Snart till salu

Högt upp i huset med härlig utsikt

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kallebäcksvägen 13A

2:a Kallebäck

Kortfakta

Avgift:
4 430 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
63,5 kvm
Våning:
7/11, hiss
Byggår:
1961
Adress:
Kallebäcksvägen 13A,
412 75 GÖTEBORG

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Vackra Delsjöområdet på promenadavstånd
Vackra Delsjöområdet på promenadavstånd
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Nära till Delsjö Golfklubb
Nära till Delsjö Golfklubb

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Högt upp i huset finner ni denna välplanerade tvåa med generöst ljusinsläpp. Här erbjuds lättmöblerade sociala ytor som är perfekta att umgås med vänner på. Vacker fiskbensparkett pryder vardagsrummet och i direkt anslutning till sovrummet når ni den underbara balkongen i soligt västerläge. Här bor ni i ett lugnt område endast 10 minuter från härliga Delsjön och stadens puls!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas ni in i en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder samt yta för hallmöbel. I anslutning till hallen erbjuds gott om förvaring i en stor klädkammare som erbjuder möjligheten att möbleras om till kontor.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum erbjuder goda möbleringsalternativ vilket är perfekt för er som tycker om att bjuda över vänner. Stora generösa fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp och golvet pryds av vacker fiskbensparkett. Här inne får såväl matplats, soffgrupp, tv-bänk samt ytterligare förvaring plats. De vita väggarna bryts fint av med en mörkgrå fondvägg.

Köket är modernt med kvalitativa vitvaror och inredningen i vitt erbjuder generös förvaring. Den maskinella inredningen utgörs av fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin, glaskeramikhäll samt kyl och frys. Här finns goda arbetsytor i mörkt trä och ovanliggande stänkskydd i svart kakel pryder hela väggen. Intill fönstret finns gott om plats för ett matbord och golvet pryds av fin parkett.

Lägenhetens sovrum är stort och luftigt med väggar målade i dov mörkblå färg som skapar fin harmoni i rummet. En stor dubbelsäng samt sidobord får plats samt ytterligare förvaring om behov finns. Härifrån nås den underbara balkongen med härlig utsikt i västerläge som är en perfekt plats att starta morgonen på med en kopp i handen.

Det helkaklade badrummet är stilrent med vita kaklade väggar och grått klinker på golvet. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, duschhörna med vikbara glasdörrar samt praktisk tvättmaskin samt förvaring i hyllor.

Information Ekonomi

Avgift: 4 430 kr/månad. I avgiften ingår vatten, värme samt kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,19494%. Andel av årsavgift är 0,19494%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kallebäcksvägen 13A, 412 75 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1961

Lägenhetsnummer: 107/1701

Våningsplan: Våningsplan 7 av 11. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 63,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kallkällan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 444 lägenheter varav 2 hyresrätter och 7 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kallkällan bildades år 1958 och föreningen äger sju bostadshus på fastigheter vilka är upplåtna med tomträtt. Adresserna är Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13. Sammanlagt finns 444 st. bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Föreningen har även 7 st. lokaler.

Fastigheterna har en total lägenhetsyta om ca 31 736 kvm och 744 kvm lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Under många år har föreningen haft oförändrade avgifter, men inför att föreningen ska förnya tomträttsavtalen 2019, 2021 och 2022 kommer höjningar att ske. Styrelsen har gjort revidering och kommit fram till en plan för stegvis höjning under de närmast kommande fem åren.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-02-18. Energiprestanda 119 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen har en god strategi och en väl utarbetad underhållsplan. Under kommande år kommer löpande planerade underhållsåtgärder att vidtas enligt underhållsplan. Föreningen kommer med start i januari 2019 starta hissprojektet. Planen är att man gör 8 hissar per år, troligtvis 5 på våren och 3 på hösten. Detta arbete beräknas ta ca 2 år. Entréer samt trapphus kommer även de att målas om men först efter den planerade hissrenoveringen.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Byte av stammar och samtliga badrum. Ventilationssystemet renoverat. Balkongrenovering. Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme. Fasadrenovering. Fönsterbyten. El-renovering.
2010: Utbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare.
2012: Byte av belysning i trappuppgångar och på våningsplan. Kontinuerlig ansning och skötsel av planteringar och växter.
2013: Renovering av samlingslokalens kök. Förändrad sophantering.
2014: Takomläggning på Ostgatan 18-22 och Gräddgatan 6-10. Fibernät har installerats. Påbörjad renovering av norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A (klart 2016).
2016: Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13. Renovering av norrgavel på Kallebäcksgatan 11A och 13A. Byte av avloppsstammar i bottenplattan. Renovering av tvättstugorna samt installation av digitalt bokningssystem. Under 2017 avslutades renovering av de kvarstående tvättstugorna samt även byte av avloppstam i bottenplattan för block 3 och 6.
2017: Ombyggnaden av lokalerna.
2018 Nytt passersystem med nya porttelefoner där man svarar i mobilen.
2018: Projektering av hissarna inför byte
2019 Renovering av hiss genomförd.

Övrigt: Från och med 2018 vill föreningen gärna träffa nya köpare för att infomera om föreningen inför godkännande av medlemskapen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning