Snart till salu

Ett välrenoverat radhus med saltvattnet inom räckhåll

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Matilda Ivarsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Vallhamnsgatan

Näset

Kortfakta

Rum:
5 rum
Boarea:
ca 116 kvm
Byggår:
1975
Tomtarea:
ca 155 kvm
Adress:
Vallhamnsgatan,
421 66 Västra Frölunda

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på carl.hogeus@lundin.se.

Ja, det är nästan så doften från saltvattnet kan bli en del av ert uppvaknande på morgonen. Radhuset på Vallhamnsgatan vid Näset är omsorgsfullt omhändertaget och de utförda renoveringarna fyller inte enbart en praktisk funktion utan skapar en tidlös enlighet genom bostadens 116 kvm. Entréplan är utformad för de sociala sammanhangen, perfekt att samlas en fredag framför På spåret och därefter duka upp för att avnjuta en middag. Under det varmare halvåret ansluter ni istället ut på den härliga uteplatsen i sydvästläge.
Välkomna till det hemtrevliga radhuset vid Näset!

Ett optimalt planerat radhus som genomgått omfattande och smakfulla renoveringar under de senaste åren. Huset andas funktionalitet och det finns en enhetlighet igenom hela bostaden i allt från de naturnära färgvalen på väggarna och golv, till ett tidlöst Marbodalkök med praktisk utformning.

Entréplan:
En mysig stenläggning med dekorationsbelysning leder oss mot entrén. De stora fönsterpartierna från vardagsrummet ger ett härligt ljusinsläpp till välkomnandet. Golvets ekparkett breder ut sig från hallen till vardagsrummet som tillsammans med de nya trappstegen i ek, vita vanglarna och belysningen under trappräcket, ger ett klassiskt och hemtrevligt första intryck. Härliga sällskapsytor som bland annat utgörs av ett renoverat kök från Marbodal (2016) med vita skåpsluckor och mörk bänkskiva samt maskinell utrustning från Electrolux och Sandström (2016/2014) som består av integrerad kyl och frys i fullhöjd, inbyggd mikro, varmluftsugn och induktionshäll. Från köket når ni smidigt vardagsrummet som ni kan inreda med en större soffa, fåtölj och TV med en anslutande del för middagsbord. Härifrån kliver ni ut på den härliga uteplatsen om ca 40 kvm som är klädd i trall och har ett soligt sydvästläge. Perfekt för att avkoppling i solen under sommaren eller för den grillsugna individen att alltid besitta möjligheten till att få vända en biff över kolbäddden, oavsett årstid! Vidare har vi givetvis en gäst WC (2016) och en nyrenoverad tvättstuga (2019) i praktisk utformning med klinker i grått med golvvärme och vitkaklade väggar, arbetsbänk, diskho, två utdragbara torkställningar på väggen, tvättmaskin och torktumlare från Bosch samt skåp från Marbodal i samma serie som i köket, väldigt smakfullt!

Övre plan:
En trappa upp har vi platserna för återhämtning; sovrummen. Det finns i nuläget fyra sovrum och två klädkammare varav den ena är renoverad. Sovrummen är inredda med ekparkett och ljusa naturnära färgval, vilket ger en bra grund för god sömn. I det stora sovrummet finns en anslutande balkong, vilket är härligt när sömnen skall vädras ut. Sovrummen är rymliga och kan inredas med en större säng och nattduksbord. Eftersom klädkammarna är nyrenoverade är de väl genomtänkta med dess utformning och funktion. Önskas det mer förvaring så finns möjligheterna att inreda med byrå eller garderob i rummen och forma bohaget efter hur er situation ser ut.
Badrummet är har vitt kakel och klinker med golvvärme, duschhörna, WC och handdukstork.

Det är ett väl omhändertaget radhus där den röda tråden leder oss genom bohaget. Ett boende som ni oavsett livssituation har förutsättningarna för att trivas i. Ni kommer bo i ett väldigt trevligt område med alla dess bekvämligheter och attraktiva kvalitéter.
- Välkomna till Vallhamnsgatan på Näset!

Information Ekonomi

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 998 000 kr varav byggnadsvärde 1 554 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 35 712 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 4 200 kr/år, renhållning 2 068 kr/år, hushållsel 12 000 kr/år, och samfällighet 17 444 kr/år.
Ovan driftskostnad är delvis en information från säljaren, uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. TV och bredband via Com Hem är inkluderat i samfällighetsavgiften.

Fastighetsskatt: 8 524 kr/år.

Pantbrev: Det finns 8 pantbrev om sammanlagt 3 168 750 kr.

Tomträttsavgäld: Tomträttsavgäld 12 936 kr/år t o m 2025-08-14.

Servitut, planbestämmelser m m: Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Näset GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Samfällighet: Göteborg Näset S:137.
Planbestämmelser: Stadsplan Ändring Av Dp.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Näset 75:83.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plans parhus.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1975.

Senaste renovering/ombyggnad: 2016-2019:
- Nylagt golv, ekparkett, laminat och lister.
- Ny balkongdörr och golv.
- Ny ytterdörr och innerdörrar.
- Nya element.
- Kök från Marbodal med maskinell utrustning från Electrolux/Sandström.
- Spotlights i kök samt badrum.
- Nya vägguttag och strömbrytare.
- Gäst WC.
- Nya trappsteg i ek.
- Samtliga innerdörrar.
- Installation av ventilationsventiler i samtliga rum.
- Entré tak.
- Ommålning av fasad.
- Nya stenplattor vid entrén.
- Ny belysning vid uteplatsen.
2019:
- Tvättstugan, skåp från Marbodal.
- Varmförrådet.

Storlek: Boarea ca 116 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Betongplatta . Stomme: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Eternit. Fönster: 3-glasfönster isoler.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el och luftvärmepump.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 55 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-10-18.

TV- och internetanslutning: TV: Com Hem. Internet: Com Hem.

Uteplats: En härligt altan med anslutning från vardagsrummet samt en balkong med anslutning från det stora sovrummet. Uteplatserna är belägna i västerläge.

Övriga byggnader: Nyrenoverat varmförråd vid entrén.

Tomt: Tomtarea 155 m².

Näset

Eftersom Näset är en halvö, ett näs, finns havet nära till hands var du än bor. En kort promenad tar dig ner till saltstänkta klippor, mysiga badvikar och fina småbåtshamnar.

Näset har en varierad bebyggelse som främst består av villor och radhusområden.
I mitten av 1900-talet fanns här endast lantgårdar och mindre sommarstugor. Då var Näset ”landet” och storstaden låg långt bort. Idag är avståndet till stan inte långt. Med bil eller buss når du snabbt Göteborgs centrum eller Frölunda torg. Här finns ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus. Högsbo och Sisjöns industriområden har också flera köpcentra och stormarknader. Vid Opaltorget finns apotek och vårdcentral.

Näset är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. För den som vill motionera, finns många alternativ. Vid Åkeredsvallen har Näsets SK sin fotbollsverksamhet. Alldeles intill ligger Sportarenan med badminton-, tennis- och innebandyplaner samt gym. Vid Välen och Frölunda Torg finns ytterligare träningsanläggningar.

Näset är en marin miljö där båtliv pågår året om. Mitt på Näset ligger Valeberget. Härifrån har man en magnifik utsikt över den södra skärgården. En årlig tradition på Näset är att fira Valborg tillsammans uppe på Valeberget.

Näset inbjuder till ett behagligt och stadsnära boende alldeles vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning