Snart till salu

Modernt och stilsäkert boende med stor balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sonya Hedenbratts Gata 9

2:a Örgryte Torp

Kortfakta

Avgift:
3 246 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
53 kvm
Våning:
2, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Sonya Hedenbratts Gata 9,
412 49 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Ståtliga stora torp som namngivit området
Ståtliga stora torp som namngivit området
Delsjön
Delsjön
Skatås
Skatås
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Här i det relativt nyproducerade området i populära Örgryte Torp finns nu en tvåa med stor balkong att förvärva på en adress med namn efter en av Göteborgs mest erkända musiker och jazzartist- Sonya Hedenbratt, född på 1930-talet. Härlig social planlösning mellan kök och vardagsrum tillsammans med fönsterpartier i två väderstreck gör att ljuset flödar fritt. Genomgående för bostaden som nyproducerades 2016 är de vitmålade väggarna och enhetlig vitpigmenterad ekparkett på golv. Ni har även ett rofyllt sovrum, generös klädkammare och ett helkaklat badrum med kombimaskin som underlättar vardagssysslorna. Ett hem att trivas i!

Välkomnande entréparti med torkmatta, namntavla och postboxar. Hissen tar dig till ditt våningsplan men även till ditt förråd, garaget och gemensamhetslokalen. I varje trapphus finns även förvaring för barnvagnar. Cykelförråd i källaren och även utvändigt, vid entréerna. Miljörum för källsortering av återvinningsmaterial och nedkast till sopsugen för kompost och restavfall.

Här bor ni i ett lugnt och grönt område med promenadavstånd till stadens puls samt Liseberg. På en kvarts promenad nås Focus. För den aktiva finns Delsjöområdets natur samt sjöar som bjuder in till en mängd olika fritidsaktiviteter året runt. Dessutom finns tennisklubb, Nordic Wellness Gym och Göteborgs fältrittklubb inom närområdet. Skatås motionscentrum och minigolfbana nås inom cykelavstånd. Bara någon minut bort nås spårvagnshållplatsen, Bögatan som trafikeras av linje 5. Några få minuter bort nås Korsvägen och sedan Avenyn.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för mer information!

Interiör: Bostadens 53 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkommen in genom entrépartiet av aluminium och glas. Kodlås och porttelefon. Ta antingen den rymliga hissen eller trapporna som kantas av trappräcke av målat smide med handledare av ek upp till det andra våningsplanet. Hallen är ljus med vitmålade väggar och ekparkett på golv. Intill har ni en klädkammare med skjutbar spegeldörr.

Kliv vidare in och ni möts av vardagsrummet och köket är i modern, öppen planlösning. Underbara sällskapsytor med stort fönsterparti och även utgång till den stora trevliga balkongen. Underbar plats där ni kan möblera med loungegrupp för att kunna sitta ned och njuta tillsammans. Vardagsrummet ger plats för olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord och tv-möbel. Ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Köksdelen ger bra med förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över – och underskåp samt god arbetsyta. Inredningen kommer från Marbodal och är placerat i vinkel. Vit skåpinredning med köksluckor och gråmelerad bänkskiva i laminat. Vitt, liggande kakel som stänkskydd och belysning under överskåpen. Underlimmad diskbänk. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, inbyggd ugn och micro i bra arbetshöjd, samt helintegrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror från Electrolux.

Ett rofyllt sovrum finner ni till höger från entrén. Rummet ger god plats för både dubbelsäng med tillhörande nattygsbord men även skrivbordshörna. Ekparkettgolv, ljust målade väggar och fönsterbänk i natursten. God förvaring i en tilltagen skjutbar garderob med spegeldörrar.

Det stilrena badrummet är beklätt med klinker på golv och kakel på väggarna. Downlights i taket. Inredningen består av WC, tvättställ med kommod och granitbänk under handfat, spegelskåp med belysning samt duschhörna. Det finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänkskiva för att skapa en bekväm vardag.

Information Ekonomi

Avgift: 3 246 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, kall- och varmvatten, avfallshantering samt basutbudet från ComHem för bredband, telefoni och digital-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,9953%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 220 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 100 kr/månadFörsäkring: 120 kr/månad
Enlgit schablon, kan variera beroende på avtal och förbrukning
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sonya Hedenbratts Gata 9, 412 49 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2016

Lägenhetsnummer: E1103

Våningsplan: Våningsplan 2. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 53 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Ängshusen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ängshusen bildades 2014 och samma år bebyggdes fastigheten Torp 50:5 med NCC som entreprenör. De två byggnaderna består av 70 lägenheter och en gemensamhetslokal. Lägenhetsfördelning: 1 r o k (2st), 2 r o k (9 st), 3 r o k (32 st), 4 r o k (27 st), i dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-02-11).

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nordic Life. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-08-11).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Varje boende omfattas av det bostadsrättstillägg till den fastighetsförsäkring som föreningen upphandlat med Moderna Försäkringar. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar i vilken ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2018-12-14. Energiprestanda 76 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Inga planerad renoveringar.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät. Basutbud från ComHem för bredband, telefoni och digital-TV ingår i avgiften, utökat utbud bekostas själv av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering: Det finns garage under husen med 80 parkeringsplatser varav föreningen förvaltar 56 platser genom delägd samfällighetsförening. Det finns garageplatser för bil och MC. Det är i dagsläget kö till bilplatserna .För köinformation: Skicka e-post till garage@angshusen.se. Garageplatsen följer inte lägenheten vid ägarbyte. Kostnaden för garageplats är för närvarande för bil 1000 kr/mån och för MC 500 kr/mån. (Kontrollerat 2021-02-11).
Det finns garage under husen med 80 parkeringsplatser varav föreningen förvaltar 56 platser genom delägd samfällighetsförening. Det finns garageplatser för bil och MC. Det är i dagsläget kö till bilplatserna. Garageplatsen följer inte lägenheten vid ägarbyte. Kostnaden för garageplats är för närvarande för bil 1200 kr/mån och för MC 500 kr/mån. För köinformation: Skicka e-post till garage@angshusen.se.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör förråd som är belägna på källarplan. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.
I föreningen finns en gemensamhetslokal med kök och wc, övernattningslägenhet, bastu med duschrum, hobbyrum samt miljörum. Cykelrum finns i källaren. Det finns även cykelparkering vid entrén. Barnvagnar och rullstolar förvaras på avsatt utrymme i källaren.
Innergård med gemensamt möblemang och grillplats samt lekplats.

Övrigt: Det finns två poolbilar från Sunfleet på parkeringen vid Sten-Åke Cederhöks gata .För mer information och bokning se Sunfleets hemsida, www.sunfleet.com

Mer information se föreningens hemsida www.angshusen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning