Ljus, välplanerad tvåa med balkong och lugnt läge mitt i stan

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Norra Liden 33

2:a Kungshöjd / Otterhällan

Kortfakta

Pris/Bud:
3 480 000 kr
Avgift:
3 949 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
62,5 kvm
Våning:
2, hiss
Byggår:
1979
Adress:
Norra Liden 33,
411 18 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Esperantoplatsen, Språkkafeet
Esperantoplatsen, Språkkafeet
Kvällsbild
Kvällsbild
Artilleriet
Artilleriet

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Norra Liden 33 i populära Kungshöjd/Otterhällan! Här bor ni med närhet till allt underbart som Göteborgs innerstad har att erbjuda. Bostaden har goda förvaringsmöjligheter tillsammans med trevliga ytskikt och behagliga kulörer. Stora fönsterpartier bjuder på ett härligt ljusinsläpp i flera väderstreck.

Vardagsrum ger plats för soffa och matgrupp, ett bra arbetskök med god förvaring och ett rofyllt sovrum med god förvaring. Helkaklat badrum. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Bostadens 62,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall som leder vidare till alla rum i bostaden. Här finns goda förvaringsmöjligheter i rymlig klädkammare. Väggarna är målande i vitt och på golvet finner ni parkett.

Vidare in möts ni av allrummet. Stora fönsterpartier bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i den behagliga väggfärgen. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tv-möbel samt ett matbord för minst 4 gäster. Även här finner ni enhetlig ekparkett.

Köksdelen bjuder in till härlig matlagning. Inredningen går i vitt med goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i kökets flera över- och underskåp. Till den ljusa inredningen har det valts mörkgrått kakel på vägg ovan bänkskivan och rostfri maskinpark samt bänkskiva i mörkt trä. Vitvarorna består av spis med ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkett.

Bostadens rofyllda sovrum ger utrymme för en dubbelsäng med tillhörande avlastningsmöbler. Ett stort fönsterparti bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint in i rummet. Ni finner goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor iden rymliga garderoben intill. På golvet ligger även här parkett.

Det helkaklade badrummet har vitt kakel på vägg och grått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegel, handdukstork och duschhörna med glasdörrar. Här finns även golvvärme för extra komfort.

Varmt välkomna att uppleva denna härliga bostad på plats!

I gemytliga Otterhällan/Kungshöjd bor ni komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd, god mat och leksaker.

Varför inte stanna på en härlig lunch i solen på mysiga Språkkaféet? Här kan du blicka ut över Kungshöjd, Linne och Göteborgs hamninlopp. Och samtidigt vara endast få minuter hemifrån.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 480 000 kr

Avgift: 3 949 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,75722%. Andel av årsavgift är 0,75722%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Norra Liden 33, 411 18 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1979

Lägenhetsnummer: 22/1203

Våningsplan: Våningsplan 2. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 62,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd, galler. Ligger i samma uppgång som lägenheten.
Föreningens gemensamma tvättstuga finns även i uppgång 33, och nås med lätthet från lägenheten.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Otterhällan. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: HSB BRF Otterhällan består av sammanlagt 110 bostadsrätter med adresserna Norra Liden 25-35. Huset byggdes 1979 av HSB och lägenheterna uppläts med bostadsrätt från början.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information;

https://www.hsb.se/goteborg/brf/otterhallan/.

Föreningens ekonomi: Föreningen har brutet räkenskapsår. Styrelsen har inte fattat beslut ännu om vilken avgift som kommer att tas ut från och med den 1 juli (Avstämt med föreningen 2021-04-06).
1/7 2020 höjdes avgiften med 2%.

Föreningen har överklagat domen från Mark- och miljödomstolen den 18 december 2019 till Mark- och miljööverdomstolen (Svea hovrätt) och fått prövningstillstånd beviljat. Föreningen har yrkat oförändrad avgäld.
Om nuvarande dom vinner laga kraft måste avgifterna eventuellt höjas med 21-25% för varje lägenhet enbart på grund av höjning av tomträttsavgäld. Föreningen följer utvecklingen och hoppas att de ges möjlighet att friköpa tomten till en rimlig kostnad.
I avgiften ingår: (Information hämtad från föreningens hemsida)
Värme
Vatten
Återvinning
TV – Com Hems basutbud ingår.
Om lägenheten har tillhörande P-plats ingår den i avgiften
Internet
Bredbandsuttag ska finnas i alla lägenheter men kostnad för Internetabonnemang ingår inte. Här kan man idag endast teckna abonnemang med Telenor (f.d. Bredbandsbolaget).
Man kan också välja att teckna Internetabonnemang med Com Hem, då via kabel TV uttaget i lägenheten.
Gemensam tvättstuga, cykelförråd och grönskande innergård.
Städning i trapphus och gemensamma utrymmen, samt skötsel av vår trädgård och utemiljö.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-12-12. Energiprestanda 113 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen har inga större renoveringsarbeten inplanerade de närmaste åren.

Föreningen har under 2019 målat om taket samt genomfört mindre reparationer av våra balkonger och fasad.
Ny balkongbesiktning kommer att göras 2022.
Föreningen kommer att fortsätta undersöka orsaken till en dagvattenläcka i garaget under 2020. Undersökningen kommer att medföra vissa grävarbeten på vår innergård under 2020.

Tillsammans med HSB Göteborg upprättas varje år en underhållsplan. Underhållsplanen visar vilka underhållsåtgärder som förväntas behöva göras under 30 år framöver, samt förväntade kostnader för dessa. Tillsammans är denna information ett viktigt verktyg när styrelsen planerar framtida arbeten och månadsavgifter.
De närmast kommande åren är noggrant beskrivna i underhållsplanen, medan tidpunkter längre fram av naturliga skäl endast är grova uppskattningar. Den som är intresserad av föreningens underhållsplan är välkommen att kontakta styrelsen.

TV och bredband: TV: Styrelsen har nu påbörjat upphandlingen av bredband och basutbud för TV i föreningen.

Idag levererar Telenor (f.d. Bredbandsbolaget) bredband till hushållen via fast förbindelse (fiber). Avtalet upphör att gälla 2022-01-01 då kommer styrelsen att ha föreningens framtida lösning på plats. Föreningen hoppas på att få bra anbud för en gemensam bredbandsanslutning som inkluderar alla som bor i föreningen där även avgiften för bredbandet till varje lägenhet bakas in i avgiften till föreningen på samma sätt som avgiften för basutbudet för TV redan gör.

Föreningen består av 110 lägenheter i samma fastighet. Fastigheten är ansluten via fiber. Lägenheterna är anslutna via Ethernet kabel (cat 5e eller cat 6) till respektive korskopplingspunkt i fastigheten. Det finns två korskopplingspunkter med ungefär lika fördelning av lägenhetsanslutningar. Ethernetuttaget i lägenheten finns i hallen.

TV gäller COMHem och har ett koaxialnät. Helst vill föreningen fortsätta att leverera vårt basutbud av TV kanaler samt personliga tillval på detta sätt även i framtiden.

Parkering: Föreningens garage rymmer 44 parkeringsplatser där majoriteten är knutna till lägenheter. Dessa lägenheter har sålts för högre belopp och har högre månadsavgifter än övriga lägenheter. Som alternativ till parkering i garaget finns andra parkeringshus och gatuparkering.

39 av våra totalt 110 lägenheter har alltså en parkeringsplats knuten till lägenheten som ingår i avgiften. Föreningen har ingen särskild kö till platserna. När en plats blir ledig annonseras den ut på föreningens anslagstavla. Den medlem som anmäler intresse och har bott längs blir tilldelad platsen.

Några medlemmar som har P-plats knuten till sin lägenhet är tidvis intresserade av att hyra ut den. Detta anordnas helt privat mellan medlemmarna som annonserar detta i trappuppgångarna. Det är endast tillåtet att hyra ut sin P-plats till andra medlemmar i vår förening.

Föreningen förfogar endast över 5 P-platser som hyrs ut till medlemmar i föreningen. Till dessa parkeringsplatser finns ingen kö då platserna sällan blir lediga. När en sådan plats blir ledig kommer styrelsen att annonsera detta och den intresserade medlem som hör av sig och har bott längst tid i föreningen kommer att få hyra platsen.

Det finns flera parkeringsgarage i närområdet där man kan hyra garageplats. Alternativt kan man ansöka om boendeparkering. För prisinformation gällande boendeparkering och områdes sträckning, besök kommunens hemsida eller ring 031-368 25 65.

I föreningens närhet finns exempelvis Kungsgaraget (Otterhällegatan 6), och även andra som hyr ut parkeringsplatser. Självklart går det också att parkera längs gatorna i mån av plats. För en fast månadskostnad är det möjligt att parkera på gatumark inom det område man bor, så kallad boendeparkering. För villkor för vårt område, se Göteborgs Stads hemsida.

För mer information:

https://www.hsb.se/goteborg/brf/otterhallan/fastigheten/garage---parkeringsplatser/


Cykelförråd finns i anslutning till varje gårdsentré. Det är dessutom möjligt att ställa sin cykel i garaget – men endast i utrymmet mellan in- och utfarterna – och i cykelstället utanför entrén mot Otterhällegatan. Inom kort kommer dessutom ett nytt cykelställ att placeras på gården.

Gemensamma utrymmen: Föreningens gemensamma lokal ligger i bottenplanet på Norra Liden 35. Lokalen, som fräschades upp under 2009, består av styrelsens kontor, ett sammanträdesrum, ett mindre samlingsrum med ett litet bibliotek, ett kök och tre toaletter varav två med omklädningsrum och dusch.

Tvättstugor finns i uppgång 33.
Det finns två tvättstugor som delats in för tre användare per tvättpass.
Tvätt 1. Maskin 1. Torkrum1.
Tvätt 2. Maskin 2 o. 3. Torkrum 2. Torktumlare 2.
Tvätt 3. Maskin 4, 5 och 6. Torkrum 3. Torktumlare 3.

Tvättstugan
Tvättiderna är indelade i tretimmarspass;
Kl 08.00 – 20.00 måndag – lördag.
Söndagar och röda dagar är tvättstugan stängd.

Mangeltid är indelad i tretimmarspass och bokas separat.

Torkrummen disponeras i tretimmarspass med en timmes förskjutning. Ex. den som tvättar mellan 17.00 – 20.00 kan använda torkrummet från 18.00 till 21.00.

Bokning kan göras direkt på bokningstavlan, alternativt via nätet på en dator eller smart phone.
Föreningens innergård rymmer gott om växtlighet, flera olika sittgrupper och en liten lekplats och är till för alla medlemmar.
På gården kan grannar samlas under soliga dagar, barn leka och trädgårdsintresserade arbeta i rabatterna. Det är också tillåtet att grilla.

Trädgårdsgrupp
Föreningen har flera trädgårdsintresserade medlemmar, och för dem är det möjligt att pyssla i rabatterna. Redskap för detta finns i cykelförråden bredvid entréerna till Norra Liden 27 och 33, där det också finns vattenutkastare att koppla bevattningsslangar till. Kontakta styrelsen om du vill veta mer om trädgårdsgruppen.

Biltrafik
Det är inte tillåtet att parkera på gården. Vid exempelvis flytt är det dock ibland nödvändigt att köra in, och inför sådana tillfällen finns en bomnyckel att låna på föreningsexpeditionen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning