Snart till salu

Välplanerad etta med charmiga 30-talsdetaljer

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Påskbergsgatan 12

1:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Avgift:
2 526 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
39 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Påskbergsgatan 12,
412 68 Göteborg

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johanna.hakansson@lundin.se.

I en anrik stenfastighet anno 1930 i Örgryte Jakobsdal bor man på höjden med vidsträckt utsikt över Göteborg. Här erbjuds inom kort en lägenhet om 39 kvadrat på våning 3 av 5. Här fås en genomgående luftig takhöjd som ger ett trevligt ljusflöde genom hela lägenheten. Originaldetaljer från byggåret fås i form av fina gjutjärnselement, vacker fiskbensparkett, fönsterbrädor i sten samt höga tak- och fotlister. Från allrummet nås dessutom en balkong belägen i västerläge!

Bostadens 39 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Tre trappor upp i huset välkomnas ni in genom en hall som erbjuder plats för avhängning samt ytterligare förvaring i tre garderober lite längre in i rummet. Väggarna är här blåa och golvet täcks av en parkett. Bostaden erbjuder genomgående hög takhöjd vilket ger en känsla av rymd.

Ljust och trivsamt allrum som präglas av rikligt ljusinsläpp och en fantastisk utsikt ut över staden. Härifrån nås även lägenhetens härliga västerbalkong med högt och fritt läge där ni kan njuta av den vidsträckta utsikten mot Liseberg och Gothia Towers. Plats finns här för soffgrupp, säng samt en arbetshörna om så önskas. Golvet täcks av en vacker fiskbensparkett och väggarna går i en sandgrå ton.

Stilrent kök med skåpinredning i vitt tillsammans med rostfria beslag. Ovanför den mörka bänkskivan sitter ett svart kakel. Köket erbjuder gott om förvaring och avlastningsytor. Utrustning finns i form av spishäll, ugn, köksfläkt, kyl/frys samt en integrerad diskmaskin. Plats för matbord finns vid fönsterpartiet. Här ligger en ekparkett på golvet och väggarna går i en gråblå ton.

Ljust badrum med en sandfärgad våtrumsmatta tillsammans med vitt kakel på väggarna med avbrott för en blå bård. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp samt ett badkar.

Information Ekonomi

Avgift: 2 526 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,24%. Andel av årsavgift är 2,24%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Påskbergsgatan 12, 412 68 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1930

Lägenhetsnummer: 108/12

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 39 kvm. Areauppgifter enligt lägenhetsförteckning.

Balkong/Uteplats: Balkong i västerläge.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Påskbergsgatan 10-12. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Påskbergsgatan 10-12 äger fastigheten Bö 33:10 med adress Påskbergsgatan 10 och 12. Föreningen består av två flerbostadshus med 34 lägenheter med en total bostadsarea om 1 839 kvm. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi: I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsemedlem 2021-07-06).
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-06-13. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningens medlemmar har röstat igenom att byta entrédörrarna som ligger belägna mot gatan, när arbetet drar igång är ej bestämt ännu. Annars är inga större renoveringar planerade närmsta åren.

1985-1986 utfördes en större renovering av fastigheter. I samband med det gjordes ett stambyte.
2012 större översyn och rengöring av hissar och maskinrum.
2012-2013 större ommålning av trapphusen, entréer, dörrar och räcken. Samtliga belysningsarmaturer är utbytta till retromodeller med lågenergilampor passande husets byggnadsstil.
2013 installation av rörelsevakt i entrén samt ny uteplats på gården.
2014 installation av ny torktumlare samt fläkt i torkrummet. Samma år utfördes även installationsarbete av regnvattenränna med tiIhörande rör utanför 12an's gårdsentré samt renovering av miljörum.
I januari 2015, i samband med stormen Egon slets det loss flera plåtar från undertaket mot gatan. Dessa ersattes och översyn och förankring av resterande delar av undertaket utfördes.
2015 utfördes även en OVK-beskitning där vissa lägenheter fick anmärkningar och lägenhetsinnehavarna måste byta fläkt innan ombesiktningen.
2015 Nya fläktar på taken har installerats.
2015 Ny torktumlare är installerats och torkrummen är ommålade.
2016 OVK besiktning utfördes. Utbyte av ventilationsfläktar på tak har gjorts till energisparande tryckstyrda för förhöjd komfort i anläggningen.
2017 Nytt cykelförråd på innergården
2017 Cykelgarage på gården är uppfört för att frigöra ytterligare en garageplats.
2017 Ny portanläggning är installerad
2017 Utförd spolning
2019 Nybyggnation av balkonger
2019 Gjordes även underhåll (tätning/listbyte) av balkongdörrar som vetter ut mot Liseberg.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via Comhem.

Parkering: Föreningen förfogar över fyra garageplatser. Det kostar ca 1000kr/mån att hyra en plats. Kösystem tillämpas och just nu är det 7 st i kö. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.
Föreningen förfogar över fyra garageplatser. Det kostar ca 1000kr/mån att hyra en plats och det är ca 8 personer före i kön. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor. En tvättstuga per trapphus samt barnvagnsrum på entréplan och cykelförråd på innergården. Finns också gemensamt rum för hushållssopor och källsortering.
Gemensam innergård med uteplats och grillmöjligheter.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning med korvgrillning.
Det är endast tillåtet att använda sig av elgrill på balkongerna.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning