Snart till salu

Gaveltvåa med lugnt gårdsläge & solig söderbalkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Mölndalsvägen 39

2:a Johanneberg / Almedal

Kortfakta

Avgift:
3 153 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
65,5 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1983
Adress:
Mölndalsvägen 39,
412 63 GÖTEBORG
Vinn Samsungs design-TV
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Varmt välkomna till denna härliga tvåa som är lugnt belägen i ett av gårdshusen. Bostaden har ett ljust gavelläge med fönster i två väderstreck och från den soliga söderbalkongen blickar ni ut över föreningens grönskande gård. Optimalt planerad planlösning med generösa rumsvolymer. Här bor ni i en mycket populär och stabil förening vilken erbjuder många fina gemensamma utrymmen såsom välutrustat gym, bastu samt festlokal.

Information Ekonomi

Avgift: 3 153 kr/månad. I avgiften ingår vatten och kabel-tv. Till avgiften tillkommer en kostnad för värme om ca 400kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,4147%. Andel av årsavgift är 0,4147%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Mölndalsvägen 39, 412 63 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1983

Lägenhetsnummer: 171/1305

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum. Boarea 65,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Såpbruket. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 211 lägenheter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Såpbruket äger fastigheten Krokslätt 1:12 i Göteborgs kommun med därpå tre uppförda byggnader. Föreningens adresser är Mölndalsvägen 27-43 (ojämna nummer).

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick förvaltning. Föreningens mål är att ha en sund och balanserad budget som säkerställer långsiktighet. Avgifterna sänktes med 5% inför verksamhetsåret 1 juli 2020 – 30 juni 2021. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-02-15).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullförsäkrad via Trygg Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2019-02-22. Energiprestanda 102 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Det pågår även en diskussion gällande bastun, om den ska förbli bastu eller om den ska göras om till lägenhet eller kanske en övernattningslägenhet.
2020-2021 Funktionsbesiktning balkonger
2021 Spolning dagvattensystem
2023 Smörjning, tätning och justering av fönster
2025 Spolning och filmning av spillvattenledningar
Urval av utförda renoveringar:
2019-2020 Fick föreningen godkänt bygglov för inglasning av balkonger.
2019 Installation av ny värmepump
2018 Spolning av avloppsstammar
2017 Installation säkerhetsdörrar
2016 OVK
2015-2016 Relining
2015 Interiör hissar
2014 Renoverat golv i soprum
2013 Trapphusrenovering och ny belysning.

TV och bredband: TV via Comhem där grundutbud ingår i avgiften. Fiberbredband via Telenor och Comhem.

Parkering: Föreningen hyr låsta inhägnade garageplatser av SGS på Framnäsgatan 13. Garaget är kameraövervakat. Priset för en garageplats är 400 kr/mån och kö gäller. Särskild tvättplats finns i garaget som kan användas av alla som hyr garageplats. Kön till garageplatserna varierar men det är sällan man behöver vänta särskilt länge på att få en plats. Platserna administreras av Bredablick. Styrelsen undersöker tillsammans med SGS möjligheten att erbjuda laddning av elbilar i garaget.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns totalt fem tvättstugor som är belägna i källaren. I varje tvättstuga finns två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp att tillgå. I föreningen finns även festlokal, gym, bastu, cykelförråd, barnvagnsrum och elektroniksoprum. Det finns även två grovsoprum inom fastigheten som är belägna vid uppgång 29 och 41 där du kan slänga möbler, cyklar, trädgårdsavfall och stora mängder wellpapp. I anslutning till föreningen finns dessutom en tennisbana som går att nyttja kostnadsfritt.
Föreningen har en stor och grönskande gård med lekplats, utemöbler samt grillmöjlighet.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap mellan förälder/barn med uppdelning 90/10.

OBS! Säljaren måste kontakta föreningens tekniska förvaltare hos Bredablick före lägenhetsskiftet då avflyttnings- och statuskontroll av lägenhet alltid ska genomföras före lägenhetsöverlåtelse, kontrollen ska utföras högst två månader innan försäljning. Syftet är att kontrollera att inga bostadsrätter överlåts som har otillåtna ändringar. Kontrollen som utförs är av övergripande okulär karaktär och ska ej jämställas med en besiktning. Kontrollen ersätter inte köparens undersökningsplikt. Föreningen står för kostanden av kontrollen men bostadsrättshavaren bekostar eventuella åtgärder.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning