Social lägenhet med trevliga sällskapsytor & inglasad gårdsbalkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Friggagatan 5A

4:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
3 995 000 kr
Avgift:
4 024 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
83 kvm
Våning:
4/7, hiss
Byggår:
1983
Adress:
Friggagatan 5A,
411 01 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

Högt upp i huset finner ni denna välplanerade fyra med trevliga sällskapsytor i öppen planlösning och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Renoverat kök och badrum med fina materialval. Tre sovrum varav det största har utgång till lägenhetens inglasade balkong med uppskattat gårdsläge. Lägenheten har byggts om till en fyra för att få ett extra sovrum då det enligt den ursprungliga planlösningen är en trea. Välmående förening med låga avgifter samt garage och källarförråd som nås smidigt via hiss. Centralt läge med nära till allt!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob. I entrén kläs golvet av svart granit men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti.

Köket har köksinredning från Kvik i ek som kombineras med bänkskiva i svart laminat och stänkskydd i ljus mosaik som sträcker sig upp längs ena väggen. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är av märket Siemens och från 2013 förutom diskmaskinen samt kyl och frys som installerades nya från Bosch 2020. Köket är genomtänkt utformat med bra förvaringsmöjligheter och arbetsytor. I taket sitter infällda spotlights. Renoverat 2012/2013.

I anslutning till köket med ingång från vardagsrummet ligger lägenhetens minsta sovrum som enligt den ursprungliga planlösningen var en del av köket. Detta rum passar perfekt som barnrum eller arbetsrum.

Lägenhetens största sovrum har lugnt gårdsläge och utgång till en mysig inglasad balkong som vetter mot sydöst. Sovrummet kan med lätthet inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i form av fem dubbelgarderober. En ljus mönstrad fondtapet ger rummet en harmonisk känsla.

Det tredje sovrummet nås från hallen. Detta rum är också rymligt och kan inredas med en större säng, arbetshörna och garderober. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Stort badrum som har svart klinkergolv och vita helkaklade väggar med snygg fondvägg i stora gråmelerade kakelplattor. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, väggskåp, tvättmaskin (Siemens, 2013), dusch med vikbara glasdörrar samt både taksil och handdusch. Renoverat 2013.


Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd men når Avenyn på bara några minuter. På närliggande Friggagatan finns bland annat en stor Coop, två välutrustade gym, ett flertal caféer samt restauranger och Odinsplatsen är en grönskande oas med damm och vacker fontän. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatsen Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen alldeles i närheten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 995 000 kr

Avgift: 4 024 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,51764%. Andel av årsavgift är 0,51764%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 490 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 340 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Friggagatan 5A, 411 01 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1983

Lägenhetsnummer: 171/1401

Våningsplan: Våningsplan 4 av 7. Hiss finns.

Storlek: 4 rum och kök varav 3 sovrum. Boarea 83 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Disponeras som 4 rum och kök men är registrerad som 3 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong i sydöstläge.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Friggagatan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 202 lägenheter och 7 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Friggagatan är en välskött förening som äger och förvaltar två flerfamiljshus med fastighetsbeteckningen Stampen 13:31.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen är välskött med god ekonomi. De har byggt upp en ansenlig underhållsfond, vilket gjort att de kunnat genomföra stora
investeringar och finansierat detta med egna medel. Föreningen har lagt om tre lån och lånen är placerade till fördelaktig ränta. Dessutom har föreningen genomfört hyreshöjningar i föreningens affärslokaler. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-02-18).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2020-12-29. Energiprestanda 91 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Framöver planeras renovering av trapphusen samt installation av laddplatser i garaget.
Gjorda renoveringar:
2005 renovering av hiss och hisskorgar samt målning av plåtfasader mot Odinsplatsen och Friggagatan.
2006-2007 omfattande uppgradering av skalskyddet med nya entréportar samt digitalt passersystem till entréer, soprum, källare och garage, värmeinjustering, nytt ventilationssystem samt uppgradering av maskiner tvättstugorna.
2007 trafikbullersanering på de mest utsatta lägenheterna då fönstren byttes ut till bullerbrytande laminatglas.
2008 renovering av mötes- och festlokalen.
2009 renovering av övernattningsrum och bastu.
2009-2010 värmeinjustering.
2011 rensning av samtliga avloppsstammar, obligatorisk ventliationskontroll (OVK) samt trappslipning i samtliga entreér och trapphus. Samma år utfördes även en genomgång av fastigheten samt upprättande av underhållsplan.
2012 omfattande renovering av innergården med ny beläggning, och tätskikt mot det underliggande garaget samt återuppbyggnad av gård. Samma år gjordes även en ordentlig genomgång av fasaden mot Odinsgatan och Friggagatan.
2013 färdigställdes gården och en kontorslokal byggdes om till två nya bostadsrättslägenheter.
2017 garantibesiktning av gatufasaderna och besiktning av fönstren har utförts samt injustering och kontroll av ventilationen.
2018-2019 färdigställdes ett fönsterbyte i olika etapper.
2020 utfördes en ny OVK samt energideklaration.

TV och bredband: Grundutbud av tv via Comhem samt kollektivt fiberbredband (1000/1000) via Halebop ingår i avgiften.

Parkering: I föreningen finns ca 100 garageplatser samt ett tiotal Mc platser. Garageplats i bur kan hyras för 560kr/månad och utan bur 510kr/månad. I dagsläget är det cirka 3 års kö.

I närområdet finns flera externa garage att hyra, besök; www.q-park.se alternativt www.p-bolaget.goteborg.se.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd, cykelrum, barnvagnsrum, gästrum, bastu, motionsrum, festlokal samt fyra tvättstugor med torkrum.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida på www.friggagatan.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning