Snart till salu

Perfekt 1,5:a med maxade kvadratmetrar

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Olof Rudbecksgatan 21

1,5:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
2 435 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
35 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
1942
Adress:
Olof Rudbecksgatan 21,
412 60 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Natursköna Näckrosdammen
Natursköna Näckrosdammen
Korsvägen och evenemangsstråket
Korsvägen och evenemangsstråket
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Välkomna till en härlig funkislägenhet som ligger på en lugn återvändsgata! Lägenheten har yteffektiv planlösning med maxade kvadratmetrar som tack vare 0,5 rummet skapar ett helt hem på liten yta. Genomgående generös takhöjd och ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Stort öppet kök och helkaklat badrum med dusch. Lugnt grönskande läge där man vaknar till fågelkvitter på sommaren. Vacker Göteborgsvy från porten med utsikt över Carlanderskas spira, Gothia Towers och Liseberg. Här bor du i en välskött förening med god ekonomi och låg belåning samt närhet till både universitet och allt innerstaden har att erbjuda.

I Johanneberg bor ni i hjärtat av Göteborg med närhet till välkända restauranger, biografer, nöjesliv och kultur. Tio minuters gångväg bort finns Avenyn med sitt utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Knutpunkten Korsvägen som ligger precis nedanför backen erbjuder goda buss- och spårvagnskommunikationer till stadens alla hörn. I närheten finner ni även Näckrosdammen, Chalmers samt delar av Göteborgs Universitet.

Information Ekonomi

Avgift: 2 435 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och IP-telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,02301%. 1,02269.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 270 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 170 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Olof Rudbecksgatan 21, 412 60 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1942

Lägenhetsnummer: 2/1102

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Hiss finns.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 35 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Göteborgshus nr 2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 72 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Johanneberg 11:1 och 12:3 med adress Olof Rudbecksgatan 15-25. Föreningen bildades år 1942 och har en sammanlagd lägenhetsyta enligt taxeringsbeskedet på 3 378 kvm.

Föreningens ekonomi: Riksbyggen i Göteborg sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen ekonomi är mycket god och stabil med en belåning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-02-11).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-10-22. Energiprestanda 164 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer underhållsplan, de två bostadsbyggnaderna är i gott skick.
2021-2022 planeras mindre målningsarbeten samt utbyte av belysning i ommålade lokaler.
Ca 2025-2030 planeras takomläggning
Genomförda renoveringar:
Fastigheterna genomgick en totalrenovering som avslutades år 1987 och omfattade bland annat byte av el-stigare och V/A-stammar i kök och badrum, omläggning tak samt installation av hiss i fastigheten.
2011 Tvättades och målades fasad och balkonger och mindre putsarbeten av fasad genomfördes. Under samma år besiktigades tak, nya entrédörrar installerades och samtliga fönsterbleck målades och tätades.
2012 Målades torkrum om och luftavfuktare i torkrum byttes.
2013 OVK-besiktning av ventilationen.
2014 Åtgärdades anmärkningar efter OVK.
2015 Ommålning trapphus.
2016 Värmesystem.
2017 Målning av husgrund och dörrar.
2018/2019 Totalrenovering av tvättstugan inklusive byte av maskinpark samt ny plattgång och delvis ny asfalt framför entréerna.
2019 Spolning av avloppsstammar samt OVK.
2019-2020 Relining av avloppsrör i bottenplattan (påverkade ej medlemmarna nämnvärt).
2020 Energieffektiviseringar/optimering samt mindre målningsarbeten.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Telia gällande digital-TV, fiberbredband och IP-telefoni.

Parkering: Föreningen har tillgång till ca 50 parkeringsplatser tillsammans med en annan brf och platserna handhas av Parkeringsföreningen Trollspisen Ek.förening. Årsavgiften är ca 2 100 kr. Svårt att säga kötid då det beror på omsättning. För köstatus maila parkering.trollspisen@gmail.com.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga, den är belägen i uppgång 19 på entréplan. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt två torkrum. I föreningen finns även ett styrelserum och cykelrum.
Föreningen har en gemensam förgård med utsikt över Liseberg och Svenska Mässan med trädäck, grillar, utemöbler, rabatter samt vild natur.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning