Såld

Nyproducerad och exklusiv

Christian Lundin
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Södra Vägen 32

7:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
10 805 kr/mån
Rum:
7 rum
Boarea:
ca 287 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
ca 1890
Adress:
Södra Vägen 32,
412 54 Göteborg
Södra Vägen 32
Södra Vägen 32
Drygt 43 kvm
Drygt 43 kvm
Matsal/bibliotek
Matsal/bibliotek
Högt i tak
Högt i tak

Beskrivning

Stor representativ våning med två balkonger i populära Lorensberg. Belägen på våning 5/5. Nyproducerat 2009/2010 i totalrenoverad fastighet. Absolut toppskick med slående hög finish! Välplanerad med två till fyra sovrum, klädkammare, stort modernt kök om drygt 43 kvadratmeter, matsal, väl tilltaget vardagsrum samt två moderna badrum. Underbar sekelskifteskaraktär med mycket högt i tak som ger härlig rymdkänsla, breda listverk, spegeldörrar och stuckaturer. Våningen upptar hela hörnet på huset vilket ger ett rikligt ljusinsläpp. En unik våning i nyproducerad toppskick!

Stor pampig entré via vackra dubbeldörrar. Rejäl välkomnande hall med högt i tak, 3.20 meter med stuckaturer ger direkt ett luftigt intryck. Kapprum och fasta garderober ger bra utrymmen för ytterkläder. Gästtoalett med dusch finns i direkt anslutning. Vackra nya golv i fiskbensmönster eller stavmönster ligger genomgående i våningen. Mycket hög finish på listverk, dörrar, dörrfoder och stuckaturer.

Våningen har två stora sovrum, varav ett in mot innergården. Bägge mycket väl tilltagna i storlek. Master bedroom med anslutning till stort dressingroom med gott om förvaringsmöjligheter. Utgång till en av balkongerna samt med access till badrummet.

Badrummet är helkaklat, rymligt med både badkar och stor dusch samt tvättmaskin och bänkyta för klädvård. Smakfulla materialval och bred kommod med skiva av marmor. Infällda spotlights, vägghängd WC samt golvvärme.

Stort härligt kök om drygt 43 kvadratmeter. Gott om vackra fönster med eleganta nischer och elementskydd. Vitt kök från Marbodal med exklusiv svart bänkskiva i sten. Integrerade vitvaror, hel kyl och frys samt diskmaskin från Miele. Stor köksö med stenskiva och infälld häll, extra bred med induktion från Miele. Mycket skåp och lådor för bra förvaring samt inbyggnadsugn. Snygg fläkt i rostfritt från taket som pricken över i:et. Vita släta väggar och fiskbensmönstrat parkettgolv. Generösa ytor för matbord.

Från köket och hallen via vackra spegeldörrar nås matsalen/biblioteket. Väl tilltaget rum som kan passa för många syften. Härifrån nås rummet i hörnet, vardagsrummet. Ett härligt gavelrum med stora fönsterpartier för trevlig samkväm.

Med fönster mot Södra Vägen ligger arbetsrummet. Rummet skjuter ut en bit från resten av husets fasad så att fönster i tre väderstreck möjliggörs. Här finns även utgången till den andra balkongen, som ligger i högt och soligt sydvästläge med fin utsikt. Arbetsrummet rymmer stort skrivbord samt annat möblemang om så önskas. Vacker fiskbensmönstrad parkett och vita släta väggar.

En väl tilltagen våning med bra planlösning i absolut toppskick, bara att flytta in!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 10 805 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 7,8015%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10 .

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Våningsplan 5 av 5.

Byggår: ca 1890.

Storlek: 7 rum och kök. Boarea ca 287 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Bredband. Leverantör: Comhem.

Uteplats: Två härliga balkonger, en mot Södra Vägen och en mot innergården. Läge sydväst och öster.

Bilplats: Boendeparkering i området. Föreningen har inga egna garage.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, stort förråd på samma våningsplan och tvättstuga med torkrum.

Övrigt: Larm finns, samt porttelefon med kamerafunktion.

Information Förening

Förening: Brf Turmalinen 1.

Allmänt om föreningen: Föreningen upplåter lägenheter i Fastigheten Göteborg Heden 31:1.
Fastigheten på Södra vägen 32 är ritad av arkitekt Carl Hjalmar Zetterström. Fastigheten omfattar totalt 21 bostadsrätter och 4 lokaler. Den totala ytan uppgår till 3684 kvadratmeter. År 2009 brann fastigheten vilket medförde en totalrenovering av både fastigheten och alla lägenheterna. Idag är hela huset i absolut toppskick. I och med återställandet efter branden har byggnaden och lägenheterna nybyggnadsstandard. Se årsredovisningen för mer information.

Kommande/gjorda renoveringar: År 2008-2009:
- grundförstärkning med pålning till berg
- nytt tak och hängrännor/stuprör
- nya vatten- och avloppsstammar
- nytt ventilationssystem
- nytt värmesystem
- totalrenovering av ursprungliga dörrar och fönster i lägenheter
- totalrenovering av ursprungliga trappfönster (blyinfattat glas)
- neddragning av hiss till markplan och ny hisskonstruktion
- målning av trapphus
- ny el i hela fastigheten
- nytt porttelefonsystem
- nytt kabel-TV-, telefoni- och bredbandssystem

År 2011-2014:
-målning fasad mot Södra Vägen/Burgårdsgatan
-renovering av balkonger mot Burgårdsgatan
-målning av fönster mot Södra vägen/Burgårdsgatan (exteriört)
-renovering av portgång mot Burgårdsgatan inklusive nya portar med automatik.
-gårdshus och sophantering renoverat och ny planering och beläggning på gården.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planlösning
Planlösning
Counter