Birkagatan 24A,
416 56 GÖTEBORG

Beskrivning

Högst upp i huset finner ni denna trivsamma trea med vackra 40-talsdetaljer samt insynsskyddat läge med grönskande omgivningar. Lägenheten har ljusa sällskapsytor som inbjuder till social samvaro med stora middagssällskap. Otroligt mysigt vardagsrum med fungerande öppen spis och härlig balkong i soligt läge. Välbevarade tidstypiska detaljer som fina originalgolv, generös takhöjd och fönsterbänkar i sten. Kök från HTH med gott om förvaring samt helkaklat badrum med dusch och handdukstork. Ni erbjuds även två rymliga sovrum med generös förvaring. Lägenheten kan även göras om till en fyra om man önskar, se alternativ planritning. Här är det bara att flytta in och njuta!

Örgryte passar er som önskar ett centralt men samtidigt lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med hållplats ca 2 minuter från bostaden, hållplats Töpelsgatan. Ett stenkast från både Tempo Skatås och Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzeria, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur golfbana och sjöar för svalkande bad. I närheten ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår, Göteborgs fältrittklubb samt GLTK med tennisbanor och Nordic Wellness.

Bostadens 82 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren slås man direkt av den härliga takhöjden som präglar bostaden. Entrén smyckas av vacker kolmårdsmarmor som sedan övergår till stavparkett i original och tapetserade väggar.

Ta er vidare till vardagsrummet som är ett rum för umgänge i goda vänners lag. Generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett större matsalsbord. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti tillsammans med dubbeldörrarna i glas till bostadens balkong. Balkongen ligger i sydostläge med sol från morgon till eftermiddag och har utsikt över härlig grönska. För optimalt välbefinnande erbjuder vardagsrummet även en fungerande öppen spis. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett i original och de vitmålade väggarna bryts av med en mönstrad fondtapet.

Köket har köksinredning från HTH med vita underskåp medan överskåpen har luckor i både svart och frostat glas. I den ljusa bänkskivan finner man en integrerad induktionshäll samt nedsänkt ho i sten. Köket erbjuder även en fläkt, varmluftsugn i ergonomisk höjd, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys samt en egen tvättmaskin. Vid fönstret ryms en matplats för fyra personer. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i vitt och mörkblått.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av vacker stavparkett och väggarna är tapetserade.

Det andra sovrummet är även det rymligt med plats för dubbelsäng alternativt säng och arbetshörna. Ljust laminatgolv och ljusa väggar. Förvaringsmöjligheter finns i form av två tidstypiska inbyggda garderober med överskåp.

Badrummet har klassiska materialval som grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med en matchande grå bård. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt en duschhörna med vikdörrar i glas. Ett fönster bidrar med uppskattat dagsljus och vädringsmöjlighet.

Till lägenheten hör det både vindsförråd och källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 488 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 6,6887%. Andel av årsavgift är 6,62%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 345 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1947.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 82 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 118 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-12-18.

Information Förening

Förening: Brf Birkagatan 24. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade 2005 fastigheten Torp 35:3 i Göteborgs Kommun. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet skall skrivas om under 2026. Brf Birkagatan 24 består av 14 lägenheter som upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gemensam tvättstuga, snickarbänk samt cykelförråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomisk förvaltningen administreras av Revisorsringen.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. På sikt planeras renovering av balkonger.
1992 omläggning av takpapp.
2006 byte av rör- och el-stammar samt totalrenovering av badrum.
2008 renovering av trapphus samt byte till säkerhetsdörrar.
2010 nyanläggning av parkeringsplatser.
2013 byttes samtliga fönster till energiglasfönster samt montering av takbrygga och snörasskydd.
2018 gjordes en värmejustering av fackmän i lägenheterna.

Parkering: Föreningen förfogar över 6 parkeringsplatser. Kostnaden för att hyra en plats är ca 319 kr. Det är i dagsläget kö.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät och TV via Comhem. Bredband tecknas själv av bostadsrättsinnehavaren.

Gårdsplats: Till föreningen tillhör två uteplatser för medlemmarna att nyttja.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning