Attraktivt läge mitt i stan med västerbalkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Tredje Långgatan 42

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 325 000 kr
Avgift:
3 520 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 61,1 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1978
Adress:
Tredje Långgatan 42,
413 27 GÖTEBORG

Beskrivning

På Tredje Långgatan bor ni mitt bland långgatornas charm i populära Linné. Lägenheten utgörs av tre rum och kök och har byggts om på ett smart sätt från sin tidigare planlösning. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och balkong i västerläge. Här erbjuds ni ett generöst vardagsrum med utgång till balkongen, välplanerat arbetskök, två bra sovrum, gott om förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum. Perfekt centralt läge mitt i stan!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob samt en skjutdörrsgarderob längre in i hallen.

Vardagsrummet är generöst utformat och kan inredas med soffhörna, matsalsbord samt övrigt möblemang. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och härifrån nås även lägenhetens balkong i västerläge.

Praktiskt arbetskök som erbjuder bra förvaring och generösa arbetsytor och präglas av en fin blommönstrad fondtapet. Köket har köksinredning i vitt, bänkytor i laminat och stänkskydd i vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt rosa kyl med frys från Smeg. Ett runt fönster in mot ett av sovrummen bidrar med ljusinsläpp.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet var tidigare en del av köket och nås från vardagsrummet. Här kan man inreda med säng och arbetshörna. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel med dekorativ bård. Inredningen består av wc, kommod med skålformat handfat, spegel med belysning, duschhörna med raka vikdörrar i glas samt en tvättmaskin.


Lägenheten disponeras som 3 rum och kök enligt nuvarande planlösning men är registrerad som 2 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning.


Linnéstaden är ett av stadens mest populära områden med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid Södra Älvstranden. Närhet till mycket goda kommunikationer.

Varmt välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 325 000 kr

Avgift: 3 520 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,388%. Andel av årsavgift är 0,43428%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4225/1205.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1978.

Storlek: 3 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 61,1 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Disponeras som 3 rum och kök enligt nuvarande planlösning men är registrerad som 2 rum och kök.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 77 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-10-09.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Information Förening

Förening: Brf Galeasen Linnéstaden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 239 st lägenheter varav 23 st hyresrätter och 8 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Galeasen Linnéstaden bildades år 2000 och är en fristående bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Masthugget 5:11 som bebyggdes år 1977. Gatuadresserna är Tredje Långgatan 36, 38, 40, 42, Fjärde Långgatan 17, 19, 23, 25, samt Värmlandsgatan 21.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum i källaren och barnvagnsrum i entrén, cykelställ på gården samt tvättstugor med tre tvättmaskiner och två torkskåp. Till alla lägenheter hör ett källarförråd.
Föreningen har inte övernattningslägenhet, bastu eller hobbyrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av SBC. Under 2020 tog föreningen upp lån om ca 25 Miljoner SEK för att bekosta tak, fasad och balkong underhållen. Efter denna upplåning med inga andra förändringar på lånen så har föreningen en skuld på ca 4 100 kr/kvm och en skuldkvot på 5,5. Även då så är det en förening med god ekonomi och med tanke på att föreningen äger ett antal hyreslägenheter som säljs alltefter som kontrakten sägs upp så är föreningen, i sin storleksklass, en av de ekonomiskt starkaste föreningarna i Göteborg. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-11-11).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Folksam. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2000 och 2049. Underhållsplanen uppdaterades 2018.
Det finns inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren.
Kommande renoveringar enligt underhållsplan:
2028 - Byte av elsystem
2028 - Stambyte
2038 - Byte av hissar
Utförda renoveringar:
2001 genomgång av ventilationen med installation av nya frånluftsfläktar på vinden.
2002-2003 renovering av samtliga badrum samt värmeinjustering.
2007 uppdaterades tvättstugorna med nya maskiner.
2008-2009 renovering av hisskorgarna, totalrenovering av trapphusen samt byte till säkerhetsdörrar och postboxar.
2011 totalrenovering av porttelefonsystemet. Nyckelbrickor (taggar) infördes.
2011-2013 har föreningen bytt samtliga fönster och balkongdörrar samt renoverat balkongerna. Värmeisoleringsförmågan är kraftigt förbättrad och alla fönster är öppningsbara.
2013-2014 utfördes upprustning av gården.
2017 belysning i trappor och korridorer.
2019 utfördes förstärkning av källarförråd.
2019-2020 byte av tak, fasad och balkongfronter med start i B-huset (uppgång 19, 23, 25, 42) under 2019 och sen A-huset (uppgång 17, 21, 36, 38, 40) under 2020.

Parkering: Parkeringshuset som ligger på Värmlandsgatan 17-19 samägs av Brf Galeasen Linnéstaden, Brf Jakten och Brf Skonaren på Masthugget 6:18 genom Långgatornas samfällighetsförening, LSF. Dygnetruntparkering 850 kr/mån, ca 1 års kö. Dagtidsparkering 640 kr/mån (exkl. moms).

TV och bredband: Tv via Comhem och fiberbredband via iTUX med hastigheter upp till 1 000 Mbit.

Gårdsplats: Grönskande gård med lekplats, grill och utemöbler.

Övrigt: Föreningen är medlem i Långgatornas samfällighetsförening med andel 33,33%..

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning