Snart till salu

Härlig trea med solig balkong - Accepterat pris

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Hjällbogärdet 36

3:a Hjällbogärdet

Kortfakta

Pris/Bud:
1 650 000 kr
Avgift:
4 744 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
70 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1970
Adress:
Hjällbogärdet 36,
424 34 ANGERED

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Haris
Välkommen att kontakta Haris

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på haris.pipic@lundin.se.

ACCEPTERAT PRIS! Nu har ni chansen att förvärva denna fina lägenhet! Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område. Är ni dessutom på jakt efter ett hem i fint skick där du bara kan flytta in och koppla av kan det här vara lägenheten för er. På Hjällbogärdet 36 ligger denna stilrena lägenhet där ni trivs redan innan man hängt av sig jackan. Här disponerar ni en yta om 70 effektivt utnyttjade kvadratmeter som fördelar sig på tre rum och kök. Den charmiga soliga balkongen lämnar inget övrigt att önska.

Älskar ni dessutom att ha naturen runt hörnet så ska man veta att området är strategiskt placerat nära Lärjeåns dalgång. Här finns betade hagar, lövskog och hedområden. Dalgången har ett stort naturvärde med lummig skog och ett rikt växt- och djurliv och är därför delvis ett skyddat område. I ån finns både öring och lax. Här finns en 7,5 km lång naturstig, ett flertal promenadslingor och ridvägar.

Mycket välskött förening med goda kommunikationer in till Göteborgs innerstad. Närhet till Angereds centrum med ett stort utbud av butiker, där finner ni även banken, apoteket, närsjukhuset och den mysig torghandel.

Här välkomnas du till en stilren och hemtrevlig lägenhet i genomgående fint skick. En ljus trea med sociala ytor, vackert ljusinsläpp och behagliga färgval. Här är det bara flytta in och börja trivas!

Det första man möts av i denna trea är en funktionell, välplanerad och inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter och gott om plats för jackor och skor.

Vidare har bostaden ett ljust och stilrent kök med stora fönster, vita skåpluckor, generösa arbetsytor och gott om plats för matbord och stolar.

Det rymliga, välplanerade och sociala vardagsrummet bjuder på fint ljusinsläpp, generösa sällskapsytor och plats för soffa och matgrupp. Från vardagsrummet tar du klivet ut till den charmiga, underbara och ljusa balkongen som ger dig som boende utmärkta möjligheter att koppla av i solen.

Här hittar du ett inbjudande, harmoniskt och rogivande sovrum med inbyggda garderober, fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. I detta sovrum har du en fransk balkong.

Sovrummet nummer två nås också från vardagsrummet. Här finns det plats för både säng samt arbetshörna.

Badrummet renoverades i samband med stambytet 2019. Helkaklat badrum som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, stilren duschhörna, badrumsskåp med belysning samt WC stol.

Här växer framtidens Göteborg fram med gott om ledig mark för byggande, vacker natur och frisk luft men också flera levande torg och centrum. I Nordost finns människor, kunskaper och kultur från hela världen vilket gör det här till ett oerhört levande område med den uppskattade årliga Hammarkullekarnevalen som en gemensam och färgsprakande angelägenhet för hela Göteborg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 650 000 kr

Avgift: 4 744 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, grundutbudet på kabel-TV samt bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,6114%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Hjällbogärdet 36, 424 34 ANGERED. Göteborgs kommun.

Fastighetsbeteckning: Göteborg Hjällbo 23:1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1970

Lägenhetsnummer: 249/1301

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 70 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: BRF Lärjedalen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 168 lägenheter varav 15 hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Lärjedalen
Brf Lärjedalen är en bostadsrättsförening som bildades 2008. Den består av 168 lägenheter varav 15 är hyresrätter. Lägenheterna är fördelade på fyra hus med adresserna Hjällbogärdet 34-56. Uppvärmning sker via fjärrvärme. Föreningen äger fastigheten Hjällbo 23:1.

Ekonomi:
Både den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts av Nordic Life, som även sköter den löpande fastighetsskötseln.
Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, grundutbudet på kabel-TV samt bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.
Avsättning till inre reparationsfonder görs inte. Det inre underhållet av lägenheten sköts av lägenhetsinnehavaren, se stadgarna för ansvarsfördelning.
Senaste avgiftshöjningen skedde 1/1 2020 med 4,5% för att buffra pengar inför de kommande renoveringarna. Nästa avgiftshöjning är planerad 1/1-2021 med 3-5%. Föreningen har god ekonomi där man valt att spara pengar för att finansiera sina renoveringar hellre än att låna pengar för att få dessa utförda.

Medlemskap:
Innan medlemskap godkänns vill föreningen träffa köparen på ett informationsmöte. Köparen blir kontaktad av föreningen via mejl för bokning av ett sådant möte.
Överlåtelseavgift tas ut av köparen, 2.5 % av prisbasbeloppet som justeras varje år. 2020 är avgiften 1 182,5kr. Eventuell pantsättningsavgift tas ut av köparen, 1 % av prisbasbeloppet som justeras varje år. 2020 är avgiften 473 kr per lån. Samägande med släkting accepteras men föreningen har som krav att den som ska bo i lägenheten innehar en ägarandel, dvs minst 5 %. Medlemskap kan beviljas fysisk eller juridisk person.

Övrigt:
All mark ägs av föreningen, men varje BR-medlem ansvarar för och sköter den. Formell upplåtelse av markområde som nyttjas runt bostadsrätten saknas från bostadsrättsföreningen.

Föreningen har en egen hemsida med ytterligare information, brflarjedalen.se

Kommunikationer:
Närmsta busshållplats ligger precis ovanför området utmed Gråbovägen och heter Eriksbo Västergärde. Här passerar bussarna:
71 som trafikerar Stenared - Angered Centrum, en tur som tar 15 minuter.
78 som trafikerar Linnarhult - Gamlestadstorget, en tur som tar 14 minuter.
Närmsta spårvagnshållplats ligger i Hjällbo Centrum, dit tar du dig med buss 78 och 71 på 3 minuter, där linje 4 och 9 åker på drygt 10 minuter till Centralstationen, på vägen mot Mölndal respektive Kungssten. Dessa avgår med några minuters mellanrum dagtid och 4:an går även nattetid. Från Hjällbo går även BLÅ Express som tar dig till centrum på mindre än en kvart. Se www.vasttrafik.se för mer information.

I dagsläget kan det så kallade årsavgiftsandelstalet för föreningens bostadsrätter inte anges då föreningen saknar uppgifter om detta.

Informationen är baserad på senaste årsredovisning och stadgar samt information från föreningens kontaktperson per 2020-01-22.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Renoveringar: Husen byggdes 1970 och genomgick under slutet av 1980 till början av 1990 en större renovering.
2010 Totalrenoverades parkeringshuset.
2017 Installerades säkerhetsdörr till varje bostad.
2019 Utfördes stambyte samt renovering av badrum.
2020 Planeras renovering av trapphus och entréer.
2021 Planeras gårdsrenovering.
Föreningen följer en underhållsplan som löpande uppdateras, se årsredovisning för planerade renoveringar.

TV och bredband: Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbudet av kanaler ingår i månadsavgiften. Föreningen har dragit in fiberoptik från Telia 100/100 Mbit. Internet via ComHem kommer att löpa vidare separat med Telia och avtal tecknas separat av medlemmen, och betalas av medlemmen. Man kan alltså välja internet via Telia eller ComHem.

Parkering: Föreningens parkeringshus är beläget längst ner i området. För att hyra parkeringsplats kontaktar man den parkeringsansvarige på 076-203 87 32. Det finns:
76 parkeringsplatser som kan hyras för 250 kr/månad.
76 parkeringsplatser under tak som kan hyras för 300 kr/månad.
11 bredare parkeringsplatser under tak som kan hyras för 350 kr/månad.
66 parkeringsplatser med el i gallerbur inomhus som kan hyras för 425 kr/månad.
Man kan hyra flera parkeringar i mån av plats. Det finns också 12 MC-platser.
I parkeringshuset finns gästparkeringar för 5 kr/tim eller 60 kr/dygn. Den boende ska inneha parkeringskort för att släppa in sina gäster i parkeringshuset. Utmed Hjällbogärdet finns även 30-minuters parkering, och längst upp mot Gråbovägen finns besöksparkeringar för 3 kr/tim.

Gemensamma utrymmen: Till de flesta lägenheter hör ett förråd beläget i entréplanet.
Det finns barnvagnsförråd utanför i stort sett alla entréer. Cykelrum finns vid uppgång 41, 42 och 45. Det finns även cykelställ under tak på innergården.
Föreningen har en föreningslokal som får nyttjas gratis av medlemmarna. En deposition på 500 kr fås tillbaka när nyckeln återlämnats och lokalen städats.
För sopor finns gemensam källsorteringsstation belägen bredvid återvändsgatan vid Hjällbogärdet 53-56.
Husen omgärdas av en grönskande gård med flera gemensamma uteplatser och lekplatser.

Tvättstuga:
Föreningen har ett hus med 4 bokningsbara rum, den ligger i det fristående huset på gården, där man kan tvätta alla dagar i veckan i tretimmarspass hela dygnet. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp i varje rum. Bokning sker via ett elektroniskt bricksystem.

Övrigt:

Förskola

Förskola Sparven 103 m
Förskola Sagohuset 177 m
Förskola Karusellen 216 m
Musikförskolan Do Re Mi 243 m
Förskola Solgläntan 381 m

Grundskola

Eriksboskolan 511 m
Bläseboskolan 679 m
Hjällboskolan 806 m
Emmaskolan 828 m
Vetenskapsskolan 918 m

Bibliotek

Hjalbo Library 760 m

Busstationer & Hållplatser

Eriksbo Västergärde 289 m
Handbollsvägen 347 m
Eriksbo skola 427 m
Eriksbo Östergärde 639 m
Hjällbo 793 m

Doktor & Klinik

Dr. Radomska Läkarmottagning 891 m
Kortedala Vårdcentral och BVC 933 m

övrigt

Ica Stormarknad 926 m
Sportcenter Bläsebohallen 636 m
Utmarkshallen 940 m
Eriksbo Park 175 m.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta bad


Välkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården
Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Björkekärr
Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Kallebäck
Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

Lunden
I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Munkebäck
Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Olskroken
I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg
Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Örgryte
Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning