Insynsskyddat & högt läge med vidsträckt utsikt

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Befälsgatan 4

3:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 350 000 kr
Avgift:
3 440 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 75 kvm
Våning:
6/14, hiss
Byggår:
1960
Adress:
Befälsgatan 4,
415 25 GÖTEBORG
Rymligt vardagsrum med utgång till balkong
Rymligt vardagsrum med utgång till balkong
Västerläge ger eftermiddagssol
Västerläge ger eftermiddagssol
Utsikt över Göteborg
Utsikt över Göteborg
Ekparkett i original
Ekparkett i original
Kök renoverat 2017/18
Kök renoverat 2017/18
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Stambytt badrum
Stambytt badrum
Välkomna!
Välkomna!

Beskrivning

I ett högt och fritt läge ligger denna ljusa trea med insynsskyddat läge och vidsträckt utsikt åt väster. Välplanerat och renoverat kök samt generöst utformat vardagsrum. Stor inglasad balkong mot soldränkt västerläge. Två sovrum med god förvaringsmöjligheter. Vidsträckt utsikt hela vägen mot Göteborgs hamninlopp och kända landmärken som Läppstiftet och Masthuggskyrkan. Helkaklat badrum som stamrenoverades 1996.

Riksbyggens Brf Kvibergs park är en välskött, mycket populär och skuldfri förening.

Kviberg är en snabbt växande stadsdel där Göteborgs stad satsar på att området ska vara störst inom idrott och friluftsanläggningar. Kviberg har därför ett stort utbud av detta med sina många fotbollsplaner, Klätterdome, padelbana, skatepark och inomhushall samt beachvolleybanor. Nordens största multisportanläggning, Prioritet Serneke Arena, som ligger i området har längdskidanläggning, fotbolls- och handbollsplaner inomhus, grundskola och gymnasium med idrottsinriktning, gym, hotell, konferens, restaurang, bar och caféer. Goda kommunikationer med spårvagnslinjerna 6, 7 och 11 som tar ca 10 minuter till centrala stan. Bra cykelvägar finns till både Göteborg, Partille och Sävedalen.

Gamlestadens centrum ligger på bekvämt avstånd och erbjuder allt från vårdcentral, apotek, bank och bibliotek till butiker, systembolag, restauranger och caféer. Det nya köpcentret som ska byggas i SKF:s gamla fabriksområde, kommer att innehålla bland annat shoppinggalleria, restauranger, bostäder och kontorslokaler.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flera inbyggda garderober. Golvet pryds av ekparkett.

Välplanerat kök som renoverades 2017/2018. Köksinredning med vita spegelluckor, bänkytor i svart och vitt kakel. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, mikro, diskmaskin samt inbyggd kyl med frys. Ekparkett och vitmålade väggar. Här ryms en matplats för 4-6 personer. Ljusinsläpp från ett fönster som vetter mot den inglasade balkongen i västerläge.

Ljust och lättmöblerat vardagsrum som kan inredas med både soffa och matsalsbord. Ett stort fönsterparti i väster bidrar med ljusinsläpp och vidsträckt utsikt. Originalparkett och vitmålade väggar. Härifrån nås balkongen.

Båda sovrummen är belägna med högt och insynsskyddat läge. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Gott om förvaring i garderober.

Helkaklat badrum i ljusa toner som stamrenoverades i föreningens regi 1996. Här finns wc, handfat, spegelskåp samt duschhörna. Delar av inredningen byttes ut 2017/18.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 350 000 kr

Avgift: 3 440 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Inre reparationsfond är 6 863 kr. Andel i föreningen är 0,438%. Andel av årsavgift är 0,4396%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 200 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1605.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 14, hiss finns.

Byggår: 1960.

Storlek: 3 rum. Boarea ca 75 m². Areauppgift enligt föreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften.

Bilplats: Föreningen har 109 st P-platser och 115 st varmgarage. Till samtliga är det separat kö, för ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Energideklaration: Energiprestanda 149 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Riksbyggen BRF Kvibergs Park. Föreningen är en bostadsrättsförening (oäkta).
I föreningen finns 256 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14.
Lägenhetsfördelningen är följande:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Föreningen har en mycket stabil ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Man höjde avgifterna senast under 2013 med c:a 2,5%, och avgifterna var innan dess oförändrade sedan flera år. Föreningen har under 2016 löst sina sista lån och är därmed skuldfria.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2019: Rustat upp hissar, byte skadad panel på garage, upprustning lekplats
2018: Sett över ventilationen
2016: Fasadtvätt
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
1996: Stamrenovering.

Övrigt: Föreningen har egen fast anställd personal som ansvarar för fastighetsskötsel.
Även den tekniska förvaltningen sköts av egen personal.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning