Såld

Ett välrenoverat radhus med saltvattnet inom räckhåll

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Matilda Ivarsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vallhamnsgatan 106

Näset

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
116 kvm
Byggår:
1975
Tomtarea:
155 kvm
Adress:
Vallhamnsgatan 106,
421 66 Västra Frölunda

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Ja, det är nästan så att doften från saltvattnet kan bli en del av ert uppvaknande på morgonen. Radhuset på Vallhamnsgatan 106 på Näset är omsorgsfullt omhändertaget och de utförda renoveringarna fyller inte enbart en praktisk funktion utan skapar också en tidlös enlighet genom bostadens 116 kvm. Entréplan är utformad för de sociala sammanhangen, perfekt samlingsplats en fredag framför På spåret och därefter duka upp för att avnjuta en middag. Under det varmare halvåret ansluter ni istället ut på den härliga uteplatsen i sydvästläge.
Välkomna till det hemtrevliga radhuset på Näset!

Ett optimalt planerat radhus som genomgått omfattande och smakfulla renoveringar under de senaste åren. Huset andas funktionalitet och det finns en enhetlighet igenom hela bostaden i allt från de naturnära färgvalen på väggarna och golven, till det tidlösa Marbodalköket med praktisk utformning.

Entréplan:
En mysig stenläggning med dekorationsbelysning leder oss mot entrén. De stora fönsterpartierna från vardagsrummet ger ett härligt ljusinsläpp till välkomnandet. Golvets ekparkett breder ut sig från hallen till vardagsrummet som tillsammans med de nya trappstegen i ek, vita vanglarna och belysningen under trappräcket, ger ett klassiskt och hemtrevligt första intryck. Härliga sällskapsytor som bland annat utgörs av ett renoverat kök från Marbodal (2016) med vita skåpsluckor och mörk bänkskiva. Den maskinella utrustningen är från Electrolux och Sandström (2016/2014) och består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, inbyggd mikro och ugn i ergonomisk höjd samt induktionshäll. Från köket når ni smidigt vardagsrummet som ni kan inreda med en större soffa, fåtölj och TV med en anslutande del för middagsbord. Härifrån kliver ni ut på den härliga uteplatsen och har ett soligt sydvästläge. Perfekt för avkoppling i solen under sommaren eller för den grillsugna individen att alltid besitta möjligheten till att få vända en biff över kolbäddden, oavsett årstid! Vidare har vi givetvis en gäst-WC (2016) och en nyrenoverad tvättstuga (2019) i praktisk utformning med klinker i grått med golvvärme och vitkaklade väggar, arbetsbänk, diskho, två utdragbara torkställningar på väggen, tvättmaskin och torktumlare från Bosch samt skåp från Marbodal i samma serie som i köket, väldigt smakfullt!

Övre plan:
En trappa upp har vi platserna för återhämtning; sovrummen. Det finns i nuläget fyra sovrum och två klädkammare varav den ena är renoverad med väl genomtänkt utformning och funktion. Sovrummen är inredda med ekparkett och ljusa naturnära färgval, vilket ger en bra grund för god sömn. I det stora sovrummet finns en anslutande balkong, vilket är härligt när sömnen skall vädras ut. Sovrummen är rymliga och kan inredas med en större säng och nattduksbord. Önskas det mer förvaring så finns möjligheterna att inreda med byrå eller garderob i rummen och forma bohaget efter hur er situation ser ut.
Badrummet har vitt kakel och klinker med golvvärme, duschhörna, WC och handdukstork.

Det är ett väl omhändertaget radhus där den röda tråden leder oss genom bohaget. Ett boende som ni oavsett livssituation har förutsättningarna att trivas i. Ni kommer bo i ett väldigt trevligt område med alla dess bekvämligheter och attraktiva kvaliteter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: 2 998 000 kr varav byggnadsvärde 1 554 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Upplåtelseform: Tomträtt

Tomträttsavgäld: 12 936 kr/år t.o.m 2025-08-14. Avgäldsperiod: 10 år.

Energideklaration: Utförd 2016-10-18. Energiprestanda 55 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Driftkostnad: Totalt ca 35 712 kr/år. Personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El:12 000 kr/årRenhållning:2 068 kr/årSamfällighet:17 444 kr/årFörsäkring:4 200 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Fastighetsavgift: 8 524 kr/år

Information Fastighet

Adress: Vallhamnsgatan 106, 421 66 Västra Frölunda. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Näset 75:83

Byggnadstyp: Radhus, 2 plans parhus. Byggår: 1975

Byggnadssätt: Grund:Betongplatta Stomme:TräFasad:TräTakbeklädnad:EternitFönster:3-glasfönster isolerUppvärmning:Direktverkande el och värmepump-luft/luftVentilation:SjälvdragVatten/avlopp:Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Besiktigad: Ja

TV och bredband: TV: Com Hem. Bredband: Com Hem.

Storlek: Boarea 116 kvm. 5 rum varav 4 sovrum. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt: Tomtarea 155 kvm. En härligt altan med anslutning från vardagsrummet samt en balkong med anslutning från det stora sovrummet. Uteplatserna är belägna i syd/västläge.

Övriga byggnader: Nyrenoverat förråd vid entrén.

Bilplats: Garage i länga.

Renoveringar: 2016-2019:
- Nylagt golv, ekparkett, laminat och lister.
- Ny balkongdörr och golv.
- Ny ytterdörr och innerdörrar.
- Nya element.
- Kök från Marbodal med maskinell utrustning från Electrolux/Sandström.
- Spotlights i kök samt badrum.
- Nya vägguttag och strömbrytare.
- Gäst WC.
- Nya trappsteg i ek.
- Samtliga innerdörrar.
- Installation av ventilationsventiler i samtliga rum.
- Eldriven garageport.
- Entrétak.
- Ommålning av fasad.
- Nya stenplattor vid entrén.
- Ny belysning vid uteplatsen.
2019-2020:
- Tvättstugan, skåp från Marbodal.
- Varmförrådet.

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Näset GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Samfällighet: Göteborg Näset S:137.

Planbestämmelser: Stadsplan Ändring Av Dp.

Tillträdesdag: 2021-07-07 00:00:00

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Näset

Eftersom Näset är en halvö, ett näs, finns havet nära till hands var du än bor. En kort promenad tar dig ner till saltstänkta klippor, mysiga badvikar och fina småbåtshamnar.

Näset har en varierad bebyggelse som främst består av villor och radhusområden.
I mitten av 1900-talet fanns här endast lantgårdar och mindre sommarstugor. Då var Näset ”landet” och storstaden låg långt bort. Idag är avståndet till stan inte långt. Med bil eller buss når du snabbt Göteborgs centrum eller Frölunda torg. Här finns ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus. Högsbo och Sisjöns industriområden har också flera köpcentra och stormarknader. Vid Opaltorget finns apotek och vårdcentral.

Näset är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. För den som vill motionera, finns många alternativ. Vid Åkeredsvallen har Näsets SK sin fotbollsverksamhet. Alldeles intill ligger Sportarenan med badminton-, tennis- och innebandyplaner samt gym. Vid Välen och Frölunda Torg finns ytterligare träningsanläggningar.

Näset är en marin miljö där båtliv pågår året om. Mitt på Näset ligger Valeberget. Härifrån har man en magnifik utsikt över den södra skärgården. En årlig tradition på Näset är att fira Valborg tillsammans uppe på Valeberget.

Näset inbjuder till ett behagligt och stadsnära boende alldeles vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning