Såld

Tidstypisk funkislägenhet med bevarad charm i obelånad förening

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stampgatan 42

2,5:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 800 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
56 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Stampgatan 42,
411 01 Göteborg
Välkomna till Stampgatan 42! En av Göteborgs få obelånade Bostadsrättsföreningar
Välkomna till Stampgatan 42! En av Göteborgs få obelånade Bostadsrättsföreningar
En ljus lägenhet med mycket luft
En ljus lägenhet med mycket luft
Vackra originaldetaljer såsom fiskbensparkett
Vackra originaldetaljer såsom fiskbensparkett

Köpa eller sälja bostad i sommar?

Boka nu
Djupa fönsternischer
Djupa fönsternischer
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

I en gedigen fastighet i funktionalismens anda finner ni denna härliga lägenhet med generös takhöjd, dekorativa spegeldörrar, fiskbensparkett och fönsterpartier med djupa nischer i natursten. Ljusa luftiga sällskapsytor med fint ljusinsläpp, bra planerat kök och badrum samt stort sovrum med platsbyggd förvaring. Som ett extra plus bor man även i en bra bostadsrättsförening med mycket god ekonomi som i dagsläget är obelånad.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Välkomnande entré med god plats för avhängning samt en tidstypisk inbyggd garderob med överskåp. Golvet kläs av vacker originalparkett och väggarna är målade i vitt vilket ger en luftig känsla.

Entrén övergår sedan till en större möblerbar inre hall där man med fördel kan ha ett litet biliotek eller kontor.

Sällskapsrummet ligger med ett fritt läge och har vackert bevarad fiskbensparkett som ger en känsla av funktionalismen tillsammans med det härliga fönsterpartiet med djup nisch i marmor som vetter mot den gröna omgivningen. Det tydligt bevarade detaljerna i rummet ger en harmonisk upplevelse.

Köket har ett mysigt gårdsläge med matplats invid fönstret. Välplanerat med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor vilket underlättar matlagningsbestyren. Den vita köksinredningen kombineras med bänkytor och beslag i svart tillsammans med stänkskydd i vitt kakel vilket matchar väl med det schackrutiga golvet. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys.

Även sovrummet har fönster mot den fridfulla innergården vilket ger en lugn och harmonisk känsla. Tidstypiska detaljer som enkel stuckatur och takrosett tillsammans med fönsternisch i marmor. Sovrummet är rymligt och man har gott om plats för både dubbelsäng och tillhörande sängbord samt byrå om man önskar. Här finns även bra förvaring i en platsbyggd skjutdörrsgarderob.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt och grått golv. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, handdukstork samt duschhörna. I badrummet finns det plats för och är även förberett för att installera tvättmaskin.


Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan har bland annat välutrustade gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Några favoritställen som finns i närområdet är Burgersson, Manana, Ölstugan Tullen och Odinsgrillen. Odinsplatsen erbjuder en grön oas med damm och fontän. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 800 kr/månad. I avgiften ingår ett obligatoriskt tillägg om ca 206kr för bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,79%. Andel av årsavgift är 3,8868%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Stampgatan 42, 411 01 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1936

Lägenhetsnummer: 7

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea 56 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Tillträdesdag: 2021-10-04 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Brunnbäck II. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 31 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Brunnbäck II registrerades 1989-12-19 och köpte år 1991 fastigheten Stampen 10:6 med adress Stampgatan 42 och 44. Fastigheten byggdes 1936 och består av ett flerbostadshus. Byggnadens totala yta är enligt taxeringsbeskedet 1 453 kvm, varav 1 453 kvm utgör lägenhetsyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen är obelånad.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-09-05. Energiprestanda 137 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.
Framöver planerar man att utföra grundförstärkning (pålning), ny större cykelparkering på innergård, fasad innergård samt underhåll av entréport och trapphus.
Utfört underhåll
1993 - Omläggning av tak, nya balkonger, rörstambyte, el stambyte.
2008 - OVK samt energideklaration
2010 - Samtliga lås till entréer och gemensamma utrymmen utbytta, målning av hissar i båda trappuppgångarna, grundbevarande behandling pålar, beskärning av träd på gården.
2011 - Målning av hissar i båda trappuppgångarna.
2012 - Relining av avloppsrör under fastighetens bottenplatta
2014 - 2015 - Dränerat innergården, bytt ut hissar, spolat avlopp
2017 - Underhållsplan, OVK
2018 - Montering av snörasskydd inklusive snösmältningsanläggning.
2019 - Renovering miljörum (fasad), samt anslutning fiber.
2020 - Byte av termostater och injustering av radiatorsystem.

TV och bredband: Tv och bredband via ComHem. Gruppavtal för fiberbredband via Bahnhof.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gemensamhetslokal, bastu samt cykelrum.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Centralt

historiska vingslag, shoppingstråk och kaféliv


Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning