Såld

Totalrenoverad lägenhet med gårdsbalkong åt väster. Bredband ingår.

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Färgaregatan 9

5:a Prippska tomten

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 965 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
124 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
1992
Adress:
Färgaregatan 9,
411 11 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till en totalrenoverad femma som har genomtänkta val in i minsta detalj. Lägenheten har ett genomgående läge med fönster i två väderstreck och stor västerbalkong mot innergården. Trevliga sällskapsytor med kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Toppmodernt kök med kvalitativa vitvaror som erbjuder allt man kan önska och lite till. Fyra sovrum varav det ena i dagsläget är inrett som en walk-in-closet. Nyrenoverat stort badrum med vackert badkar och en gästtoalett med tvättpelare. Båda badrummen kan enkelt göras om till badrum med dusch. Perfekt för den stora familjen eller paret som önskar generösa ytor!

Välskött förening med mysig innergård, garage, bastu, takterrass, festlokal och två övernattningslägenheter. Man får lov att grilla på både balkongen och gården. Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå gång avstånd till citykärnan.

En skön promenad tar er till evenemangsstråket med Ullevi, Scandinavium och Bergakungen. På Friggagatan finns bland annat en stor Coop, apotek, två välutrustade gym samt ett flertal caféer och restauranger. Odinsplatsen har nyligen byggts om och är nu en grönskande oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatsen Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Ännu närmare finner ni stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen. Ett perfekt cityboende i solid förening, här bor ni med alla tänkbara bekvämligheter.

Lägenhetens 123,6 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en stor inbjudande hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med belysning. I hallen ligger praktiskt klinkergolv och i övrigt har lägenheten genomgående laminatgolv från Pergo samt nymålade väggar och tak.

Balkongen som vetter mot innergården inkluderar golvplattor i Italiensk kalksten och en platsbyggd soffa samt ett eftertraktat västerläge. Vardagsrummet kan inredas med stor soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Mot sovrummet sitter en specialbeställd vägg i glas, så kallad "New york vägg" som ger ett modernt och luftigt intryck samtidigt som man kan stänga till om sig.

Toppmodernt kök från Epoq med kvalitativa vitvaror som erbjuder allt man kan önska. Bänkskivor i Avonit/Corean som ger ett exklusivt utseende och känsla. Köket är genomtänkt utformat med gott om förvaring och mycket generösa arbetsytor. Utrustat med extra bred diskho och 90cm häll från Bosch. Köksfläkt från Gorenje. Siemens exklusive line på ugnar med ångugn samt kombinerad varmluft/mikro. Vinkyl från exklusiva mQuvee. Integrerad diskmaskin från Asko med tre hyllplan samt tystgående. Diskret touch knapp för av/på stängning. Kyl och frys i fullhöjd med is/vatten och kolsyra från AEG. Design eluttag på köksö och köksbänk.

Lägenheten har fyra rymliga sovrum varav det ena är inrett som walk-in-closet med specialbeställda stänger i taket för kläder och platsbyggda byråer för förvaring. Detta rum kan även delas av för att skapa två rum om så önskas.

Exklusivt badrum med ljust marmorerat klinker och utrustat med skön golvvärme. Inredningen består av dubbelhandfat med svart granitskiva och god förvaring samt rymligt spegelskåp och en matchande förvaringspall, allt från Svenska badrumsinredningar. Flera handdukstorkar samt vackert äggformat badkar. Närmare ingången finner ni ett spegelskåp med ytterligare förvaringsplats. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Gästtoaletten går i en ton av melerat grått. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Det är förberett för att installera dusch om man vill ha ett extra badrum.

Lägenheten är totalrenoverad från grunden 2017. All el är nydragen med ny central, säkringar, jordfelsbrytare och alla uttag är jordade. Då alla brytare kommer från Schneider i serien Exxact så ger detta en genomgående och lyxig känsla.

Välkomna till erat nya hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 965 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,15624%. Andel av årsavgift är 1,15624%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Färgaregatan 9, 411 11 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1992

Lägenhetsnummer: 119/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7. Hiss finns. Våningsplan 2 av 7.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea 124 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i västerläge som vetter mot innergården. Platsbyggd soffa som ingår i köpet. Golvet av italiensk kalksten ingår ej men kan köpas till om man önskar.

Tillträdesdag: 2018-05-28 00:00:00. Anna O tar tt

Information Förening

Förening: HSB Brf Jästen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 137 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Jästen äger fastigheten Stampen 6:21 som är bebyggd med flervåningshus innehållande 137 bostadsrättslägenheter och 1 hyreslokal. Föreningens adress är Karin Boyes gata 4, 8 och 10, Adler Salviusgata 15 samt Färgaregatan 5, 7 och 9.

Föreningen är en av fem bostadsrättsföreningar på Prippska Tomten belägen i stadsdelen Stampen i centrala Göteborg. Namnet kommer från det anrika bryggeriet som låg här fram till mitten av 1970-talet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har stabil ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-04-20).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Föreningen planerar framöver att göra ett byte av expansionskärl, gårdsdränering samt en ny energideklaration. Föreningen planerar även en utredning gällande balkongbyggnation på de ettor som inte har balkong (tidigt planeringsstadium).

Gjorda renoveringar:
2009 renovering av gemensamma utrymmen
2009-2010 diverse underhåll på gården och fasaden.
2010 renovering av garage samt byte av porttelefoner och skalskydd.
2011 rensning av ventilationssystem.
2012-2013 renovering och uppgradering av värme- och ventilationssystem.
2014 projektering av fasadrenovering som ska genomföras under 2015 samt slamsugning av delar av avlopp- och dagvattenssystem.
2015 utvidgning av tagglåssystem.
2016 utfördes ommurning av fasader samt byte av balkongfronter på takterrasser (beräknad kostnad ca 10 miljoner).
2018 avloppsspolning av samtliga stammar samt installation av laddstolpar för elbilar på en del av platserna i garaget.
2019 utfördes OVK.
2021 renovering av hissar.
2021-2022 uppfräschning entré & trapphus.

TV och bredband: Kabel-tv via Comhem och kollektivt fiber via Bitcom ingår i avgiften. TV: Tv via Comhem. Bredband: Kollektivt bredband via fiber, 100mb. Leverantör Bahnhof. Avtalet
sträcker sig över 5 år med start februari 2016.

Parkering: I föreningen finns 65 bilplatser i garage, varav 10 med elladdning. Det finns även sex parkeringsplatser för motorcyklar i garaget. Kostnad för att hyra en plats är 700kr/mån. Till platserna är det kö.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.
Föreningen förfogar över 65 garageplatser samt 6 MC-platser. En garageplats kostar cirka 600kr/mån. Kötiden beräknas till cirka 3-4 år.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns det en stor caféavdelning/festlokal, solbalkong med utsikt samt bastu med tillhörande relaxavdelning, två övernattningslägenheter med trinett och badrum, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, miljöstation, sopsug och sopnedkast på gården. Gemensamhetslokalerna bokas smidigt via en app. Trevlig innergård med fontän och grillplats.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd

I föreningen finns det en stor caféavdelning/festlokal, solbalkong med utsikt samt bastu med tillhörande relaxavdelning, två övernattningslägenheter med trinett och badrum, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, miljöstation, sopsug och sopnedkast på gården. Tvättstuga och bastu bokas via digital bokningstavla eller via webb.

Övrigt: Föreningens policy gällande delat ägande är att den som bor i lägenheten måste äga minst 20%.

Det är inte tillåtet att sätta upp parabol utanför balkongräcket eller bygga om så att stommen, ventilations eller värmesystem, vatten eller avlopp påverkas.

Ny ägare måste godkänna regelverk för användande av gästrum och gemensamhetslokal innan de får möjlighet att boka dem. För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/jasten.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Prippska tomten

Prippska tomten är en miljö som andas både historia, nutid och framtid. Vid kanalen i den vackra gula tegelbyggnaden från 1800-talet, låg en gång Pripps Bryggerier. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som fanns här i området.

Husen i området började uppföras i slutet av 1980-talet. Liksom bryggeribyggnaden går de i gula toner. Flera av gatorna är uppkallade efter personer som verkade i området.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Mataffärer, apotek, vårdmottagningar och träningsställen finns alldeles i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping ligger ett stenkast bort. Evenemangsstråket går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagn passerar alldeles utanför och det finns goda parkeringsmöjligheter i området.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Prunkande planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Alldeles intill ligger anrika Trädgårdsföreningen.

Prippska tomten inbjuder till ett centralt och bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning