Såld

Balkong i soligt västerläge mot grönska

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Volrat Thamsgatan 7A

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 250 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1944
Adress:
Volrat Thamsgatan 7A,
412 60 Göteborg
Kvällsvy över Eklandagatan
Kvällsvy över Eklandagatan
Direkt närhet till Korsvägen!
Direkt närhet till Korsvägen!

Beskrivning

På Volrat Thamsgatan 7A hittar ni detta guldkorn på våning 3 av 6. Här bor du i ett lugnt läge men bara en kort promenad från Chalmers, Avenyn och Göteborgs övriga evenemangsstråk. Bostaden genomsyras av ett härligt ljusinsläpp från tydliga fönsterpartier som bidrar till en luftig atmosfär. Ljusa väggar och fina golv såsom original parkett lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Hiss finns!

Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara några minuters promenad bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen. Utanför finns det även bra kommunikationer. Från Gibraltargatan går direktlinje 55 till Chalmers Lindholmen. Vidare finns även busshållplatsen på Viktor Rydbergsgatan.

Möjlighet till snabbt tillträde finns.

Kontakta ansvarig mäklare David Söderholm på 070 455 22 84 alternativt david.soderholm@lundin.se

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 250 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och digital-tv (basutbud) - Ett obligatoriskt tillägg om 200/kr mån för bredband tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel av årsavgift är 1,28358%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 150 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Enligt schablon, kan variera beroende på förbrukning och avtal.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 30.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns.

Byggår: 1944.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Lägenheten är registrerad som 53,5 kvm enligt HSB.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Bilplats: Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser som är reserverade för medlemmar i HSB:s Bostadsrättsförening Hämplingen. Plats kan hyras till en kostnad om 500 kr / mån. Det finns även en samfällighet som tillhandahåller ytterligare 47 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 2000 kr / år. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs stads hemsida.

Övriga byggnader:

Föreningen har 2 gemensamma tvättstugor; en akuttvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner och 2 torktumlare samt en större tvättstuga med 3 tvättmaskiner och 1 torktumlare med 2 tillhörande torkrum.

I föreningen finns även en gemensam bastu samt ett gästrum som kan bokas av medlemmar för ca 100 kr/natt.

Föreningen har fyra väl tilltagna cykelförråd, där det även finns plats för att ställa barnvagnen.

Information Förening

Förening: HSB Brf Hämplingen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 80 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Hämplingen äger fastigheten Johanneberg 17:10. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Volrat Thamsgatan 7A-D samt Olof Rudbecksgatan 13, 13B och 13C. Föreningen består av 80 st bostadsrätter och 1 st lokal. Sammanlagd lägenhets- och lokalyta är 4203 kvm.

För mer information besök gärna föreningens hemsida på http://hamplingen.se/ alternativt se årsredovisningen.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor som lokaliseras i källaren. En av dem är bokningsbar och den tillhandahåller tre tvättmaskiner, två torkrum, en torktumlare samt en mangel. Den andra tvättstugan är det drop-in tider på. Den tillhandahåller två tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp. Föreningen har även övernattningslägenhet, cykelrum, barnvagnsrum och bastu.

Föreningens ekonomi: Under räkenskapsåret höjdes avgifterna fr.o.m. 2019-01-01 med 2%. Efter räkenskapsårets utgång lämnades avgifterna oförändrade.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 1980-talet byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Tak och el i fastigheten sågs över, samtliga fönster byttes och fasad renoverades.
2007 Byttes frånluftsfläkten. Under samma år renoverades hisskorgar i uppgång C och D, balkonger besiktigades och högtrycksspolning av avloppsstammar i kök och badrum utfördes.
2009 Gjordes en renovering av gård.
2010 Målades samtliga trappuppgångar och fastigheten energideklarerades.
2011 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2012 Sågs fasad och tak över.
2013-2014 Rustades entréer och portar upp.
2015 Installerades nytt portsystem.
2017 Föreningen har utfört renovering av fasad, fönster, balkonger och dörrar.
2018 Byte av tvättmaskin och torktumlare. OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2019 Energideklaration

Föreningens underhållsplan följs och revideras årligen i samarbete med HSB. Fastigheten är i gott skick.

TV och bredband: Föreningen har sedan 2010 ett förmånligt gruppavtal med Bredbandsbolaget. Kostnad 200 kr/månad som ett tillägg till din avgift som föreningen aviserar dig genom HSB. I priset ingår en trådlös router samt ett telefonabonnemang. Väljer du att nyttja telefonabonnemanget fakturerar Bredbandsbolaget kostnaden för samtalen direkt till dig.
Föreningen har avtal med Comhem avseende digital-TV. Samtliga lägenheter har tillgång till ett analogt grundutbud och digital-TV Small utan extra kostnad.
Läs mer om TV och bredband på föreningens hemsida www.hamplingen.se.

Gårdsplats: Stor härlig grönyta på husets baksida med två uteplatser med grillmöjligheter där föreningen tillhandahåller grillar och möbler.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!