Snart till salu

Härlig tvåa med stilrena materialval & egen uteplats i söderläge

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Wingårdsgatan 1E

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
2 480 000 kr
Avgift:
2 760 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 49,6 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Wingårdsgatan 1E,
416 54 GÖTEBORG
Intresserad av denna bostad - Jennieann

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

Hjärtligt välkomna till denna härliga tvåa som är bekvämt belägen på markplan med egen ingång och egen uteplats i söderläge. Lägenheten nyproducerade 2018 och erbjuder ljusa och stilrena materialval med en naturskön känsla. Trivsamma sällskapsytor med kök och vardagsrum i en öppen planlösning som har utgång till den egna uteplatsen. Rofyllt sovrum med goda förvaringsmöligheter och det finns även ytterligare förvaring i den inredda klädkammare. Till sist har ni ett helkaklat badrum med lyxen att ha både tvättmaskin och torktumlare. Här är det bara att flytta in och njuta av tillvaron!

Bostaden disponeras enligt följande:

Man välkomnas av en egen ingång med plats för en liten cafégrupp där man kan njuta av morgonsol.

Innanför ytterdörren möts man av en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder via en hatthylla. Ytterligare förvaring finns i en inredd klädkammare. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett. Stilrena ytskikt vilka är genomgående i bostaden och lämnar en neutral bas för er att inreda efter.

Vidare in i bostaden möts ni av kök och vardagsrum i en öppen planlösning som har utgång till den mysiga uteplatsen med soligt söderläge. Uteplatsen är stenlagd och här kan ni möblera med ett större bord som ger plats för många gäster vid kvällens grillningar alternativt möblera med solsängar och soffgrupp. Vardagsrumsdelen ger utrymme för möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp med bord och tv-möbel.

Köket har tidlösa materialval där köksinredningen är vit med släta luckor vilket kombineras med en bänkskiva i trälaminat och vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggnadsugn och mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är från Siemens. Intill köket har en matplats för minst fyra gäster en given plats.

Sovrummet är en plats för avkoppling och väggar är målade i en matt blå kalkfärg från Jotuns serie Lady Minerals. Möblera gärna med en dubbelsäng med avlastningsbord för att nyttja ytan på bästa sätt. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Två fönsterpartier bjuder på ett härligt ljusinsläpp.

Det helkaklade badrummet har grått klinker och vitt kakel och inredning från IFÖ. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas samt en egen tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Siemens som underlättar vardagen.


Här bor ni centralt men ändå lugnt och tryggt med närhet till natur- och grönområden. Wingårdsgatan ligger med kort gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat och Skatås med motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns mataffär, servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang och blomsterbutik. Goda kommunikationer med två spårvagnar från närliggande hållplats och det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 480 000 kr

Avgift: 2 760 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån tillkommer för tv, bredband och IP-telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,34306%. Andel av årsavgift är 3,34306%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1026.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1949.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 49,6 m². Areauppgifter enligt föreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft, Självdrag.

Uteplats: Egen uteplats.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 183 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-03-09.

Information Förening

Förening: Brf Wingårdsgatan 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 27 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Wingårdsgatan 1 består av ett flerbostads hus och äger byggnaden Kålltorp 119:1, som upplåts med tomträtt. Byggnaden är uppförd 1949 och adresserna i föreningen är Wingårdsgatan 1 A-F. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträtten omförhandlades 2019-04-11.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan är belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med; två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Föreningen har nyligen byggt om en tidigare lokal till två nya lägenheter vilket var bra för ekonomin. I dagsläget finns inga planerade avgiftsföringar (2020-11-04).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som upprättades 2018. Inom den närmsta tiden finns inga planerade renoveringar
Föreningen planerar att utföra en ny energideklaration.
Utförda renoveringar:
2018: Slutfördes ombyggnad av lokal till 2 lägenheter.
2017: Föreningen har haft en omfattande renovering av gårdsmiljön som innefattade dränering runt fastigheten, förstärkning av bottenplattan, tillskapande av nya parkeringsplatser med laddningsstolpar samt ett nytt sopsorteringssystem. Dessutom har föreningen bytt avloppsrör, totalrenoverat tvättstuga/torkrum samt påbörjat ombyggnation av den outhyrda lokalen till två lägenheter.
2016: Renovering av samtliga trapphus.
2014: Installation av fiber & byte av porttelefon.
2013: Renovering av fasad och byte av samtliga köksfönster. Byte till säkertsdörrar. Installation av postfack i källaruyrymmena.
2012: Stambyte och renovering av samtliga badrum. Elrenovering.
2019: Takbyte på lågdelen av byggnaden.

Parkering: Föreningen förfogar över 3 garageplatser samt 14 parkeringsplatser. Kostnad för parkering är 500 kr/mån. I dagsläget är det tre personer i kö (2020-11-04).
I området råder fri parkering på gatorna. Utanför huset finns gratis 2 h parkering dagtid, efter kl 18.00 kan man stå hela natten. I området finns också betalparkering med låg taxa.

TV och bredband: Tv, fiberbredband samt IP-telefoni från Telenor. Föreningen har ett kollektivt avtal och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med exempelvis 10/90.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning