Välplanerad lägenhet med helkaklat badrum

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Briljantgatan 92

2:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
1 550 000 kr
Avgift:
2 633 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
42,2 kvm
Våning:
1/3, hiss
Adress:
Briljantgatan 92,
421 49 VÄSTRA FRÖLUNDA

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Beskrivning

Nu erbjuds en välplanerad tvåa att förvärva på populära Briljantgatan. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med fönsterpartier som bjuder på ljusinsläpp. Vardagsrummet är en ypperlig plats för umgänge i goda vänners lag. Ni erbjuds utöver det ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, ett praktiskt kök i vitt med goda förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum med dusch. Välkommen på visning!

Bostadens 42,2 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med plats för av hängning direkt till höger. Ljusa ytskikt representerar väggarna.

Vardagsrummet öppnar upp sig till höger och ett stort fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel. Ljusa väggar och på golvet ligger ett parkettgolv.

Från hallen når ni även ett rofyllt sovrum med plats för enkel/dubbel säng och avlastningsmöbler. Fönster för ljusinsläpp och garderober för förvaring.

Praktiskt kök i original skick med bra arbetsyta och god förvaring för köksredskapen. Inredningen går i vitt tillsammans med en rostfri bänkskiva. Vitvarorna består av spis med ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl och frys. Naturlig matplats framför fönstret. Ljusa väggar och plastmatta på golvet.

Lägenhetens badrum finner ni intill hallen. Grått klinkergolv och helkaklade väggar med vita stora kakelplattor. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt dusch.

Grevegården med dess fantastiska placering i naturskön miljö i västra Göteborg inom stadsdelen Tynnered. Föreningen har ett bra läge med närhet till flertalet badplatser, båthamnar, strövområden, idrottsanläggningar, affärscentrum, skolor, förskola och med bra kommunikationer till hjärtat av Göteborg. Bra kommunikationer som tar en in till City via Järntorget, Brunnsparken och vidare förbi Korsvägen. Åt andra hållet finner vi köpcentrumet Nya Frölunda Torg.

Varmt välkommen att boka visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 550 000 kr

Avgift: 2 633 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,87%. Andel av årsavgift är 1,02382%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 400 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Briljantgatan 92, 421 49 VÄSTRA FRÖLUNDA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 493/1102

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 42,2 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Tillträdesdag: 2021-09-08 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Briljanthöjden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 62 lägenheter och 3 lokaler med adresserna Briljantgatan 86-92. I dagsläget upplåts ca 51 lägenheter med bostadsrätt och ca 12 lägenheter och med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 853 m². Brf Briljanthöjden förvärvade fastigheten under våren 2008.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen har latenta tillgångar i de hyresrätter som med tiden kommer säljas.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2010-09-07. Energiprestanda 143 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2011 och 2040.

Nya porttelefoner installerades 2006.
Föreningen målade om balkongerna och fräschade upp samtliga tvättstugor under 2009. Även södra gaveln renoverades under 2009.
Styrelselokalen renoverades 2012/2013.
Rörstambyte 2012.
Ny uteplats 2014.

TV och bredband: Kabel-tv via comhem, basutbud för tv-kanaler ingår.
Bredband via comhem. Se www.comhem.se för mer information om ytterligare utbud och priser.

Parkering: Föreningen har både parkeringsplatser, garageplatser och platser i bur (låsbara garageplatser). En parkeringsplats kostar ca 180 kr/mån, parkeringsplats under tak ca 275kr/mån och en plats i bur kostar ca 400 kr/mån.
Föreningen har både parkeringsplatser, garageplatser och platser i bur (låsbara garageplatser). En parkeringsplats kostar ca 180 kr/mån, parkeringsplats under tak ca 275kr/mån och en plats i bur kostar ca 400 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gemensamma cykelförråd, barnvagnsförråd och gemensam tvättstuga.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd på markplan.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning